Sivilce Bantları İşe Yarıyor Mu?



Merhaba.Yine bir sivilce konusuyla daha karşınızdayım :) Neden bu kadar çok sivilce konusuyla ilgili yazıyorum? Çünkü bu sene daha önce hiç sivilcelenmediğim kadar sivilcelendim.Sebebi büyük ihtimalle sıcak havalarda ten makyajı yapmamdı.Şuan biraz daha duruldu ama yine de az da olsa çıkıyor.İşte bu sivilceli zamanlarımda birkaç şey denedim sivilcelerimden kurtulmak için.Bunlardan bir tanesi de sivilce bandı.Bu yazımda size bu bantlardan bahsedeceğim.





AC Spot Patch olarak geçen bu sivilce bantları genellikle şeffaf ve yuvarlak yapışkan bir maske gibi oluyor.1 pakette değişik boyutlarda birçok bant oluyor.Sivilcenizin boyutuna göre bandı seçip sivilce üzerine yapıştırıyorsunuz.8-12 saat arası bekletiyorsunuz o bandı sivilce üzerinde.Ben gece yapıştırmayı tercih ediyorum.Haftada 2 kez uygulayabiliyorsunuz.

Gelelim etkilerine.

Eğer sivilceniz acıyorsa ve kızarmışsa (bu kısım iğrenç ama) bir de sıkmak istemiyorsanız bu bantlar tam sizlik.Ben kullanıyorum bu tip durumlar için.Gece yatmadan önce yapıştırıyorum ve sivilcem gerçekten yatışmış oluyor sabaha.Tamamen geçirmiyor ama o şişliği ve kızarıklığı azaltıyor.Tıkanmış gözenekleri iyileştirmeyi vaad ediyor ki ben de böyle tahmin etmiştim.Sivilceyi patlatmıyor kesinlikle.Sadece yatıştırıyor.

Ben Etude House AC Clinic Intense Pink Powder Spot Patch ve Cettua AC Clean Spot Patch kullandım.Etude House ülkemizde satılmıyor ama Cettua Gratislerde satılıyor.İkisinden de memnun kaldım.Hatta Cettua hala bitmedi.İçerisinde de sanırım 48 tane bant var.Ağustos Bitenlerde de Cettua'dan bahsetmiştim.Fiyatı da 4,5-5 lira civarı olması lazım.Ayrıca Cettua da Etude House gibi Kore markası :)

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. tımams faydalı bilgiiiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederimm :) sevindim faydalı olmasına ;)

      Sil
  2. Hiç sivilcem olmadı çok şükür :) Ama kuzenime önereceğim. Denemediği yöntem kalmadı. Faydalı yazı olmuş. Takipteyim, ben de beklerim. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şanslısınız maşAllah :) teşekkür ederim faydalı bulmanıza sevindim ;)

      Sil
  3. Güzel bir yazı olmus canım teşekkürler ♥

    YanıtlaSil
  4. Ergenliğim de bile doğru düzgün sivilcem çıkmadı ama bu ay sivilce çıktı ve gitmiyorlar :( deniycem bunları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de aynı durum söz konusu.Ergenliğimde tek tük nadir çıkmıştır ama şu baya sivilce çıktı :/

      Sil
  5. Bende sivilce olmuyor ama yakınlarımın sivilcelerini patlatmak benim kendimi cerrah gibi hissetmeme neden oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MaşAllah siz de şanslısınız o zaman.Patlatmak çok sağlıklı olmuyor.Bu yöntemi bir deneyin bakalım bu işe yararsa bant kullanabilirler bundan sonra :)

      Sil
  6. Benimde bu ay sivilce çıkmayan yüzüme bişeyler oldu yahu delirdiler :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciltle ilgiliyse çözümü kolay oluyormuş aslında ama hormonelse doktor kontrolünde tedavi olmak lazım

      Sil