Yumurta Rulosu Tarifi / Egg Roll / 계란말이


Kore yemekleri deyince biran durur ve acaba tadı nasıldır,yapımı kesin zordur,onla o yakışır mı ya demeden edemiyoruz fakat yediğimiz zaman oldukça lezzetli ve yapımının da kolay olduğunu fark ediyoruz.Bugün de sizlerle yine kolay bir Kore yemeğinin tarifini vereceğim.Egg Roll yani Yumurta Rulosu diye geçiyor adı.Bizim için kahvaltılık bir yiyecek fakat Koreliler bildiğim kadarıyla diğer öğünlerde de yiyor.Bildiğimiz omlet fakat sebzeli ve susamlı.Sadece şeklinden dolayı Sebzeli omlete göre daha cazip.Dilerseniz malzemelere ve yapımına geçelim.



Malzemeler;

3 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı susam
Yarım yeşil soğan
Yarım havuç
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı


Yapılışı;

Havucu rendeleyip,soğanı ince ince doğruyoruz.


3 yumurtayı kırıp içerisine kabartma tozunu ekleyip güzelce çırpıyoruz.



Diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.



Tavamıza tereyağını koyup eritip her yerinin yağlanmasını sağlıyoruz.



Omletimizi ekleyip her tarafını güzelce pişmesini bekliyoruz.


Üzerine kapak kapatırsak daha iyi pişmesini sağlıyoruz.


Alt tarafı pişen omleti çeviriyoruz.Diğer tarafı hafif pişince omleti tabağa alıyoruz.



Rulo yapıyoruz ve dilimli yoruz.


Afiyet olsun ^^

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Japon yemekleri Kore yemeklerini döver mi? Arkadaş olsunlar bence :D afiyet olsuuun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisini de restoranlarında denemek lazım aslında ^^ Ben kendim yaparak denedim hep.Ama gözlemlediğim kadarıyla Kore yemekleri sanki daha yenilesi gibi :D

      Sil