Ms. Hammurabi (2018)


Ülke: Güney Kore

Bölüm Sayısı: 16

Bölüm Süresi: 1 saat

Oyuncular: 

Go Ara- Park Cha O Reum

L (Kim Myung Soo)- Im Ba Reun

Sung Dong Il- Han Se Sang

Ryu Deok Kwan- Jung Bo Wang

Lee Elijah- Lee Do Yeon



Aslında tüm oyuncuların isimleri teker teker yazılabilir çünkü hem çok kaliteli oyuncular vardı hem yeni oyunculuğa atılmış olanlar çok iyi performans sergilediler bu diziyle.Ama sadece başroldeki oyuncuları yazıyorum bu yazıma.Dilerseniz diğer oyuncuları da araştırabilirsiniz :)

Konusu:

Park Cha O Reum ve Im Ba Reun liseden tanışan iki meslektaştırlar.Im Ba Reun mesleğe O Reum'dan daha önce atılır ve tesadüfen iş yerine oda arkadaşı olarak O Reum atanır.O Reum hem kendi yaşadıklarından dolayı hem de çevresinde yaşanan olaylardan dolayı dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek istediği için hakim olur.ImBa Reun ise ailesinin isteğiyle ve başarısından dolayı bu mesleği seçmiştir.Birlikte O Reum'un değişik bakış açısı,Ba Reun'un disiplini ve bir de çılgın baş hakimleri Han Se Sang'ın da tecrübesi ile davaları çok daha titiz inceleyeyip çok başarılı sonuçlara imza atarlar.Tabi ki bu kolay olmayacaktır ve önlerine çok engel çıkar ama bunların da üstesinden gelmek için ayrı çaba harcarlar.


Yorumlarım ve Replikler; (Spoiler içermez)

Her bölümde ayrı ayrı günümüz sorunlarına değinilmiş.Özellikle taciz olaylarına çok değinmişler. Kadın hakları çok güzel işlenmiş.Zaten O Reum da bu konuda hassas.Alkol konusu da işlenmiş(12. bölüm).Alkol tüketimi dizilerden anladığımız kadarıyla Kore'de fazla diye biliyoruz eğer yanlışsa düzeltebilirsiniz.Bu konu da değişik bakış açılarıyla tartışıldı dizide.Aslında bu konular dizideki tartışmalarla birlikte güzel yorumlanır ama bu yazı dizi tanıtma yazısı olduğu için detaya girmeyeceğim.Baş hakimin aksi ama bir o kadar da komik tavırları,Oh Reum'um kararlı tavrı ve Im Ba Reun'un ona desteği,Bo Wang'ın bilgi küplülüğü dizinin en güzel yanları.Bunların dışında dizideki Lee Do Yeon karakteri çok güzel.



O Rum'um şuradaki ceketine bayıldım.



SPOILER İÇEREN REPLİKLER AŞAĞIDADIR!!!











Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Reply serisinin atasii😍 bu adam çox yaxşı aktyordur. L isə sözə ehtiyac yoxdur😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Nana'cım Reply'daki baba :) Çok komik bir aktör.Bu dizide de baya komik ve iyidi.L'e laf yok :) Oyunculuğun hakkını güzel veriyor.Bu arada özledim nerelerdesin.Daha sık yorum uğra :)

      Sil