Kore'de Popüler Olan 10 Kozmetik Ürünü




Kore'de kozmetik sektörü oldukça iyi.Hatta dünyanın en iyi ürünleri Kore'de diyebilir ve birçok yeni ürünün çıkış ülkesi de Kore'dir.Bu yazımda sizlerle Kore'de çok sık satın alınan,tercih edilen ve sevilen 10 ürün kategorisinden bahsedeceğim.










Aloe Vera Jeller- Nemlendirme özelliği fazla olduğu için ve sivilce izlerini onarmada da çok başarılı olduğu için Koreliler için oldukça çok satın alınan bir ürün.



Kıl uçlu eyelinerlar- Eyeliner Koreliler makyajlarında olmazsa olmazlarından.Gözlerini büyük göstermek için her yolu deneyen Koreliler eyelinerın da gözü büyük göstermedeki etkisini bildikleri için eyelinerdan vazgeçemiyorlar.Ama dikkat ettiyseniz ince sürüyorlar.Bunun için de kıl uçlu eyelinerları tercih ediyorlar.




BB Kremler- En iyi cilt ürünü diyebiliriz.Özellikle Korelilerin BB kremleri hem kapatıcılığının yüksek olması açısından hem de cilde güzel bir görünüm vermesi açısından oldukça güzel bir ürün.


Kaş rimelleri- Pratik ve yoğun pigmente sahip olduğu için kaş makyajı için Korelilerin vazgeçilmezlerinden.


Cushion fondötenler-  Sanırım Korelilerin yoğun iş temposundan dolayı her alanda pratik ürün üretmek istiyorlar.Cushion yani yastık fondötenler de tam bunun için yapılmış bence.BB kreminizin yada fondöteninizin bir süngerin içinde olduğunu düşünün ve 20-30 sn içerisinde ten makyajınızı bitirmiş oluyorsunuz.Son zamanlarda Kore'de birçok cilt makyaj ürününün yerine cushion fondötenler geçmiş durumda.


Göz altı aydınlatıcıları- Yoğun sim içeren ve ışıl ışıl olan bu ürünler de göz büyütme ve daha genç görünmek için kullanılıyor ve oldukça da popüler.


Kağıt maskeler- En kolay cilt bakım yöntemi.Cildi temizleyip sadece bunu uygulasanız bile cilt bakıma doymuş oluyor.Koreliler de bu ürünlerden bolca satın alıyor.


Beyazlatma kremleri- Koreliler için beyaz ten rengi olmazsa olmazlarından.Her ürünlerinde beyazlatma özelliği arıyorlar ve bunun dışında da cilt bakım rutinlerinde de beyazlatma özelliği olan kremler tercih ediyorlar.



Salyangoz özlü kremler- Salyangozun cilt yenileme özelliği var.Bu yüzden Korelilerin de severek kullandığı ürünlerden.

Lip tintler- Dudak mürekkepleri de diyebiliriz.Uzun süre kalıcı olması ve dudakta ağırlık yapmaması en çok tercih edilme sebeplerinden diye düşünüyorum.


Görüldüğü gibi Koreliler cilt bakımlarında en etkili ürünleri ve makyaj ürünlerinde ise en pratik ürünleri tercih ediyorlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar