Ayla (2017)


Ülke: Türkiye

Süre: 2 saat 5 dakika

Oyuncular:

İsmail Hacıoğlu/ Çetin Tekindor- Süleyman Dilbirliği

Kim Seol/ Lee Kyung Jin- Ayla

Ali Atay- Ali

Murat Yıldırım- Üstteğmen Mesut

Büşra develi/ Meral Çetinkaya- Nimet





Konusu;

"Ay yüzlü bir kızla Ay Yıldızlı bir askerin 65 yıllık anlatılmamış hikayesi." 

Süleyman Dilbirliği Kuzey Kore-Güney Kore arasındaki savaşta Güney Kore'ye yardım için gönderilen Türk askerlerindendir.Orada her Türk askeri gibi canla başla mücadele eder.Bu esnada bir köyün bombalanması sırasında ailesini kaybeden küçük Koreli bir kız bulurlar.İsmine Ayla koymaya karar verirler.Hepsi Ayla'yı çok sever fakat Süleyman Astsubay Ayla'yı gerçek evladı gibi sever ve ona bakar.Baba-kız birbirlerine çok alışır ve bağlanırlar.Ayrılık vakti geldiğinde ise Süleyman Astsubay Ayla'yı bulacağına dair ona söz verir.Aradan yıllar geçer ne Ayla babasını ne de Süleyman Astsubay kızını unutmuştur.Birçok kez arama sonuçları başarısızlıkla sonuçlansa da nihayet baba-kız buluşurlar.


Yorumlarım;

Her Kore hayranının bildiği bir hikayedir bu.Belgeselini izlerken ile tüylerimiz diken diken olmuş çoğumuz da ağlamışızdır.Sanırım 2010-2011 gibi belgesel çekilmişti bu konuyla ilgili.Filmin fragmanı çıktığında çok duygulandım ve bu filmin tamamını nasıl izleyeceğim demiştim.Hem gurur duyuyorsunuz hem de duygulanıyorsunuz.Karakterler çok iyiydi.Özellikle Süleyman amcanın eşi Nimet'i çok güzel yansıtmışlar seyirciye,çok iyi biriymiş.Filme girenlerin çoğu ağlayarak çıktı ben dahil.Kolay kolay ağlamam film-dizi vs de ama bu film ağlattı.

Oyuncular-performansları harikaydı.Bir izleyici olarak kendilerine teşekkür ediyorum.Ama en büyük teşekkür tabi ki Süleyman Dilbirliği amcaya.Kocaman bir yüreği var kendisinin.

Gitmeyenler ve tereddüt edenlere gitmelerini tavsiye ediyorum.






Gerçek Süleyman Dilbirliği ve Ayla

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. uzun zamandır izlediğim en iyi tük filmiydi. Bu arada Blog keşif etkinliğinden geliyorum g+ ve blogtan takipteyim bana da beklerim www.masalzehra.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle :) Güzel blogunuzu ben de takipteyim :)

      Sil
  2. Oyuncular, hissettirdikleri e müzikler tam anlamıyla herşey çok güzeldi.
    Başarılı bir yapım olmuş

    YanıtlaSil