12 Aralık 2017 Salı

Fırında Beşamel Soslu Sebze Tarifi



Kış için muhteşem bir yemek tarifi var bugün blogda sizler için.3 kış sebzesiyle yapacağımız hem lezzetli hem de besleyici bu yemeği deneyip sizlerle de paylaşmak istedim.Kışın en sevmdiğim yanı sanırım sadece çıkan sebzeler :D Karnabahar,brokoli,brüksel lahanası vb sebzeleri çok seviyorum.Çigğbile yerim :D Bu yemekte de brokoli ve karnabahar ek olarak da havuç var.Yapımı son derece basit bir yemek.



Malzemeler;

2 havuç
600 gr brokoli
900 gr karnabahar
Tuz

Beşamel sos için;

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Üzeri için ;

120 gr Kaşar peyniri


Yapılışı;

Sebzeleri güzelce küçük küçük olacak şekilde kesip güzelce yıkıyoruz.Kaynar suya tuz ekleyip sebzeleri ayrı ayrı atıp çok yumuşamayacak kadar haşlıyoruz.Beşamel sosu; 1 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine 2 yemek kaşığı unu ekleyip sarı renk alana kadar hafif kavuruyoruz.Hemen üzerine 2 bardak süt ekleyip pütür kalmayınacaya kadar güzelce karıştırıyoruz.İçerisine tuz ve karabiber ekliyoruz.Kıvam yoğunlaşınca altını kapatıyoruz.Sebzelerin üzerine döküp karıştıryoruz.Üzerine kaşar peyniri ekleyip 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Beşamel soslu fırında sebzemiz hazır :)

Afiyet olsun :)






6 yorum:

  1. o sosu bir sevemiyorum ben ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yakışıyor olduğu yemeğe ama tereyağı ve süt tadı rahatsız ediyor olabilir seni

      Sil
  2. Bende çok severek çogu yemekde kullanıyorum canım ellerine sağlık 💕

    YanıtlaSil
  3. Bir vejetaryen olarak bol bol yaptığım yemektir :)
    Eline sağlık yine canım istedi valla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen yap :) Hem doyurucu hem de çok leziz :) Yaptığım gün bitiyor :)

      Sil

Tasarım : Merve Canbaz