İş Görüşmesi Makyajım ve Kombinim / İlk İş Görüşmesi Tecrübem / İşe Kabul Edildim mi?



Geçtiğimiz ay ilk kez bir iş görüşmesine gittim.Hem de sevdiğim ve bilgimin fazla olduğu bir sektör olan kozmetik sektörü.Şöyle anlatayım herhangi bir kozmetik mağazasına gittiğimde orada çalışanların bir ürün hakkında bana anlattıklarından çok daha fazlasını biliyorum.Hatta birkaç kez müşterilerin çalışanlara aslında oldukça basit ürünler sorup satıcıların bilmediklerini söylediklerine çok şahit oldum.Ben müdahele etmek istiyorum o an o müşteriye ama sonra çalışmıyorum ki burada diyorum.Ama bir yandan da istiyorum çünkü bundan zevk alıyorum.Yani insanları ürünler hakkında bilgilendirmeyi seviyorum.





Bildiğiniz üzere bir kedim var.Kedim maalesef her mamayı yemiyor.Hatta bazen ete bile burun kıvırıyor.Çok çok sevdiği ve yemeye doyamadığı bir mama buldum ama pahalı baya.Ben de çalışmaya karar verdim.Hem bu mamayı rahat rahat alırım hem de çalışma hayatım olur diye iş ilanlarına baktım ve bir kozmetik firmasının ilanını gördüm ki bu markayı severek kullanıyorum,ürünlerini de beğeniyorum.Pek umudum yoktu ama arayıp mülakata çağırdılar.Gittim,konuştum.Çok güzel geçti aslında.İlk iş görüşmesi tecrübem olduğu için ne konuşacağımı pek bilemedim aslında ama karşımdaki bayan çok güler yüzlüydü ve durumu idare etti.En son bana sizin sorularınız var mı dedi.Ben  de önceden not almıştım.Tek başıma mı çalışacağım,maaş ne kadar olacak,çalışma saat ve şartları bunları not almıştım.Kaç kişi çalışacağımızı sordum 4 kişi dedi.Bir de ayıp olmazsa maaşı sorabilir miyim dedim :D Onları kabul edilince söylüyoruz dedi.Herşey çok güzel gitti.Kozmetiğe olan ilgimi.Ürünler hakkında yazılarım olduğunu herşeyi anlattım.Fakat geri dönüş olmadı.Hatta mağazayı açmışlar ve benimle aynı saatte mülakata giren kız da orada çalışıyordu.Sebep ne olabilir diye düşündüm ve sonuç sadece tesettüre çıkıyordu.Bu konuda konuşmayı hiç istemezdim ama gerçekten kırıldım.O gün makyajımı çok özenerek yapmıştım,ilgimi alakamı,bu işte ilerleyebileceğimi herşeyi söyledim.O açtıkları mağazalarına girdim ve benimle mülakata giren kız ilgilendi benimle.Size net söylüyorum kızdan daha fazla bilgim var.Yeni seriyi sordum anlamadı kardeşim gösterdi.Kızı kesinlikle yargılamıyorum.Bu tip firmalarda kişinin bilgisini test etmeleri gerek.Mesela mülakata bir ürün getir ve bunu bana anlat de.Firmamızı anlat de.Bunların yerine maalesef tesettürden dolayı işe almamaları (bence) hoş olmadı.Ve ben o firmanın dışında başka kozmetik mağazalarında tesettürlü çalışan görmüştüm.Hiç olmadı.Firmanın adını vermeyeceğim.Onları da zor durumda bırakmak istemem.Ama keşke ilana tesettürlü bayanları almıyoruz deselerdi.Boşuna heveslenip kendimi ona göre ayarlamazdım.Ve şunu farkettim artık tesettür kamuda serbest ama özelde yasak :D Değişik bir durum.


Neyse gelelim o gün nasıl cilt bakımı yaptım, nasıl bir makyaj yaptım, neler giydiğime.Başvuru yapacağım yer kozmetik firması olduğu için mümkün olduğunca şık olmaya çalıştım.Makyajımı kusursuz yapmaya çalıştım.

Önceki akşamdan cilt bakımımı yaptım.Fondötenim güzel dursun diye öncelikle siyah noktalarımdan kurtuldum.Bunu da Rituel de Beaute burun bandı kullanarak yaptım.Cildimi Nature Republic Aloe Vera Gel ile nemlendirdim ve dudaklarımı da Blistex Med Plus'ı ile nemlendirdim.

Makyajımda;

Öncelikle hem göz altlarımı hem de sivilcelerimi kapatmak için Oriflame'ın 3'lü kapatıcısını kullandım.Yeşil olanı kızarık ve sivilceli bölgelerime,somon rengini göz altlarıma uyguladım.Daha sonra ten için yazın keşfettiğim fondöten-cc krem karışımı uyguladım cildime.Pürüzsüz bir görünüm sağlıyor bu karışım.Bunun için Loreal Lumi Magique Fondötenim ile Innisfree CC Creami karıştırdım.Kapatıcı olarak da yine baya etkili ve aydınlatma özelliği olan Note BB Concealerı kullandım.Sonra göz altlarıma ve elmacık kemiğimin altına baking yöntemi uyguladım.Yani bu bölgelere Flormar Passionate Dots Transparan pudra uygulayıp beklettim ve daha sonra dağıttım.Yağlanacağını tahmin ettiğim bölgeler (çene,alın) Rimmel London Stay Matte Transparan pudra uyguladım.

