I Miss You Zoe Makyaj Önerisi / Inspired Makeup Look






I Miss You dizisi tanıtımımda Zoe'nin makyaj önerisini paylaşacağımı söylemiştim.

Bu yazıda Zoe'nin makyajı gibi bir makyajı kendimize nasıl uygularız paylaşayım.


Öncelikle cildimizi çok iyi nemlendirmemiz lazım.Her Kore dizisinin yıldızı gibi Yoon Eun Hye'nin de oynadığı karakter Zoe'nin cildi sağlıklıydı.Ben bu yüzden nemlendirme özelliği olan bir bazla Oriflame Beauty Perfecting Primer ile makyajıma başladım.

Cildi sağlıklı olsa bile melankolik bir dizi olduğu için,yani Zoe sürekli ağladığı için cildinin rengi hafif soluk görünüyordu.

Hem canlılığı sağlamak hem de Zoe'deki o hüzün havası ciltte kalsın diye kapatıcı olarak elimdeki en açık olan kapatıcıyı Oriflame Beauty Conceal Kit'ten sarı olanı fondöteni sürmeden önce göz altlarıma,kapatılması gereken kızarıklık ve sivilce izlerimin üzerine hafifçe uyguluyorum.

Cildin canlı görünmesine yardımcı olacak başka bir baz daha uyguluyorum.Fakat bunu alnıma,çeneme,yanaklarıma ve burun üzerime uygulayıp yayıyorum.Bunun için de kullandığım ürün Etude House Nymph Aura Volumer'ın 2 numarası.

Dediğim gibi Zoe'nin soluk bir cildi vardı.Bu yüzden elimdeki en açık renkli fondöteni tercih ettim.Tabi ki un kurabiyesi gibi olmayacağız.Fondöteni az uygulayıp güzelce dağıtıyoruz.Bu işlem için ise Revlon Colorstay Fondöten'in 110 Ivory'sini kullandım.



Allık olarak pembe tonlarda bir allık tercih edelim ve elmacık kemiklerimize uygulayalım.Etude House'un Lovely Cookie Blusherlarından 7 Rose Sugar Macaron bu işlem için uygun bir ürün.


Kaşların açık renk olması gerekiyor.Zoe'nin kaşlarının rengi açık tonlardaydı.Benim kaşlarım koyu olduğu için ilk önce fırçamı Flormar Make-Up Fix Spray makyaj sabitleme spreyi ile ıslatıp Wet n Wild Ultimate Brow Kit E963 Ash Brown kaş paletindeki açık kahve tonu kullanıyorum vekaşlarımın tamamını bu farla doldurdum.


Zoe'nin göz makyajında çok far farkedemedim.Bu yüzden göz kapaklarımı Wet n Wild Coloricon Brulee rengiyle nötrlüyorum.

Eyeliner'ı kuyruksuz ve sadece belli olacak kalınlıktaydı.Koyu değildi ve ben de bunun için Maybelline Master Precise eyelinerlarından Forest Brown yani kahverengiyi tercih ettim.Göz içime de açık kahve tonlarında bir kalem uyguladım.Kullandığım ürün Flormar Waterproof Eyeliner göz kalemlerinden 105 numara.

Çok az da o hüznü katmak için alt göz içime sürmek için yine yukarıdaki Etude House allığı uyguluyorum.


Kirpikleri de çok az belirgindi.Bu yüzden Essence Get Big Lashes 3 Triple Black'i çok az uyguluyorum kirpiklerime.


Ve Zoe'yi Zoe yapan o makyajın asıl olayı dudak makyajı.

Belirgin fuşya,pembe ve nar çiçeği tonlarında dudak makyajı kullandı.Çoğu zaman dudak makyajını tam yapsa da bazen gradient lips makyajı da uyguladı.

Benim elimde onun makyajına en yakın renk Golden Rose Perfect Shine Lipsticklerinden 212 numaraydı ve bunu uyguladım.Hem tamamen uyguladım hem de gradient lips makyajı yaptım bununla ve tam benzemese de yaklaştı makyaja.


Bir diğer Zoe'nin dudak makyajına yakın rengi ise Revlon Colorburst Matte Balmlarından 210 Unapologetic rengiyle Essence'in Sheer & Shine rujlarından 13 Like A Princess rengini karıştırarak elde ettim.

Eğer bu makyajı uygularsanız bana göndermeyi unutmayın ;)









Yorum Gönder

0 Yorumlar