Mektup Arkadaşlığı Hakkında Merak Edilenler



Merhaba ~

Bugün şirin mi şirin aynı zamanda da çokça merak edilen bir konu hakkında yazacağım.

Konumuz mektup arkadaşlığı-hediyeleşme.

Penpal,penpalling,snail mail bunların hepsinin anlamı mektup arkadaşlığına çıkıyor fakat penpal içeren sitelere üye olduğunuzda mesela üyenin profilinde aradıkları arasında penpal var.Bu mektup arkadaşlığı olmayabilir.Email veya o sitenin mesaj uygulamasını kullanarak penpalling yapmak istiyor olabilir.Yani sanal mektup arkadaşlığı yapmak istiyor olabilir.Bu yüzden snail mail olmasına dikkat edin.Tabi eğer mektup arkadaşlığı istiyorsanız.

Benim sıkça kullandığım ve mektup arkadaşlarımı da oradan bulduğum site Interpals.Bu site hakkında ayrıca yazı isterseniz yazabilirim.Şimdilik kısaca bahsedeyim.Ben en çok, istediğiniz ülkeleri engelleyebilme özelliğini seviyorum bu sitede.Çünkü benim ilgim Asya'ya mesela yada Avrupa'ya,bunun dışındaki ülkeleri engelliyorum.Özellikle de kendi ülkemi engelliyorum çünkü zaten oraya hem İngilizcemi geliştirmek hem de yabancı mektup arkadaşları edinmek için giriyorum.Farklı siteler de denedim ama hiçbirinden güzel bir sonuç alamadım.Aaa bi dk.Hatırlamadığım bir siteden Finlandiyalı bir arkadaşım oldu.Onunla çok sık mektuplaşıyoruz.Ama hangi site hatırlamıyorum.



Dikkat edilmesi gerekenler;

Kesinlikle iyi tanımaya çalışın karşınızdakini.

Niyeti snail mail olanları tercih edin.Yoksa anlamayıp size gönderemeyebilir yada yanlış gönderebilir ki bu benim başıma çok geldi.Bir sürü postam karşılıksız kaldı ve karşıdaki de üyeliği silince iletişim koptu.Heh bu ihtimale karşı da kakaotalk istemeyi unutmayın.Interpals üyeliği gitse bile oradan iletişim kurabilirsiniz.Bunun tersi de oldu bana.Biri bana posta gönderdi ve kutuyu direk attım adresi üzerinden almadan .Kız da üyeliğini silmiş.Siz siz olun gelen postadaki adresi mutlaka saklayın.

Bu yazıyı okuyanların çoğunun Kore'den mektup arkadaşı edinmek istediğini varsayarak bu konudaki tavsiyem de iyi bir sonuç almak için Asya'dan kız mektup arkadaşı edinmek en iyisi.Daha çok değer veriyorlar bu tip şeylere.


Mektuplaşma ve özellikle hediyeleşmenin faydaları neler peki?

Kesinlikle ama kesinlikle kültür değişimi için çok faydalı.Karşınızdaki ülkenin kültürünü tanıyorsunuz ve siz de kendi kültürünüzden birşeyler gönderiyorsunuz.

Benim şuanda 3 mektup arkadaşım var uzun zamandır devam ettiğim.Japonya,Kore ve Finlandiya.Ve hepsini gerçekten çok seviyorum.Çok fazla birşey gönderemiyoruz birbirimize ama birşeyler paylaşmak çok çok zevkli oluyor.Posta beklemek,gönderdiğiniz postanın o kişiye ulaştığı anı beklemek gerçekten çok güzel :) Not: Finlandiyalıların yazısı acayip güzel oluyor <3

Mektuba ve pakete özenmek çok önemli ve maalesef bu bende pek yok.El yeteneğim çok yok.Hiç süsleyemem.Hazır alıyorum ama burada da Kore'deki kadar şirin kırtasiye vb şeyler yok tabi.Eğer bu konuda yeteneğiniz varsa çok şanslısınız.

Bunların dışında biz neler gönderebiliriz.Ben mutlaka bayrağımızı içeren birşeyler gönderiyorum.Bazen bayrak gönderiyorum direk.Çay,lokum belki kuruyemiş,şehirlerimizi içeren kartpostal veya defter,abur cubur,takı,Türk markalarına ait kozmetik ürünleri gönderilebilir.Hepsi şar değil tabi :D Bunlar seçenekler :) Gönderdiklerinizi de mektubunuzda anlatmayı unutmayın :)

Bana mektup göndermek isteyenleriniz varsa herkes gibi zevkle kabul edebilirim :D Ama şu sıralar yanıt veremeyebilirim :/

Benim unuttuğum ve sizin merak ettiğiniz şeyler varsa bu konu hakkında sorabilirsiniz :)

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Çox maraqlıdır. Həmişə/hep etmək istədiyim bir şeydir başqa ölkələrdən tanımadığın insanlar tanımaq. Amma yenə də tam qərar verə bilmirəm. Qarşıdakı insan necə insan ola bilər deyə şübhələrim olur. Amma sənin gözəl dostların varmış :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de ilk başlarda çok sorun yaşadım ama zamanla doğru ve gerçekten mektuplaşmak isteyen insanları buluyorsun :)

      Sil
  2. Ay hediyeleşmek çok güzel bir şey. Beni interpalsta hep erkekler ya da kötü amaçlı kişiler ekliyor. Bu biraz üzücü.Ama snail mail olayını da bir deneyeyim. ben de mektup arkdaşı istiyorum. Yazı için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güvendiğin ve çok iyi tanıştığın kimselerle mektuplaş.Seni rahatsız eden ülkeleri engelle siteden.

      Sil