En Sevdiğim 5 Kore Dizisi



Kore'ye ilgim Kore dizilerini izlerken başlamıştı.Kpop dinlemekten ziyade Kdrama izlemeyi daha çok seviyorum.Bu yazımda da sizlerle bu zamana kadar izleyip çok çok beğendiğim,dönüp dönüp bazı bölümlerini izlediğim,ostlarını dinleyip hüzünlendiğim 5 diziyi söyleyeceğim.İzlediklerimin listesine baktım.Aslında çok da fazla izlememişim.28 tane izlemişim.5 tane yarıda bırakmışım.Şurada yarım bıraktığım dizilerden bahsetmiştim.4 tane de devam ettiğim dizi var.3'ünü uzun zamandır izlemiyorum.Onlar da yarım bırakılanlar kategorisine girecek mi mi bilmiyorum -_- Aslında ben az ve öz dizi izliyorum galiba çünkü izlediğim diziler çok güzel oluyor :D Mesela çok popüler herkesin sürekli övgüyle bahsettiği özellikle yeni dizileri izlediğimde çok da memnun kalmıyorum çoğu zaman :D Dizileri seçerken popüleritesinden ziyade kadroya ve konuya bakıyorum ilk önce.Neyse uzattım konuyu yine.Sıralamaya geçelim.




(Diziler hakkındaki detaylı yazılarım için dizi isimlerinin üzerine tıklayabilirsiniz)



Değişik bir konuya sahip,komedi ağırlıklı bir dizi.Diziyi izlerken hiçbir sahnede sıkılmadım.Özellikle Siwon acayip renk kattı diziye.Bu dizinin Türk versiyonu da çıktı 'Seviyor Sevmiyor' çok çok güzel olmuş.Hatta bu zamana kadar izlediğim en iyi Kore-Türk uyarlaması dizi.



TRT'de bir zamanlar bir sürü Kore dizisi yayınlanırdı.Muhteşem Kraliçe de onlardan biriydi.İzlediğim ilk tarihi diziydi ve bu diziden sonra tarihi Kore dizilerinin hayranı oldum.Silla Krallığı döneminde yaşayan ve büyük bir hayali olan bir kraliçenin yaşadıklarını anlatıyor bu dizi.Kadro güzel.Çok güzel ve akıcı bir dizi.



Bu diziyi izlerken kendinizden birşeyler bulma olasılığınız çok yüksek.Özellikle de 80-90lı yılların çocuklarıysanız bu diziye bayılacaksınız ;) 1988'de lise öğrencisi olan,aynı mahallede yaşayan 5 arkadaş ve ailelerinin hikayesi anlatılıyor.



Eski dizilerin yerini hiçbir dizi almıyor aslında artık.Boys Over Flowers da bu efsane dizilerden.Özel okulda burs kazanan Geum Jandi ve Gu jun Pyo ve arkadaşlarının hikayesi anlatılıyor.Lise dizisi.Hala ostlarını açıp dinlerim :) Boys Over Flowers Yaban Çiçeği adıyla TRT'de yayınlanmıştı.




İzlediğim ilk Kore dizisi.Canım bazen Goong çeker :D Açıp açıp bazı bölümlerini izlerim :') Shin Chae Kyun'ın bir gün ansızın kendini prensin eşi olarak bulması ve saray ve Prens Shin'e alışma sürecinde yaşadıkları anlatılıyor.

Benim severek izlediğim 5 Kore dizisi bunlardı :) Sizin de bunlar arasından beğenerek izledikleriniz yada izlemek istedikleriniz var mı? 





Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Reply 1988'i hala izleyemedim :/ She WaS Pretty benimde en sevdiyim :)) Muhteşem Kraliçe Kore dizisi olduğunu bilmesemde izlediğim ilk dizi :3 Ellerine sağlık ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sürü ortak dizimiz çıktı 😍 Reply 1988 süper ya tavsiye ederim ;)

      Sil
  2. listemiz aynı değil.ilk beşime bunlar girmezdi zaten çoğunu da izlemedim :P :)))

    YanıtlaSil
  3. heeey she was pretty bayılarak severek izledim. diğerlerine bakayım. ya healer, kill me heal me de var yaa mesela, haftasonu ben de kore dizilerini yazmıştıım :) oh my venüs de vaaar :) şimdi the age of youth izliyom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kill me heal me ye devam ediyorum şuan ve çok güzel :) Aa senin yazını da okuyayım 💕

      Sil
    2. benim blogda "benim dizilerim" başlığında geri gidersen bütün o dizilerin tanıtımı da var. cheese'in sonu sevilmedi bak mesela ama ben çok sevdiiim kii .)

      Sil
    3. Benim de izlemek istediklerim var senin listendekilerde :) Cheese'i çoook merak ediyorum

      Sil
  4. Secret garden masters sun favorimmmmmm

    YanıtlaSil
  5. Secret Garden'a da devam ediyorum :) Masters Sun'ı da merak ediyorum :)

    YanıtlaSil