10 Kasım 2015 Salı

Hamsi Buğulama Tarifi



Herkese kocaman merhabalar ^^

Bugün sizlerle bir yemek tarifi paylaşacağım.Daha önce yaptığımda ve instagramda paylaştığımda çok beğenildi ve tarifi istendi.

Kendileri Hamsi Buğulama olur.Çok basit ama piştikten sonra oldukça lezzetli bir yemek ^^

Malzemelerimiz neler?

1-1,5 kilo hamsi
3 orta boy patates
2 limon
1 orta boy kuru soğan
1 demet maydanoz
2 orta boy domates
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
tuz

Yapılışı;

Öncelikle hamsilerimizi güzelce ayıklıyoruz.Ben kılçıklarını da ayıkladım yerken daha rahat olsun diye ^^


Sonra daire şeklinde kestiğimiz patateslerimizi tepsinin en alt kısmına yerleştiriyoruz.


Balıklarımızı da eşit bir şekilde patateslerimizin üzerine koyuyoruz.



Balıklardan sonra büyükçe doğradığımız soğanlarımızı koyuyoruz.






Sonra yine büyük doğradığımız domateslerimizi yerleştiriyoruz.






Limon ve maydanozlarımızı da koyduktan sonra;




Zeytinyağımızı,tuzumuzu ve karabiberimizi eşit bir şekilde dağıtıyoruz ve 180 derecelik önceden ısıttığımız fırına verip 45-50 dk pişmesini bekliyoruz.




Veee hazır ^^ Afiyet olsun.

Denerseniz benimle paylaşmayı unutmayın ^^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarım : Merve Canbaz