Kore Dizilerinde Bir Dönem Kapanıyor Mu?



Eski Kore severler hatırlar,dizilerde başrol kızın başrol erkekten çekmediği kalmazdı bir de üstüne erkek başka bir kızı severdi bu kıza acı çektirirken.


Hep 2. erkek olsun istemişizdir kızın partneri olarak.Ama kız her defasında o aksi,ona acı çektiren ve başkasını seven 1. karakteri seçerdi.Bu olay her dizide mevcuttu.Bunun etrafında gelişirdi dizi.

Benim ilk dizim Goong'du ve bu durum gerçekten çok tuhafıma gitmişti.Kız neden kendine değer veren aynı zamanda kendisinden başkasına bakmayan ve daha yakışıklı olan adamı değil de gidip daha suratsız onu yerden yere vuran bir de üstüne başkasını sevene ilgi duyar anlamamıştım.Hatta Chae Kyung'a az laf etmemişimdir bu yüzden :D Zamanla,izledikçe bu duruma alışamasam da en azından dizide kız en son kimi seçecek onu tahmin edebiliyordum.


Ama son zamanlarda dikkatimi çeken şey,böyle birşeyin olmaması.Başroldeki erkek karakter tamamen başrol kızın peşindedir ve onu kazanmak için uğraşır.2.karakterlerimiz de iyi fakat rakibi eski dizilerdeki gibi sert ve savaşacak kadar kötü olmayınca eskiye nazaran biraz daha geri planda kalıyor.

Yani artık başrol erkek karakterin kişiliğinde eskiden izlediğimiz 2. erkek karakter kişiliği var.Yani kıza çok çok değer veren,başkasını sevmeyen karakterimiz var.Artık 'aa keşke 2. karakterle olsaydı kızımız' demiyoruz.Daha çok ilk karakter bizim kızımıza gereken ilgiyi sağladığı için başrol erkek oyuncu bize yetiyor.


Siz de bu durumu farkettiniz mi? Farkettiyseniz sizce eski diziler mi daha iyiydi yoksa şimdi daha mı iyi? Fikirlerinizi bekliyorum.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Yazıyı okuyunca fark ettim gerçekten de öyle ama iki türlüde seviyorum ben :)) Ellerine sağlık ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Ben bu halleri daha çok sevdim sanki.Yaş ilerleyince çekemiyor insan kızı hor gören tipi 😁

      Sil
  2. bence değişiklik lazımdı çünkü diziler ne kadar iyi olurlarsa olsunlar bir kısır konu etrafında dolanıp durudu :)) iyi oluş iyi :)

    YanıtlaSil
  3. Ay bence ikisi de güzel ama eski Kore dizilerinin tadı bence daha güzeldi :)

    YanıtlaSil