Kore Dizilerinin Türk Versiyonları


Herkese merhaba.Bildiğiniz belki de bilmediğiniz üzere birçok Kore dizisinin Türk versiyonu yapıldı.İyi olanı da vardı kötü olanı da.Ben hepsini izlemedim.Ama bildiklerimi sizlerle paylaşmak istedim.



Rooftop Prince/ Osmanlı Tokadı- İki dizide de zamanda yolculuk olduğu için benzetme yapılmış.Hatta Rooftop'ta kral ve adamları Osmanlı Tokadı'nda da padişah ve askerleri zamanda yolculuk yapıyordu.


Her Legend/ O Hayat Benim- Kore versiyonunu izlemedim ama Türk versiyonu entrika ve hüzün dolu.Baya da uzun sürdü ve hala devam ediyor.


She Was Pretty / Seviyor Sevmiyor- İkisi de çok iyiydi ama Seviyor Sevmiyor son bölümlerde konu dışına çıkınca biraz sıktı.


A Gentleman's Dignity/ Kiraz Mevsimi- Belki de ilk Türk versiyonu çıkarılan Kore dizilerindendir.Ben Kore versiyonunu izlemedim ama Türk versiyonu çok güzeldi.


Abnormal Summit / Elin Oğlu- Abnormal Summit'in birkaç videosunu izledim eğlenceliydi ama tamamını izleyecek kadar değil.Elin Oğlu da ilk başlarda güzeldi ama sonradan o da sıkmaya başlamıştı.


Autumn In My Heart/ Paramparça- İkisini de izlemedim ama bu mevsim serisi var Kore dizilerinde onları izlemek istiyorum.Gerçi ağır dram ama belki izlemem bilmiyorum :D


Baba Candır/ What Happens To My Family- Türk versiyonuna arada denk geliyorum.Komik bir aile dizisi.Kore versiyonunu da merak ediyordum ama izler miyim bilmiyorum.


Bride of Century/ Beyaz Yalan- İkisini de izlemedim.Ama Türk versiyonunun kısa sürdüğünü hatırlıyorum.


Boys Over Flowers/ Güneşi Beklerken- Aralarında hiçbir bağlantı kuramadığım ama çoğu yerde bunların aynı dizi olduğu iddia edilen diziler.Boys Over Flowers'ı izledim çok beğendim ama Türk versiyonunu o kadar sevemedim.


Fated to Love You / No:309- Aslında bu dizi ilk Kore'de değil Tayvan'da çekildi diye biliyorum.Sadece Türk versiyonunun ilk bölümlerini izledim.Güzeldi.


Full House/ İlişki Durumu:Karışık- Kore versiyonu süper Türk versiyonu orta şekerdi.Türk versiyonunun tamamını izlemedim tabi.


Smile You/ Gülümse Yeter- İkisini de izlemedim ama komedi kategorisindeler sanırım.


High Society/ Yüksek Sosyete- Bunları da izlemedim.Belki Kore versiyonunu izleyebilirim.


I am Sorry I Love You/ Bir Aşk Hikayesi- İkisi de çok güzel.Harika diziler.Bir Aşk Hikayesi ilk çevrilen Kore dizilerindendi.Ve başarılılar arasında.


Can Love Become Money/ Kiralık Aşk- İkisini de izlemedim ama Kiralık Aşk çok tuttu ülkemizde hatta Arap ülkelerinde de.Bunu da şuradan anladım Arap takipçilerimden birinin canlı yayınını izlerken bana selam verdiler nereli olduğumu sordular Turkey deyince Kiralık Aşk'ın şarkısını söylemeye başladılar :D O derece sevilmiş.


May Queen/ Mayıs Kraliçesi- Kore versiyonu müthiş.Türk versiyonunun yapılacağını duyduğumda çok sevindim ama maalesef o hikayeyi güzel yansıtamadılar.Zaten11. bölümde final yaptıç


My Husband Got A Family/ Kocamın Ailesi- İkisini de izlemedim.


Summer Scent / Rüzgarın Kalbi- Türk versiyonu çok güzeldi.Kore versiyonunu da izlemek isterim.


The Heirs/ Çilek Kokusu- The Heirs ağır ama güzel bir diziydi.Çilek Kokusu'nu izlemedim ama o da baya tutulmuştu.

Benim bildiklerim bu kadar.Sizin bildiğiniz uyarlama diziler var mı?

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. A Gentleman's Dignity ile Kiraz Mevsimini hiç bağdaştıramadım bi türlü,belki de K.Mevsimini ara ara denk gelince izlediğim içinde olabilir.Kore versiyonu 10 numara 5 yıldızdı onun eline su döktüğünü düşünmüyorum ama kendi çapında kitlesi olan bi diziydi.
    Kore versiyonu izlemeni tavsiye ederim,pişman olmuyacaksın 😎

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiraz Mevsimi'ni ilk sezon ben de çok severek izledim.A Gentleman's Dignity'yi de çok merak ediyorum.Nabrut'un en sevdiği dizi diye biliyorum.Bir de tekrar tekrar izleyince merak ettim :D

      Sil
  2. A Gentleman's Dignity izlediğim ilk kore dizisiydi.Kiraz Mevsimini bayılarak izliyordum.Arkadaşım Kore dizisinden uyarlandığını söylemişti o şekilde başlamıştım.
    Çook güzel bir diziydi.İzlemeni tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  3. kore dizilerinin hepsini izledim, daha güzel ve kısa:)))

    YanıtlaSil