Herkese merhabalar ~
Bugün biz Kore hayranlarının özellikle dizi izlerken yemeyi sevdiğimiz ramenin (Japonca) - ramyun (Korece) , noodle veya erişte hangisini demeyi severseniz ben ramen demeye alışmışım o yüzden ramen diyorum- kendimce yapılma usulünü anlatacağım.
Ben Indomie'nin Sebze Çeşnili Hazır Noodle'ını çok seviyorum.Önceden birşey eklemeden yerdim ama son zamanlarda Japonların,Korelilerin ramenlerini değişik şeylerle yediğini görünce ben de kendimce sevdiğim şeyleri ekleyeyim dedim.Çok fazla malzeme eklemiyorum ki tadı acayipleşmesin.
Malzemelerimiz;
Indomie Sebze Çeşnili Hazır Noodle
Karnabaharın kısımlarından 1-2 tane
1 tane yeşil soğan
Evet bu kadar az malzemelerimiz :)
Yapılışı;
Ramenimi küçük bir tencereye alıp üzerine soslarını ekliyorum.
2,5 büyük çay bardağı kaynamış suyu ramenin üzerine ekliyorum.
Karnabaharı biraz iri,yeşil soğanları de minik minik doğrayıp,ramene ekliyorum.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık-orta arası ateşte 2 dk kaynattıktan sonra,
Rameni ve sebzeleri karıştırıyorum.
2 dk daha kaynatıp ocaktan alıyorum rameni.
Ve sonuç :)
Yeşil soğan gerçekten ramene çok yakışıyor.Ben karnabaharı da çok sevdiğim için onu da ekliyorum.Ramenin sosuyla tadı çok güzel oluyor.Karnabaharı önceden haşlamıyorum çünkü ben biraz sert seviyorum.Dilerseniz siz önceden haşlayabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
8 Yorumlar
benim de en bir sevdiğim bu ramenler. Ama karnıbaharla denememiştim. Yakın zamanda alıyım bari hem ucuz, hem lezzetli :)
YanıtlaSilDenersen bana da gönder mutlaka :)
SilAaa tamam Meri Chen :D Gönderirim tabi ki :)
Sil;)
SilBen eskiden soslarını pek sevmediğimden knorr çabuk çorba yapıp ramene katıp azcık kaynatıyordum.Bana pişmiş gibi gelmiyordu da ama o çorbalarla da güzel oluyordu.Canım çekse de diyette olduğumdan yiyemem ama yine de sana afiyet olsun ^^
YanıtlaSilAaa çok değişik.Şu diyete bir ben başlayamadım -_-
SilArabistan'da doğduğumdan beri yiyorum beredeyse çok pratik Türkiyeyede geçen yıl geldi çok Mutlu oldum oradan getirtiyorduk����
YanıtlaSilGerçekten çok lezzetli 👍🏻
Sil