BB Krem ve CC Krem Karşılaştırma Yazısı / BB Cream vs CC Cream


BB,CC,DD derken EE krem bile çıktı.Peki bunlar ne işe yarar,nedir,cilt tipimize göre hangisini seçmeliyiz.Bu yazımda BB ve CC kremlerin karşılaştırmalarını yapacağım sizlere.




BB Krem nedir,özellikleri nelerdir?

BB kremin açılımı genellikle Beauty Balm'dır yani güzellik kremi diyebiliriz.Cilde hem bakım yapar hem kusurları örter.Nemlendirir,içeriğine göre cilde farklı farklı faydaları vardır.Kapatıcılığı CC kreme göre daha yüksektir.Kaptıcılığı olduğu için cilt tonunu eşitler.Fondöten kadar ağır yapıya sahip değil.Cildi daha sağlık gösterir.

Cildinde sivilce izleri,renk eşitsizliği fazla olan,göz altı morluğu problemi olanlar bb krem tercih etmeli.



CC Krem nedir,özellikleri nelerdir?

CC kremin açılımı Color Correct yani cilt ton eşitleyici diyebiliriz.Adı üzerinde cilt tonunu eşitliyor ve çoğu cc krem de cilt tonunu açıyor.Ama bb kremden fark olarak kapatıcılığı neredeyse yarı yarıya daha düşük.Nemlendirme özelliği var.Cilde ışıltı ve canlı bir görünüm sağlar.BB kremden saha hafif,Güneş kremi gibi diyebiliriz.

Cildinde kapatıcılığa çok fazla ihtiyacı olmayan ama cilt tonunu eşitlemek için hafif yapılı bir ürün arayanlar cc krem kullanabilirler.


Ülkemizde satılan CC kremlerin kapatıcılığı Kore versiyonlarına göre biraz daha fazla.BB kremlerin yapıları da Kore versiyonlarına göre daha hafif.


Yazıda kullandığım ürünlerin yazıları;


Pure Beauty markasının bb ve cc kremlerinin yazılarımı okuyarak da bu yazıya ek olarak bb-cc karşılaştırması hakkında fikriniz olabilir.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Çok faydalı bence fondöten yerine CC veya BB krem kullanmak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha hafif yapıda oldukları için cildi yormazlar :)

      Sil
  2. Sivilce yapmayan bir cc krem öneriniz var mı cildim yağlı hep yapar bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivilce yapıyorsa içindeki yağdan kaynaklı olabilir.Su bazlı bir cc krem kullanabilirsiniz.Piyasada da şuanda bir tek Laneige Water Base CC Cream mevcut.
      Şuradan satın alabilirsiniz; https://www.korendy.com/products/laneige-water-base-cc-cream-40ml

      Sil