Mezuniyet Makyajı Önerisi / Mezuniyet Makyajı İçin Önerdiğim Ürünler


Mezuniyet törenleri yaklaştı belki bir kısmı çoktan oldu ama benim de aklımda bununla ilgili bir makyaj yazısı yazmak vardı.Bu hafta biraz dinlenmek istedim bu yazı yine aklımdaydı hem anneler günü indirimine hem de mezuniyet törenlerine yetiştireyim diye.Anca bugüne yazabiliyorum.
Öncelikle tavsiye edeceğim ürünleri yazayım daha sonra makyaja geçelim.


O gün mutlaka cildinize önceden bakım yapın.Vaktiniz sınırlıysa en pratik yöntem kağıt maskelerdir.Gratis'te birçok değişik kağıt maske satılıyor aynı şekilde Watsons'ta da bir de son günlerde Bim'e de Rituel de Beaute'nin kağıt maskesi geldi.Bu yerlerden bulabilirsiniz.


Dünyanın en güzel bazı hangisi derseniz denediklerim arasında kesinlikle Loreal Revitalift Magic Blur Finishing Cream.Bunu indirimde bulursanız mutlaka alın.Hatta nerede bulduysanız bana da haber verin :D Ben de canım arkadaşım Cherijamu'nun göndermiş olduğu testerla bu ürünü tanımış oldum tam boyunu almak istiyorum.


Fondöten olarak da bence kullandıklarım arasında en en en mükemmel fondöten olan Loreal Lumi Magique'i tercih edin.Yapısı mükemmel tende duruşu mükemmel.Ve bunu da en rahat ve en güzel Real Techniques Miracle Complexion süngerle uygulayabilirsiniz.

Gelelim makyaja;


Bu makyaj için ilhamımız Cansu Dere'nin GQ makyajı oldu.

Makyaja başlamadan dudaklarımızı nemlendirelim.Ardından eğer sivilce izlerimiz ve göz altı morluklarımız varsa sivilce izleri ve kızarıklıkların üzerini yeşil corrector göz altını da somon rengi correctorla kapatıp sık bir fırçayla yayalım.Renk kalabilir sıkıntı yok çünkü üzerine fondöten ve kapatıcı uygulayacağız.Sonra fondötenimizi alıp nemli bir süngerle yayalım.İyice yaydıktan sonra kapatılması gereken yerleri kapatıcımızla kapatıp ten makyajımızı bitirelim.


Göz altlarımızı ve kontür yapacağımız kısmın altını sabitleyelim.Biraz bekletip dağıtalım.



Kaşlarınız sıksa sadece tarayın.Yukarıdaki gibi bir fırça bulabilirseniz süper.Çok kullanışlı kaş makyajı için.Kaşlarınız sık değilse boşlukları doldurup tarakla iyice tarayıp dağıtın ki doğal dursun.


Kontür için krem bir ürün kullanırsanız daha iyi olur.Kulağınıza yakın kısımdan orta kısma kadar çizgi çekip süngerle bolca dağıtın ki doğal dursun.Burun kenarlarınıza ve çenenize varsa gıdığınızı saklamak için gıdığınıza da kontür uygulayabilirsiniz.



Kontürümüzle zıt durmaması açısından allığımızı da kontür rengi gibi bir renk seçebiliriz.Bunun için Balm Desert muhteşem bir renge sahip.Kocaman bir fırçayla yanaklarınıza bunu uygulayın.


Aydınlatıcıyı abartmadan ama belli olacak şekilde yapalım.Burun ucumuza ve elmacık kemiği üzerine önce pembe tonlarda toz bir aydınlatıcı daha sonra aynı renkte likit aydınlatıcı uygulayıp dağıtalım.Bu işlemi parmaklarımızla yapabiliriz.


Göz makyajında ise öncelikle küllü kahverengi tonlarıyla gölge yapıp iyice dağıtın.Daha sonra şeftali-pembe tonlarda ışıltılı-metalik bir farı göz kapağınızın ortasına uygulayın.Göz pınarlarınızı da beyaz parlak bir farla hafif aydınlatın.



Üst göz kapak içinize siyah bir göz kalemi sürün ki eyelinerın boş bıraktığı kısımlar görünmesin.Göz hizanızdan minik bir kuyruk yaparak ince bir eyeliner çekin jel eyelinerla daha sonra likit eyelinerla üzerinden geçin.Kirpiklerinizi mutlaka kıvırın.Doğal durmasını istiyorsanız daha doğal fırçaya sahip bir rimel eğer dolgun durmasını istiyorsanız daha yoğun bir rimel uygulayın.


Dudak renginize yakın bir kalemle dudaklarınızı doldurup aynı tonlarda bir ruj uygularsanız daha kalıcı olacaktır.


Diğer ruj önerilerim de yukarıdakiler; Pastel Daylong 27, Golden Rose Likit Mat 16, Rimmel London Kate Moss Boho Nude,Golden Rose Velvet Matte 27.



Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. hoş seçimler olmuş baz olarak loreali çok merak ettim :) daha önce kullanmamıştım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım ^^ Çok güzel tavsiye ederim ;)

      Sil
  2. çok güzel seçimler... mezunşyetim geldi aklıma :)

    YanıtlaSil