Kontürümün belirgin olması için Maybelline V Shape Kontür Kalemini elmacık kemiği boşluğuma,şakaklarıma ve yanlış hatırlamıyorsam burun kenarlarıma da uyguladım.Flormar'ın Bohemian Dream tekli farlarından 01 numarayı da aydınlatıcı olarak burnumun ucuna ve elmacık kemiklerimin üzerine uyguladım.Allık olarak yanağımın tamamına sevgili youtuber arkadaşım Cherijamu'nun hediyesi olan Essence Silky Blush 70 numarayı kullandım.Bu çok güzel açık kiremit bir renge sahip.

Kaşlarımı Oriflame Beauty kaş kiti ile doldurdum.Kendi şeklini bozmadan boşlukları doldurdum.

Göz kapaklarıma MAC Paint Pot ile baz uyguladım ve göz kapağım yağlanıp ürün göz kapağımın katlanma çizgilerine dolmasın diye üzerinden de Wet n Wild'ın Brulee'si ile geçtim.Maybelline Blushed Nudes paletindeki 7.renk yani açık bakır tonlarında rengi göz kapağıma uyguladım.6. renk yani kahverengi ile de dış kısma gölge yaptım.Gölge rengini biraz yukarı kuyruk gibi yaptım.Daha sonra uygulaması hem çok kolay hem de uygulandığında mat duran Maybelline Jel Eyelinerlarından Black olanı yukarı doğru çok hafif kuyruk yaparak eyelinerımı sürdüm.

2 rimel uyguladım.Kirpikleimi taraması için Essence Get Big Lashes 3 Triple Black sürdüm ve üzerinden Etude House'un Lash Perm Proof Mascarası ile geçtim.Alt kirpiklerime de bir tanesini çok az uygulamıştım ama hangisiydi hatırlamıyorum.

Mat ruj süreceğim için öncelikle dudaklarımı pürüzsüzleştirmesi açısından Note'un BB Lip Corrector'ını sürüp üzerine Golden Rose Velvet Matte rujlardan 27 numarayı uyguladım.

Parfüm olarak da Oriflame Paradise parfümünü kullandım.




Ne çok abartı ne de salaş giyinmek istedim o gün ve şunları kombinledim;

B West beyaz,etekleri çan kesim olan biraz uzun bir gömlek.Emine Türker siyah kalem etek.İpekevi siyah üzerine renkli çiçekli şal.Ve çanta olarak da Mango'dan küçük,siyah bir çanta taktım.

Evet biraz dertleşme yazısı oldu umarım sıkılmamışsınızdır :) 






Yorum Gönder

19 Yorumlar

  1. İnsanları ötekileştirmeye hayır diyorum.Dilerim hepimiz birbirimizi olduğu gibi kabul ederiz ve el ele yaşarız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız :) İnşaAllah :) Aslında çoğumuz öyleyiz arada böyleleri çıkıyor :P

      Sil
  2. Samimi yazın için teşekkürler. Konu ne olursa olsun burada hep okunacak yazılar bulmak güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Öyle kırk yılda bir içimi döküyorum işte :)

      Sil
  3. Ay sinir oldum , bir bıkmadılar tesettüre ön yargı ile yaklaşmayı :( aman boşver kim bililr belki işe girsen o zaman daha kötü davranıcaklardı belki hayırlısı budur inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya kötü bir muamele ile karşılaşmadım ama çok heveslenmiştim istediğim bir sektör bilgim olan bir sektör ne biliyim hoş olmadı :/

      Sil
  4. Üzüldüm açıkçası. Ben şahsen açık biriyim ama en yakın arkadaşım kapalı ve hafızlık okuyor. O da bazen bunun gibi sorunlarla karşılaşıyor. Umarım insanlar ne olursa olsun ön yargı ile yaklaşmaya son verir. Ne açıklar açık olduğu için ne de kapalılar kapalı olduğu için yobaz, gerici muamelesi görmeyi hak etmiyor. Bunlara bakacaklarına, bilgi, deneyim ve güler yüzlülüğe bakıp işe almaları gerekirdi.
    Ama ne yapalım hakkında hayırlısı buymuş. Hem kim ilk görüşmesinde işe alınmış ki? Sıkma güzel canını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk zamanlar üzülmüştüm ama şimdi dediğin gibi kim ilkinde mükemmel bir şekilde işe alınıyor ki :) Bu tip konuları sevmiyorum ama paylaşmak istedim :)

      Sil
  5. tesettürlü diye seni işe almadılarsa onlara yazık boşver üzme kendini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehe teşekkür ederim :) Bence de :) Belki sadece burada yapmışlardır

      Sil
  6. Çok güzel bir yazı olmuş:) Çokta haklısın bloğunu takipe aldım bende beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Nadiren döküyorum içimi :) Ben de bakıyorum hemen bloguna ;)

      Sil
  7. Gerçekten çok saçma geliyor bana bu gibi davranışlar. Bilgiye değil dış görünüşe mi bakılıyor anlayamadım. Adınıza çok üzüldüm umarım daha iyisini bulursunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Üzülmeyin ya ben önemsemiyorum artık :) İnşaAllah :)

      Sil
  8. Olmadıysa senin için hayırlısı budur diye düşünüyorum ama sen hiç yılma :)

    YanıtlaSil
  9. Tmm da!sürmüş sürüştürmüşsün,süslenmiş püslenmiş gayette güzel olmuşsun.O zaman neden olmadı???(muhtemelen işe fazla geldin,korktular😉👰gördüler prensesi ondandır)

    YanıtlaSil
  10. Hımmm tesettür😥ön yargı😥at gözlüğü😥tabular😥takıntılar vs. vs.vs.ama hep yalış hep yanlış....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy çok tatlısın ya 🎀🤗 Kesinlikle bunların aşılması lazım

      Sil