Koreli Mektup Arkadaşıma Gönderdiğim Hediyeler ve Mektup / Yabancı Mektup Arkadaşlarımıza Neler Gönderebiliriz



Merhaba :)

Hep bana gelen posta,mektup ve hediyeleri paylaşıyorum ve benim ne gönderdiğim de merak ediliyordu.Özellikle de Koreli mektup arkadaşlarımıza ne gönderebiliriz diye birkaç tane soru aldım.Biraz neler gönderilebileceğinden bahsedeyim sonra neler gönderdiğime bakalım.



Öncelikle ilk gönderen siz değilseniz yani ilk gönderen karşı taraf ise şanslısınız çünkü nelerden hoşlandığından size mektupta bahseder ve gönderdiği şeylerden de neleri sevdiğini anlayabilirsiniz.Ama ilk gönderen sizseniz tanıştığınız mecrada hobilerini,nelerden hoşlandığını sorabilirsiniz.Ona göre hediye seçimi yapmanız daha uygun.Genel olarak neler gönderilebileceğine bakarsak; bize özgü abur cuburlar mesela krokan,helva,lokum vb atıştırmalıklar,hazır yöresel çorbalar,yaz aylarında çikolata göndermeyin eriyip bozulabiliyor.Çay ve kahve gönderebilirsiniz.İçecek,sütlü,etli 2 hafta içerisinde bozulabilecek hiçbir şey göndermeyin.Türk bayrağı ve bayraklı rozet,mıknatıs,yapıştırma gönderebilirsiniz.Takı,kozmetik ürünleri gönderebilirsiniz.El yapımı geleneksel,yöresel şeyler mesela lif,yazma,patik vb şeyler gönderebilirsiniz.Özellikle Koreliler yöresel eşyaları çok beğeniyor.Kırtasiye ürünleri de gönderilebilecek güzel ürünler arasında.Üzerinde şehirlerimizin resmi bulunan defterler,şirin kalem,stickerlar,kartpostallar gönderebilirsiniz.En önemlisi ve benim bu konuda yeteneğimin hiç olmadığı konu ise mektubu süsleyerek göndermek.Şirin bir mektup kağıdı,zarf ve paketle göndermek.Eğer aldığınız zarf,kağıt vb düz ise kendiniz süsleyebilirsiniz.


Ben mektup ve zarfa ufak yapıştırmalar ekledim.Zarfı da deco bant ile kapattım.

Bakalım ben neler göndermişim.

Kozmetik ürünler; Watsons Sakura kokulu lip balm, Eva Rose sanırım 10 numaraydı çok tatlı turuncu tonlarda tekli far ve Arko Nem Zeytinyağlı el kremi.Arko'nun el kremleri de bize özgü ve popüler olduğu için onu seçtim.
Kırtasiye; çiçek desenli bir not defteri,dondurma desenli bir deco bant aldım.
Bir de nazar boncuklu bileklik aldım.

Bu ürünleri yine kırtasiyeden aldığım minik karton polete koydum.

English Home desenli peçetelerinden koydum 1 tane.


Ve bir tane de yazma gönderdim.Bunu seveceğini tahmin ediyorum.Çünkü el yapımı geleneksel şeyleri seviyor.






Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. hepsi çok şeker ve zevkli kiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Bu arkadaşımla uzun zamandır mektuplaştığımız için artık daha kolay hediye seçebiliyorum :)

      Sil
  2. ya biraz ayrıntı bir soru olucak ama ptt ile mi gönderiyosun? ben geçenlerde ptt ile 1kg'lık bir kutu yollamak istedim kore'ye yüzlerce liralık fiyat verdiler şok oldum!!! bu işte bi gariplik olduğuna eminim yani... hangi sistemle nasıl gönderdiğini de söylersen çoook sevinirim^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bununla ilgili de detaylı bir konu yazacağım.Doğrudur o miktar bir hata yok.Ben yanlış hatırlamıyorsan 2-3 sene önce 1,5-2 kgluk kargoya 120 yada 140 lira vermiştim

      Sil
  3. Hepsi çok cici :) Güle güle kullansin Koreli arkadasin:)

    YanıtlaSil