Kozmetik Mağazalarında Başıma Gelenler



Son zamanlarda bazı kozmetik mağazalarında yaşananlardan sonra ben de o kadar olmasa yaşadıklarımı anlatayım sizlerle dertleşeyim dedim.





Blogumdan anlaşıldığı üzere sıkça kozmetik alışverişi yapan biriyim.Ama normalde görseniz öyle demezsiniz.Benimkisi bir hobi gibi.Renklerle oynamayı seviyorum.Hani küçükken pastel boya,sulu boya almak gibi birşey.Yani dışardan tipim hiç de kozmetik bloggerı gibi görünmüyor :D Özellikle alışverişe çıkarken salaş giyinirim.E haliyle o tiple kozmetik mağazalarına girince de pek takmıyor mağazadaki çalışanlar.Hele bir de sırf para için çalışanlara denk gelirseniz.İşte benim anlatacağım tipler bu kategoriye giriyor anladığım kadarıyla.Anlatacağım olaylarda firma isimleri vermeyeceğim.Çünkü bu tip hataların firmaların kendisinden değil para meraklısı,kozmetikten bir haber,aman patron görüp de beni yakmasıncı çalışanlardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Ben de aksi gibi ne zaman dışarı çıksam çoğu zaman mağazalara girip çıkarken öterim.Bazen etiket sökülmemiş oluyor bazen yurtdışı alışverişimdeki barkoddan kaynaklı oluyor.

Bir gün yine bir mağazadan çıkarken öttüm.Kozmetik mağazası.İçerde baya hoşuma giden ürünler olmuştu.Birkaç çalışanı da iyiydi.Neyse ötünce 2 kız yanıma geldi.Özür dileyerek kameradan öttüğü anlaşılıyormuş o yüzden çantama bakmak için izin istediler.O gün de yırtık çantamla çıkmıştım.Patates delikli çorapla yakalanmak gibi bişiydi.Neyse izin verdim çünkü haklılar.Ve kırk kere özür dilediler.Hatta beni yormadan tek tek hangi şey öttü diye baktılar.O ara beklerken kasadaydım kasanın üzerinde de bir fondöten vardı.Kasadaki afedersiniz öküz gibi sanki o fondöten benden çıkmış gibi baktı.Diğer kıza fondöteni gösterip -hayır fondöten de uyduruk bir markanın testerı yani- benden çıkıp çıkmadığını sorar gibi bir işaret yaptı.O benden çıkmadı dedim.Çantam kapıda ben taa kasadayım.Mantık yürüt azcık! O kızın o tavrına kadar hiç alınmadım yapılanlara.Ama inşaAllah işinden olmuştur.O diğer kızlar da öten şeyi bulup barkodu söktüler.Mağazadan çıktım gidene kadar kırk kere özür dilediler.O yüzden ne mağazaya ne de o kızlara haksızlık edemeyeceğim.Ama o diğeri bir yerde dikiş tutturamaz bu kafayla.Müşteriye hırsız gibi bakan bir tipten asla satıcı olamaz.

Son zamanlarda olan birşeyi anlatayım.Meşhur bir markanın mağazasına girdim ve yeni ürünleri inceliyorum.Bir yandan kardeşime oo süperler harikaymış falan diyorum.Orda çalışan öküze pardon kıza da bakınıyoruz dedik.Neyse devam ediyorum testerları incelemeye.Yanımıza geldi birden 'siz tam olarak ne arıyorsunuz' dedi.Buraya yakışan çok güzel küfürler var ama yine kendimi bozmadan hadi çıkalım dedim ve o kıza da işten kovulması için dua ettim.Gidip bir kontrol etmem lazım acaba ne alemdeler :D

Bir diğer olay ise yine bir kozmetik mağazasında puanımı kullanmak isteyince gerçekleşti.Kızdaki tepki şu 'hayaaar'.Ama o surat ifadesi ne ya ağzı yarım metre açmış bir yandan sırıtıyor falan.Acaba çocuk gibi mi görünüyorum dedim.

Ve son zamanlarda böyle bir olayla adı anılan mağaza Watsons.Bu tip bir olay orada da başıma geldi.Yanıma geldi çalışanlar.Sonra bana başka bir mağazadan almış olduğunuz şey ötmüş olabilir dediler ve oldukça kibarlardı.Öte öte gitmeme rağmen birşey demediler.Yani bunu alıp markalara,mağazalara yüklemenin alemi yok diye düşünüyorum ben.Tamamen cahil çalışanlarla alakalı.

Bir kızı tipi ve başının kapalı olup olmamasına göre alacağınıza bu tip şeylere olan ilgisi ve insanlarla olan ilişkisine bakarak alın.Böyle saçma olaylar da yaşanmasın.


Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. ilk kriter kılık kıyafet, eğer o gün bakımlı değilseniz yani full makyajlı değilseniz direkt ezik insan kategorisinde sokuyorlar adamı ...ve hele ki .... önde gideni bir personele rastlarsanız, ne bakmıştınızzzz !!!! sanki alamazmışız , paramız yetmez miş gibii... ama sonrası mağaza müdürü ve şikayet sonrası özür :(((( offf ne yazdım, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Ayy ne bahtsızmışsın yaa :( Çok sinir bozucu. Sen sabırlıymışsın vallahi. Ben olsam gösterirdim ona :))) Nasıl gıcık oldum şu an :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hiç laf edemem :D Aslında hakedene diyeceksin

      Sil
  3. Kesinlikle katılıyorum bu sadece kozmetik mağazalarında olan bi durum değil.Kimin cebi dolu o hiçte göründüğü gibi olmuyor.Cebi sinek avlayıp ,ama dışını allayıp pullayan çok insan var.
    Senin ürünü satman gerekiyor karşı tarafın ne giydiğinin ne önemi var.Dışarıdan ilgi alanına girmiyormuş gibi görünebilir ama kimsenin içini bilemezsin.Senin amacın ürününü allayıp pullayıp müşteriye satmak mümkünse doğru ürünü ^^
    Bu arada merhabalar google+ da denk geldim yazınıza ,bende bu durumdan muzdarip olunca yazmadan edemedim:)

    (Kozmetik değil belki ama kılık kıyafet konusunda denk geldiğim bi durum ,özellikle otobüs şoförleri,Kimi hanımefendi olurken kimi bacım oluyor??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah son kısma çok güldüm :D Gerçekten öyle.Sen kaybedersin diyip çıkıyorum tabi içimden

      Sil
  4. benim kıyafetle ilgili sorunum olmaz ama bazen hakikaten o kadar sık boğaz ediyorlar ki o siz ne arıyorsunuz sorusunu bana sorsa herhalde iyice benzetirim ben onu ki evet büyük bir mağazanın çalışanları sürekli yapıyor bunu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar bi de ufak mağazalar.Hatta biri sinek avlıyor.Nelerine güvendi bilmiyorum :D

      Sil