Moon Embracing The Sun (2012)



Ülke: Güney Kore

Bölüm Sayısı: 20

Tür: Tarihi

Oyuncular:

Heo Yeon Woo / Wol - Han Ga In (Genç-Kim You Jung)

Lee Hwon- Kim Soo Hyun (Genç- Yeo Jin Goo)

Prince Yangmyung- Jung Il Woo





Konusu;

Yeon Woo,saray akademisinde öğretmen olan bir babanın kızıdır.Tam da bu kimliğe uygun kitap okumayı seven,öğrenmeye açık bir gençtir.Lee Hwon veliaht prenstir ve aklı hep saray dışındadır.Yeon Woo ile yolları sarayda kesişir.Birbirlerinden hoşlanırlar ve Yeon Woo saraya girebilecek en güzel prensestir ve öyle de olur ama düğün hazırlıkları sırasında tahtı ele geçirmek isteyenler Yeon Woo'nun prenses olmasını engellemek için değişik bir yöntem denerler.Geçmişe dönmek gerekirse yine taht oyunları sırasında kötü olayların döndüğünü gören bir şaman onu yakalamaya çalışan muhafızlardan kaçarken Yeon Woo'nun annesiyle karşılaşır.Yeon Woo'nun annesi şamana yardım eder o sırada Yeon Woo'ya hamiledir ve şaman Yeon Woo'nun başına gelecekleri görse de söylemez.Annesine söylemek yerine şaman bir arkadaşına Yeon Woo'yu korumasını vasiyet eder.Bu iki olay birleşince ortaya değişik bir hikaye çıkar.




Yorumlarım;

Harika bir diziydi.Hikayesi çok farklı ve sürükleyici.Koreliler her tarihi dizide başarılı bu dizide de kuralı bozmamışlar.

Komik sahneler de vardı özellikle kralın yardımcısı çok komikti.

Dizide filtre kullanılmamış iyi olmuş.Çünkü filtre kullanıldığı zaman dizideki çoğu şey bulanık görünüyor :D

Dublajlı olarak Kanal7 Sonsuza Dek ismiyle diziyi yayınladı.

Spoilerlı kısım aşağıda






Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. I love your blog! It is so interesting and awesome!

    I want to offer you the mutual support of blogs :) Maybe you want to follow me through the GFC?
    Just let me know on my blog, and I will follow back!

    Have a nice day!


    xoxo, Nastya

    MY BLOG NASTYA DEUTSCH
    INSTAGRAM

    YanıtlaSil
  2. heey bi dolu izliyom kore yaaa. az önce smile has left your eyes bitirdim 8. bölümü. devam ediyo daha. avengers social cluba başladım şimdii :) mr sunshine, about time, 30 but 17, moon lovers ve whats wrong with secretary kim bitirdim yakınlarda. moon ve sekreter kimi çok sevdiim. yaşasın dizileeer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar çok izi izlyorsun😮Aynı anda bu kadar diziyi nasıl izleyebiliyorsun.Mr Sunshine'ı merak ediyorum ama uzun bir dizi sanırım.

      Sil
    2. aynı anda izlemiyorum. bir kitap bitmeden diğerine başlayamam. dizilerde de öyle. bir dizi bitirir diğerine başlarım. bir dizi de zaten en fazla birkaç günde bitiyor ki. akşamları ve haftasonları evde yalnızım. her gece beş bölüm izleyince dizi dayanmıyor kii. bi deee, son yazımdasın işteee :)

      Sil
    3. Ben de öyle ya bir diziyi bitirmeden diğerine geçemiyorum ama çok bölüm izleyecek vaktim de olmuyor.Sorsan tüm gün evdeyim sebebini şurada yazmıştım https://diaryofmeri.blogspot.com/2015/10/cok-prensesim.html .bakayım hemen☺

      Sil