Kartpostal Koleksiyonum / My Postcard Collection



Blog yazılarımdan da anlaşılacağı üzere mektuplaşma,hediyeleşmeyi seven biriyim :) Mektuplaşmada da en sık gönderilen şeylerden biri kartpostaldır.Bana da oldukça fazla kartpostal geldi ve bunları sizlerle paylaşmak istedim.Aslında bunları özellikle koleksiyon yapmıyorum ama mektuplarımla birlikte saklayınca baya koleksiyon gibi birşey oldu :D





Finlandiyalı bir mektup arkadaşım var.onunla sık sık mektuplaşıyoruz ve bana Finlandiya ve Helsinki'ye ait 2 tane kartpostal gönderdi.Finlandiya'ya Lapland demeyi Snow Queen dizisinden dolayı çok seviyorum.Helsinki kartpostalı şehirde çekilen fotoğraflarla yapılmış bir kartpostal.Lapland-Finland kartpostalı ise karla kaplı çam ağaçlarının gece görünüş hali olan bir kartpostal.


İstanbul temalı 2 tane kartpostalım var.Ortaköy manzaralı olanı minik bir donsaeng göndermişti ^^ Yazısı şurada.Ayasofya Camisinin içinin fotoğraflanmış olduğu kartpostalı ise Morciverts yollamıştı :) Kendisinin blogunu şuan bulamadım ^^


Yine Morciverts'in yollamış olduğu Kore'deki Yeong-cheon şehrine ait eski geleneksel evin çizim hali olan bir kartpostalım var.


Endonezya Bromo Dağı'nın fotoğrafı olan bir kartpostal.


Bangkok'taki Wat Phra Keo'da bulunan tapınaklara ait bir tanesinde gündüz çekilmiş bir çok fotoğrafın olduğu diğeri ise gece çekilmiş olan bir fotoğrafın olduğu kartpostallar.Bu arkadaşımla da sıkça mektuplaşırdık fakat meşguliyetimiz artınca maalesef artık mektuplaşmıyoruz.


El çizimi kadınların birşeyler yaptığı kartpostal Malezya'dan gelmişti.Orada el yazını okuduğum kadarıyla 'nam' diye birşey yapıyorlarmış.Bir çeşit uçurtmaymış.

Nar çiçeği ve kuş çizimli kartpostal içe 2 sayfalı yani içerisine yazılan bir kartpostal.Bu Amerika'dan gelmişti.Hollandalı bir doğa sanatçısı tarafından çizilmiş.


Pembe çiçekli kartpostal da yine 2 sayfalı.Bunu Koreli mektup arkadaşım göndermişti.Şuradan yazısını okuyabilirsiniz.Yegong Card markasına ait Kwon Yeo Jin tarafından tasarlanmış kabartmalı bir kartpostal.

Ayıcıklı olan kartpostal ise yukarıda bahsettiğim Finlandiyalı mektup arkadaşımdan gelmişti.Sanırım Finlandiya'nın Kızılay'ı gibi birşey yani kızılhaç tarafından satılan bir kartpostal.



Bu minik 2 sayfalı kartpostalları da Kore'den göndermişti bir arkadaşım :) Sırasıyla geleneksel kral,gelin,damat ve kraliçe çizimli kartpostallar.Markası Miracle Korea modeli ise Mini Card.Bu kartlardan da Hediye Gelen Kırtasiye Ürünlerim yazımda bahsetmiştim :)


Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. benimde böyle güzel bir koleksiyonum var , ama maalesef ben istanbulda yollayacak güzel kart bulamıyorum. bulduklarımda pahalı olur. bildiğin bir yer var mı güzel ama uygun kartpostal satan yer ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben genellikle kırtasiyeden alıyorum genellikle de şehir kartpostalları alıyorum onlar uygun oluyor ama çizim kartpostal almayalı baya oldu onların fiyatlarını bilemiyorum :)

      Sil
    2. ben bana gelen gibi güzel kartpostal bulamıyorum hele ki kırtasiyede :)

      Sil
    3. Ben Kore'den gelenler gibi bulamadım -_- Diğerleri genellikle zaten şehir kartpostalları oluyor.

      Sil
  2. Kore den gelen çizimli kartpostal favorim , bir de sonuncular ne tatlış öyle ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koreliler her zamanki gibi kırtasiye ürünlerinde fark atıyorlar :)

      Sil