Deney: Kore Rujları Su Geçiriyor Mu?



Kore rujlarını ilk denediğim yada ilk keşfettiğim zaman neden bu kadar kalıcı diyordum.Kesin oje gibi birşey ki böyle uzun süre rengi kalıyor.İlk önce deneyimizi yapalım daha sonra size neden bu kadar kalıcı olduklarını kendi keşfimce anlatayım.





İyice emin olmak için 4 farklı formda Kore dudak ürünü seçtim.Sırasıyla; Oil Tint (yağ bazlı tint), su bazlı tint, ruj şeklinde tint ve mat tint.


Her birini bu şekilde peçetenin üzerine sürüp üzerlerine su damlattım.



Görüldüğü gibi suyu geçirmekle kalmayıp renklerini bile verdiler.







Bu da peçetenin arka kısmı.Yani su geçiriyor.

Gelelim Kore rujlarının renklerinin neden bu kadar kalıcı olduğuna.Bunun sebebi rujların mürekkep formda olmaları.Yani su geçiriyorlar ama mürekkep,kına gibi renkleri kalıcı oluyor.Aslında Kore rujlarından önce likit mat rujların su geçirmeme ihtimali daha yüksek.Yani dudakta likit mat ruj varken abdest büyük ihtimalle kabul olmuyor.Dilerseniz bunun da deneyini yapabiliriz :)

Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. Ben ruj konusunda şanslıyım da göz kaleminde bir türlü umduğumu bulamadım akmasın istiyorum sadece:) tavsiye edeceğiniz yazı olursa okurum teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda bir önerim var.Şuan elimde yok ama buradan önerebilirim.Kore markası olan BBIA'nın göz kalemi hiç akmıyor ;)

      Sil
  2. Ben ruj konusunda şanslıyım da göz kaleminde bir türlü umduğumu bulamadım akmasın istiyorum sadece:) tavsiye edeceğiniz yazı olursa okurum teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Ben de neden böyle bir test yapıyoruz dedim önce ama sonra anladım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ^^ Yabancı olduğu için bazen içerik ve yapı olarak bize uygun olmayan şeyler olmuyorlar ben de bu deneyi yaparken sizlerle de paylaşayım dedim :)

      Sil