Kore Dudak Ürünlerim Ve Kore Trendinden Hiç Düşmeyen Gradient Lips Hakkındaki Düşüncelerim



Merhabalar ~ 

Bugün paylaşacağım konu elimde bulunan Kore dudak ürünlerim ve Kore'de uzun zamandır moda olan gradient lips dudak makyajı modası.

Öncelikle elimde neler var ve ne işe yarar bir bakalım.


Innisfree Eco Fruit Tint 02 Orange-Koyu turuncu-portakal rengi.
Bu tip su yapıdaki lip tintler aslında gradient lips makyajı için oldukça ideal.İsterseniz tüm dudağa uygulayabilirsiniz de.Bu tip ürünler dudağın kendi rengiymiş havasını veriyor.Dudağın nemlendirilmiş olması veya olmaması farketmiyor.Çünkü tünt olduğu için ürünün rengi kurulukla kendini belli etmiyor.Yani mesela mat rujlarda dudak kuruduğunda pütür pütür bir görünüm oluyor ya bunda öyle bir şey olmuyor.Dudağınız nasılsa öyle kalıyor ama renk sanki sizin dudağınıza aitmiş gibi duruyor.Bu ürünlerin en en sevmediğim yanı maalesef çok kalıcı.Elinize bulaştığında yada dudağınızdan çıkarmak istediğinizde çok zor çıkıyor.Bu tip tintlere özel Kore kozmetik sektöründe dudak makyaj temizleyici bulabilirsiniz.


Secret Key Sweet Glam Tint Glow Chic Burgundy-Kış için uygun bordo-mor renkleri arasında bir renk.

Peripera Magic Glam Tint 2 I Am Happy Christopher-Şeftali tonlarında harika bir renge sahip.

Glam Tintlerin özellikleri daha balm yapıda olmaları.Rengi tint kadar veriyorlar ve aynı zamanda glossy yada balm görünümünde yani parlak-nemli bir görünüm bırakıyorlar dudakta.Bu tarz ürünlerin gradient lipsten çok tüm dudağa uygulanması daha güzel bir görünüm sağlar.

Az önce ürünler hakkında tam bilgi edineyim diye elime sürdüm ve 1 dk olmadan çıkarmaya çalıştım ama çok az izleri kaldı.Bu kadar kalıcılar.


Etude House Rosy Tint Lips 1 Before Blossom- Mavi alt tonlu bir kırmızı.Ben açıkçası bu üründeki kırmızı tonunu daha çok seviyorum.Yani tüm dudağa bir kırmızı ruj uygulanacaksa bu tonlarda olmalı.Özellikle de beyaz tenliler için.

Bu mat yapıdaki tintler daha çok ruj gibi.Diğer tintlerden daha yoğun ve pigmentliler.Bu da gradient lips makyajı için oldukça uygun hatta daha iyi sonuç alınabilir.



Dodo House I Miss You Lipbalm- Şeker pembesi tonlarında bir lipbalm.

Lipbalmları gradient lips için kullanmak uygun değil.Bizim de kullandığımız gidi Kore'de de dudağı nemlendirmek belki hafif renk vermek için kullanılıyor.Ama yoğun renkte olanlarını gradient lips makyajı için kullananlar da var tabi.



Etude House Dear My Essence in Lips-talk EPK003-Çok şeker orta tonlarda-biraz daha açığa yakın bir pembe renk.

Bu tip ürünlerde balm yapıda parlak görünüme sahip-ama bu parlatıcı kadar değil sanki renkli lip balm sürmüş gibi- ayrıca rengini de oldukça güzel gösteren yani pigmentli ürünler.Ben bunlarında tint olarak yani gradient lips makyajında kullanımını uygun bulmuyorum.


Gelelim gradient lips makyajı olayına.Batıda daha çok dudağı nasıl belirgin ve büyük gösterebilirim derdi varken doğuda yani Asya'da çoğunlukla da Kore'de dudağı daha küçük göstermek daha doğrusu bebeksi ve şirin bir görünüm için kullanılıyor bu teknik.Açıkçası benim hoşuma gitti ama bu makyaj burada çok dikkat çeker diye düşünüyorum.Ben bu kadar belirgin yapmıyorum mesela gradient lips makyajını.Ne kadar bebeksi bir görünüm için yapılsa da bence biraz da çekici bir görünüm içeriyor.

Gradient lips makyajını yapmak çok kolay.Dudaklarımızın iç kısımlarına rujumuzu uyguladıktan sonra o kısımları ağız içimize alıp kalan kısmı fondöten,kapatıcı vb ürünlerle hafif kapatıyoruz.Net görüntüyü ortadan kaldırmak için de o çizgiyi parmaklarımızla yumuşatıyoruz.İsterseniz üzerinden hafif geçerek mat-kuru görünümden de kurtulabilirsiniz.




Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Lipbalm benim olabilirdi bence. Hiç kıskanmıyorum seni :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bornprettystore'den çok uygun bir fiyata almıştım ama baktım ondan yok

      Sil