Yurtdışı Alışverişlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler / Kore Kozmetik Ürünlerini Nereden Satın Alıyorum




Blogda alışveriş yazılarımı paylaştıkça en sık gelen sorular yurtdışı alışverişlerim hakkında oldu.

Kargo nasıl oluyor,nerelerden alıyorum,indirim vb konularında sorular geldi.Ben de bildiğim kadarıyla paylaşacağım sizlerle.


En baştan başlayalım.Yurtdışı alışverişine nasıl başladım neden ihtiyaç duydum?

Yaklaşık 4 sene önce Youtube güzellik videoları izlemeye başladım ve genellikle Asyalı vloggerları izlemeyi tercih ediyordum.E onların kullandıkları ürünler de ilgimi çekince nerelerden bulabilirim diye araştırmaya başladım.O zamana kadar yerli bir internet alışveriş sitesinden bile alışveriş yapmamıştım.Arkadaşım sayesinde birkaç yurtiçi online alışveriş yaptıktan sonra Ebay'e üye oldum.Ebay benim çok nadir sorun yaşadığım ve sıkça alışveriş yaptığım bir site.Ben çoğunlukla Koreli satıcılardan alışveriş yapıyorum.Ürünün satıldığı ülkeye ve o ülkenin posta hizmetlerine göre değişiyor kargo tarihi.Ben ne zaman satın alsam ertesi gün hadi en fazla 2-3 gün içerisinde kargoya veriliyor.Bir de şunu söyleyeyim mutlaka bir Paypal hesabı edinin.Çok rahat ve çok güvenli oluyor.

Ebay'de bazı kelimeleri yani markaları ve satıcıları takip edebiliyorsunuz.Anasayfada takip ettiğiniz bu satıcı ve kelimelere ait yeni ürünler çıkıyor.

İlk başlarda istediğim ürünleri alıp çıkıyordum fakat ilerleyen zamanlarda yeni ürünler yada popüler ürünlere bakıp bu şekilde alışveriş yapmaya başladım.

Ürünler kargo ücretsiz yani kayıtsız olunca biraz yamuk yumuk pakette gelebiliyor.Bu kesinlikle satının hatası değil.Kargo gelirken uçakta,arabada,çantada,kamyonda vb ezilip büzülüyor.

Ebay'de beğendiğim satıcılar;

Beautyjoint-Bu satıcıdan Amerikan drugstore ürünlerini çok uygun fiyata ücretsiz kargoya alabilirsiniz.Kendi sitesi de var.

Rubyruby76-Bol indirimli,her çeşit Kore kozmetik ürünü bulabileceğiniz kargo ücreti almayan bir satıcı.

Biz-inside-Kargo ücretsiz her türlü Kore kozmetiği bulabileceğiniz bir satıcı.

Brinhbringshop-Son alışverişimde bu satıcıyla aramızda bir problem oldu.Ürünüm geri gönderilmiş ve benden bu geri gönderilme bedelini.Ben bir daha alışveriş yapmayacağım ama sizin aynı sorunları yaşayıp yaşamayacağınızı bilemem.Bunların dışında fiyat ve kargo konusunda iyi bir satıcı.

Sing-sing-girl-Hayıııııır! Favori satıcım Türkiye'ye gönderimini kapatmış.Bu satıcı çok iyiydi.Kore kozmetiği satıyordu ve fiyatları çok iyiydi.Kargo ücreti de yoktu.Üstelik ufak bir alışverişe bile hediye gönderiyordu.

Rinishop- Bu satıcı da Kore kozmetik ürünlerini uygun fiyata ve kargo ücretsiz satıyor.

Eopenmarket-Bunu kendi sitesi var aslında ama Ebay'deki hesabı da güzel.Ücretsiz kargo ve uygun fiyatlar.

Gmarket4you-Ben tam bir Gmarket hayranıyım.Aradığınız Kore'ye dair herşey Gmarket'te var fakat kargo ücreti acayip ötesi pahalı.Bu satıcıda hepsi olmasa da Gmarkette satılan bazı ürünlei bulabilirsiniz.Ücretsiz kargo ama ürünler pahalı.Ben daha önce alışveriş yapmadım.

Japan-beauty-of-quality-Japon kozmetiğini uygun fiyata ve kargo ücretsiz bulabilirsiniz.Gerçi Japon kozmetiği Kore'nin ürünleri kadar uygun olmuyor maalesef ama burada biraz daha uygun.


Hemen hemen her Koreli satıcının ürünlerinde sık sık indirim oluyor.Ben çoğu zaman Ebay'i tercih ediyordum.Daha sonra Jolse ile tanıştım ve o günden beri büyük kozmetik alışverişlerimi oradan yapıyorum.Üye olduğunuz ilk zaman hesabınıza hemen 3 dolar yatırıyorlar.Jolse hesabınıza yani.Her alışverişte belirli bir miktar birikiyor ve bunu 20 dolar üstü alışverişlerinizde kullanabiliyorsunuz.Ben bunu denedim.Hem de doların uçuk olduğu zamanda yapmak zorunda kaldım hesabımdaki para ziyan olmasın diye ve 36 Tl civarına şunları aldım.Ayrıca aldığınız ürünleri tanıtıp linki onlara attığınızda da 2 dolar yatırıyorlar hesabınıza.Ben bu siteyi gerçekten çok sevdim.Jolse'de ilk baktığım şey yeni gelen ürünler oluyor.Beğendiklerimi wishlistime atıyorum daha sonra oraya bakıyorum alışveriş yapacağım zaman.Burada da sıkça indirim oluyor ama indirim olmadığında fiyatlar biraz tuzlu ama çok fazla değil.Aklınıza gelebilecek her türlü Kore markası var.Kargo konusunda hiç sıkıntı yaşamadım.Hepsi elime ulaştı.Son alışverişim biraz geç geldi.O da tahminimce hava şartlarından dolayı.Hee bir de bir kere bir BB krem almıştım ve postaneye almaya gittiğimde kutuyu cayır cayır yanan kaloriferin üzerine koymuşlar -_- Yapısına baktım hemen,bir sıkıntı çıkmadı çok şükür.Bir de Jolse her alışverişte bir sürü hediye yolluyor :) Bunun dışında ürünler sağlam geliyor.

