Bugün sizlere Karadeniz'in pratik yemeklerinden biri olan Turşu Kavurma tarifi vereceğim.Oldukça kolay ve hemen hazırlayabileceğiniz bir yemek.Yalnız ben fasulye turşusu kullanıyorum ve fasulye turşusu bulmak oldukça zor.Siz dilerseniz diğer turşularla da yapabilirsiniz.
Ben turşuyu hiçbir yerde bulamayınca Gittigidiyor'dan satın aldım.
Malzemeler;
150 gr fasulye turşusu
Yarım küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Tatlı toz biber
Yapılışı;
Fasulye turşularını 4'e bölüyoruz.Soğanları uzunlamasına doğruyoruz.
Tereyağını eritip soğanları ekleyip kavuruyoruz.Toz kırmızı biberimizi ekleyip karıştırıyoruz.
Orta ateşte fasulyelerimizi de ekleyip 1-2 dk pişiriyoruz.Ve afiyet olsun :)
Biz bu turşu kavurmayı haşlanmış patatesle yemeyi seviyoruz bu yüzden yanına yarım küçük haşlanmış patates koydum.
6 Yorumlar
İlk Ünye'de tatmıştık. Önce teredütte kaldık tadıp tatmamakta.
YanıtlaSilŞimdi mi? Tatmayan ziyanda :)
Afiyet olsun ;)
Silne çok severim bir karadenizli olarak
YanıtlaSil;)
Silçok lezzetli göründüler teşekkürler.
YanıtlaSilAfiyet olsun :)
Sil