Neden Kore Dizilerini Bu Kadar Çok Seviyoruz



Kore fanlarının en sık karşılaştığı sorulardan biri de 'neresini seviyorsun bu dizilerin' dir -_- Bunu diyenlerin %90'ı bir müddet sonra Kore dizisi bağımlısı olup bizim bile 1-2 günde bitiremediğimiz dizileri 1 gecede bitirip filan oppaaa diye yanımıza o oppa hakkında konuşmak için gelen tipler olurlar.Bunlara ilk başta benim birazdan anlatacaklarımı anlatsak da fayda etmez.'Hepsi çekik bunların', 'e hepsi aynı','ne anlıyorsun şimdi bundan' gibi sorularla sabrımızı zorlamaya devam ederler.


Bak arkadaşım, ben 114253 bölümlük 45433 sezonluk diziler izlemeyi sevmiyorum.Kısa ve öz olacak.Hikaye çok dağılmayacak.Bu da Kore dizilerinde mevcut.Genellikle standart 16 bölüm olur ve 1 sezon olup 2-3 ay içerisinde de biter.Olaylar dağılmaz.Bir olay 16 bölüm içerisindedir,sıkılmadan olay çözülür bu süre zarfında.Bu yüzden sıkmadan ve heyecanını kaybetmeden dizi devam eder.

Bir diğer sebep de karakterlerin bizim istediğimiz karakterler olması.Genellikle izleyicinin isteğine cevap verir senaristler.Mesela karakterler masallardan fırlama gibi.Mükemmele yakın.Hikayeler de dediğim gibi aynı,izleyicinin isteğine göre ilerler.Eğer sıkı Kore dizisi hayranıysanız tahmin edebilirsiniz bir ihtimal ama onun dışında tahmin yürütmek zor.Bu da dizinin heyecanlı olmasını sağlıyor.Kore senaristleri dönem dönem klişeleşirse senaryolar değiştirirler.Bu da Kore dizilerinin artı yönlerinden.

Bir de stres atmak için birebir.Kendinizi çok kaptırmazsanız tabi.

Benim sevme sebeplerim bunlar.Sizin aklınıza gelenler var mı?

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Benim de sevme nedenim bu. Kisa sade ve oz. Saygi var, srvgi var, sahiplenme var. Çok güzel seviyorlar mesela. Öpüşme sahneleri bile bi edepli. Gel de sevme.. ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden daha edepliydi.Sade ve öz olması en iyi özelliklerinden :)

      Sil
  2. Ben de çok uzun sürmedikleri için seviyorum aksi takdirde çok sıkılıyorum bir diziden 100 bölüm 150 bölüm bir dizi için çok fazla. Tadında bırakılan diziler daha çok ilgimi çekiyor böylece konu da dağılmamış oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet konunun tadında kalması çok iyi.Bunu da Koreli senaristler çok güzel yapıyor :)

      Sil
  3. Kore dizilerini hep duydum ama izlemedim. Yalnız şunu biliyorum ki; Bizim dizileri çoğunlukla onlardan uyarlıyorlar. Kiralık aşk vs. Tabi ki bizimkiler epey uzun versiyonu oluyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son zamanlarda bizim senaristler Kore dizilerinin popüleritesini farkedince uyarlamayı tercih ettiler sanırım.Uyarlamalarda da güzel olanlar var

      Sil