Bahar Makyajı Önerisi



Merhabalar ~

Sizlerle bahara ilk girdiğimiz zamanlarda keşfettiğim,çok sevdiğim ve bütün bahar boyunca kullanmayı düşündüğüm bir bahar makyajı önerisi paylaşacağım.

Artık mat makyajdan çok cildi daha canlı gösterecek nemli,ışıltılı makyaja geçiyoruz.

Öncelikle mevsim geçişinden dolayı kuruyan cildimizi güzelce nemlendiriyoruz.Ben Chifure Losyonları kullanıyorum bu işlem için ve dudaklarımı da Flormar Care4Lips Watermelon Milkshake ile nemlendiriyorum.Harika kokuyor!


Cildim çok kuru olduğu için nemlendiricilerimin üzerine bir de cildi makyaja nemlendirme özelliği ağır basan bir bazla Oriflame Beauty Perfecting Face Primer ile cildimi hazırlıyorum.

Nemlendirme ve ışıltı özelliği olduğu için Loreal Lumi Magique Fondöteni uyguluyorum.Bendeki rengi Rose Pearl.Siz de herhangi nemlendirme özelliği olan veya ışıltı veren bir cilt makyaj ürününüzü kullanabilirsiniz.Mesela bunun için Pure Beauty CC Cream de ideal.

Kapatıcı olarak da Note BB Concealer 01 numarasını kullandım.Bu kapatıcımı göz altlarımı,burun üstümü aydınlatmak için ve kapatmak istediğim yerler için kullandım.




Makyaj açık tonlarda olacağı için kaşlarım için de açık tonlarda ve hafif yapılı bir ürün seçtim.Wet n Wild Ultimate Brow Kit Ash Brown'dan açık rengi kullanıyorum.Sabitlemek içinse Essence Lash And Brow Gel Mascara'yı tercih ediyorum.

Bronzer'ımın keskin olmasından çok sıcak tonlu olması tercih ediyorum renk uyumu olması için.Bunun için de The Balm Balm Desert Bronzer kullanıyorum.


Göz farımı sabitlemesi açısından primer kullanıyorum.Bunun için ise M.A.C Paint Potlarından Painterly'yi seçtim.


Gelelim benim en sevdiğim kısma :) Bu makyajı keşfetme sebebim olan fara daha doğrusu allığa.The Balm In The Balm Of Your Hand paletindeki Hot Mama allığı tüm göz kapağıma esas-tema renk olarak yayıyorum.Sıcak şeftali tonlarında ve ışıltıları olan bir allık ve ben far olarak da çok çok güzel olabileceğini keşfettim :)

Sonra geçiş rengi olarak The Balm Voyage 2 paletindeki sıcak kahve tonlarındaki Tervetuloa'yı kullanıyorum.

Kaş altımı ve göz pınarlarımı aydınlatmak içinse yine aynı paletteki Kuwakaribisha renkli aydınlatıcıyı kullanıyorum.

Allık olarak ise In The Balm Of Your Hand paletindeki Instain allığın Argyle tonunu tercih ediyorum.Şeker pembesi çok tatlı bir renk.


Eyeliner'a gelelim.Bahar makyajında eyeliner kullanılmasa da olur ama benim gözlerim küçük.Biraz belirginleştirmek için incecik bir eyeliner çekiyorum ve hafif de kuyruk ekliyorum.Bu işlemi yapmak çok zor ama Nature Republic'in bu By Flower Brush Eyeliner'ı bu işlem için çok çok uygun.Çünkü ucu keçe değil fırça ve incecik.Ben 2 Brown rengini uyguluyorum.Eyeliner çok belli olmasın diye.


Benim favori favori favori kirpik kıvırıcım Holika Holika'dan <3 Kirpiklerimi çok çok güzel kıvırıyor ve diğerlerine oranla biraz daha uzun dayanıyor o kıvrılmış hali.Bununla da güzelce kirpiklerimi kıvırıyorum.


Kirpiklerinizin örümcek gibi çok yoğun olmamasına özen gösterin bu makyajda.Belirgin olması yeterli.Bunun için ben Majolica Majorca markasına ait Lash Expander Edge Meister Mascara'sını kullanıyorum.Ama rimelim değişiyor.Bu işlemi gören,doğal belirginlik veren herhangi bir rimel kullanabilirsiniz.


Ruj tamamen size kalmış ama bu makyajı bence şeftali tonlarında lipgloss tarzında ışıltılı bir ürün tamamlar.Ben Peripera'nın Magic Glam Tintlerinden 2 numara I'm Happy Christopher'ı tercih ettim.

Ben bu makyajı çok beğendim ve kendime de çok yakıştırdım.Makyajı Snapchat'te video halinde yaptım.İzlemek isterseniz myyd91 Snap id'm.



Yorum Gönder

2 Yorumlar