Bunun dışında Kore kozmetik ürünlerini nadir de olsa aldığım yer ise ibuybeauti.Burada fiyatlar Ebay'dekinden bile daha uygun ama kargo ücreti var.Çok fazla değildi ama.Mesela ben en son Missha Cushion aldım 5 küsür dolara toplamda 7 küsür dolar ödemiştim.Ağırlığa göre ödeniyor büyük ihtimalle.Burada da çeşit çok fazla ve her alışverişinizde mutlaka bir kağıt maske ve daha fazla alışveriş yaptığınızda daha çok hediye gönderiyor.Bunda da kargo konusunda sıkıntı yaşamadım.Ürünler sapasağlam geldi.

Avrupa kozmetik markalarını bulabildiğim ve birkaç alışveriş yaptığım yer ise feelunique sitesi.Ama çok fazla yapamadım maalesef çünkü Euro'dan TL'ye çevrildiğinde ürünler gerçekten çok pahalı oluyor.15 dolar üzeri için ücretsiz kargo.Belli bir ücretin üzerine de farklı ülkelere farklı tester hediyeleri gönderiyorlar.Kargoyu çok güzel paketliyorlar sapasağlam geliyor ürün.

Çin'den alışveriş yaptığım yerler ;

Dresslink.Şurada anlatmıştım onu.

Banggood.Onu da şurada anlatmıştım.

Aliexpress- Bu siteden de 1-1,5 ay önce alışveriş yaptım.Bir tane sticker aldım onu farklı bir yazıda yazdım.Elime geç ulaştı ve paket biraz ezilmişti.Bir de makyaj süngeri almıştım.O da 3-4 haftada geldi ama paket iyiydi.Bu site Ebay'e benziyor biraz ama daha çok uygun ürün var,yine kargo ücretsiz.Farklı satıcılardan alıyorsunuz.

Şurada ve şurada Ebay alışverişlerime bakabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gerekenler;

Kargo ücretine kesinlikle bakın.Free shipping seçeneği olmasına dikkat edin.

Ürünün son kullanma tarihinin geçmemiş olmasına dikkat edin.

İndirime girmesini bekleyin.

Benim aklıma gelenler ve alışveriş yaparken dikkat ettiklerim bunlar.Sorularınız olursa sormayı unutmayın ;)



Yorum Gönder

11 Yorumlar

  1. Bende jolseden alışveriş yapmıştım sanırım gümrüğe takıdı iki ay olmasına rağmen email attım bende, hemen paramı iade etmişler çok kibarlar gerçekten. Hatta sırf bu kibarlıkları yüzünden bir kez daha şansımı denemek istiyorum. Ama söyleiğin diğer yöntemleride deniycem tek korkum ingilizce bilmiyor olmak o.O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İletişimde ben yardımcı olurum istersen.Az ürün almaya çalış bir de riskli ürünleri almamaya çalış gerçi riskliler hangileri onu da bilmiyorum ama :D Cilt bakım ürünleri galiba.Çünkü bazı maddeleri içeren ürünler ülkemizde yasak.Bu sadece bize özgü birşey de değil.Mesela Japonya'da da varmış.Bazı maddeleri içeren ürünleri o ülkeye almıyorlar.

      Sil
  2. Sağol canım yanım ya bilgilendirmelerin için rubyruby isimli satıcıdan bir cushion ve tint almayı planlıyorum umarım bu sefer başarılı olurum inşaallah! Yardıma ihtiyacım olduğu an bloğunun kapısını tıklatırım :)).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Urunler gumruge takilmiyor mu? Nasil becerdiniz😍

      Sil
    2. Çok büyük alışveriş yapmıyorum sanırım o yüzden takılmıyor :)

      Sil
  3. Merhaba jolse de ininal kart geçerlimi birde jolseden missha markasını istedmek istiyorum gümrükte bir sorun yaşarmıyım

    YanıtlaSil
  4. İninal kartla alışveriş yapmam jolse de mümkünmü birde ibuybeautyde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Missha Jolse'de mevcut.O kart ile ibuybeautiden yapabilirsiniz ama Jolse'den mümkün değil diye biliyorum

      Sil
  5. Merhaba canım öncelikle sayfada paylaştığın bilgiler için teşekkür ederim ben de bazı kore cilt bakım ürünlerini almak istiyorum ama hiç ingilizce bilmiyorum ve daha doğrusu sipariş için nereden basliyacagimi bile bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olursan sevinirim aslında bu konuda sana e mail atmayı çok isterdim ama ilk başta sıkıntımı burda dile getireyim dedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba😊Kore ürünlerini ülkemizde satış yapan yerlerden almak daha güvenli😊

      Sil