Ocak Favoriler 2019 (Kozmetik,Yiyecek,TV)


Herkese kocamaaan merhaba 😊Nasılsınız? Neler yapıyorsunuz?Bloggerınız aynı değişik birşey yok 😁Bugün blog günü ve yeni yazımız da favoriler yazısı.Ocak ayı bitenleri geçen hafta paylaşmıştım.Bugün de favorilerimden bahsedeceğim.Oldukça fazla ve çeşitli.Dilerseniz hemen başlayalım,bakalım nelermiş.
Farmasi Dr.C.Tuna Black Seed Oil Vitalizing Şampuan- Çörek otu yağı içeren bir şampuan.Çörek otunun neredeyse herşeye faydası olduğunu biliyorum ama yiyecek konusunda hamilelerin kullanmaması gerekiyormuş onu da duymuştum.Neyse bu şampuanın da içeriği çörek otu yağı.Zaten kokusundan o çörek otu kokusunu alıyorsunuz.Açıkçası özellikle seçtiğim bir şampuan yok ve bu şampuan da Farmasi'nin başlangıç paketinden çıkmıştı.Öylesine kullanayım dedim.Yani resmen ben çörek otluyum ve saçına bir sürü fayda sağlarım diyor 😁Öncelikle saçı inanılmaz parlatıyor yağlandırmıyor bildiğiniz bakım yapmış gibi parlatıyor,ışıl ışıl oluyor yani.Bunun dışında gözle görülür bir şekilde dökülmeyi engelliyor.Bu iki özellik bu şampuanın favorilerime girmesini sağladı.

Colgate Max White One Diş Macunu- Uzun zamandır ilk defa diş beyazlatma vaadini gerçekleştiren bir diş macunu buldum.Ne kadar şöyle white böyle white dese de çoğu diş macunu maalesef çok çay-kahve tüketenler için görülür bir fark sağlamıyor.Bunu denedim ve farkı da gördüm.Beyazlığı gözle görülür şekilde fark ediyorsunuz.Başarılı bir üründü.İndirimde bulursam tekrar almayı düşünüyorum.

L'action Paris Eyelash Treatment- Kirpik serumu.el ve şeffaf formda.Sürdükten bir süre sonra kuruyor ve kirpikler taş gibi oluyor ama suyla temasında yumuşuyor.Düzenli kullandım ve kirpiklerimde acayip derecede yoğunlaşma far ettim hatta bildiğiniz göz pınarlarıma kadar kirpik oldu😁 Yoğunlaştırma ve sıklaştırma açısından oldukça başarılıydı.Kirpikleri uzatma konusunda diğer özelliklerine nazaran daha yavaş etki etse de kirpikleri uzattığını da rimel uyguladığımda fark ettim.


Essence Lash Base Mascara ve Maybelline The Falsies Push Up Drama- Essence'in bu rimel bazı ve Maybelline Push Up Drama rimeli beraber kullandığımda kirpiklerime çok hoş bir görünüm sağlıyor.Kirpikler tek tek ayrılmış,hem yoğun hem de bir o kadar doğal görünüyor.Push Up drama normalde tek başına aşırı yoğun ve topak topak bir görüntü sağlıyor ama Essence'in bu bazıyla daha doğal ve güzel duruyor.


Maybelline Super Stay Foundation ve Flormar Back To School Blur Effect BB Cream- Maybelline'in fondöteni 10 Ivory olmasına rağmen koyu geliyor ama yapısı ve kapatıcılığı çok iyi.Flormar bb kremin de rengi 01 Light o da çok açık ve kapatıcılığı zayıf.İkisinin karışımı hem renk olarak çok güzel hem de yapı olarak Etude House'un,Missha'nın bb kremlerine benziyor ve çok hoş duruyor.


DYN By Catherine Arley Kylie Matte Liquid Lipstick- Bu markayı ilk defa denedim.Arkadaşımın doğum günü hediyesiydi.Catherine Arley'i biliyordum ama DYN'yi ilk defa gördüm.Yapı ve renk verme açısından oldukça güzel likit mat rujlar.Sürüldükten kısa bir sonra kuruyor.Kalıcı ve pigmentasyonu çok iyi,dudak rengini kapatıyor.Duruşu harika.Bendeki renklerin hepsi çok hoş ama özellikle 01 numarası biraz daha nude tonlarda olduğu için daha hoş duruyor.

Rival de Loop 04 Numara Ruj- Bu rujun serisini bilmiyorum üzerinde yazmıyor ama ince bir ambalajı var.Yapısı rengi çok güzel.Günlük kullanım için çok uygun.Gül kurusu renge sahip.Yapısı da mat ve saten arası.Ne kuru duruyor ne de parlak.Acayip güzel bir ruj,sür çık tarzda.İçerisinde çok minik ışıltılar var ama sürüldüğünde belli olmuyor.


TLC- Burcumun özelliğinde mi var bilmiyorum ama düzenli birşey izlemeyi sevmiyorum.TV'de düzenli izlediğim bir program,dizi yok.Birsüre sonra farklı şeyler izlemeye başlıyorum.Geçtiğim ay da TLC izledim.Ağır Yaşamlar'ı zaten izliyordum hatta o da şuradaki favoriler yazımda vardı onun dışında Kupon Çılgınlığı,1 Tonluk Ailem,Ağır Yaşamlar:İtalya,Ağır Yaşamlar:Şimdi Ne Yapıyorlar,Kilolarım Beni Kurtardı,Sıkı Dönüşüm,Temizlik Bağımlıları,Yiyecek Fabrikası'nı izliyorum.Kilo temalı belgeselleri izleme sebebim şuan diyette olmam😁 Aralarından bu temanın dışında en çok sevdiğim Kupon Çılgınlığı.Bir sürü kupon biriktirip marketten neredeyse hiçbir şey ödemeden çıkan kupon çılgınlarını anlatan bir belgesel.


Cafe Crown Sıcak Çikolata- Geçen ay sıcak çikolata favorilerime girmişti ve sizlere çok daha uygun bir sıcak çikolata favorim olduğunu ve bu yazımda bahsedeceğimi yazmıştım.İşte o sıcak çikolata bu😁 Suyla yapılacağı yazıyor ama ben sütle yapıyorum.Hatta cezve içinde sütü kaynatırken ekliyorum bu sıcak çikolata tozunu ve aynı cafelerdeki yoğun kıvamdaki sıcak çikolatalara benziyor.Tadı da acayip güzel.

Indomie Köri Çeşnili Hazır Noodle- Şu ana kadar denediğim noodlelar arasında en lezzetlisi Indomie'nin noodleları oldu.Bir sürü çeşidi var ama geçtiğimiz ay favorim Körilisi oldu.Köri zaten sevdiğim bir baharat bazen körili pilav,makarna,tavuk yapıyorum.Aslında han aponların yaptığı pilav yanına köri soslu bir yemek var onu da denemek istiyorum ama tarifini bulamadım.Sanırım o sos özel satılıyor.Neyse köri Noodle'a da çok yakışıyor.Oldukça lezzetli bir ürün.



Ülker Halley Karadut- Halley' çok severim.Geçtiğimiz ay A101'e karadutlusu gelmişti ve yeni bir üründü acaba nasıldır diye aldım yazısını ayrıca yazacağım ama çok beğendiğimi bu yazımda belirteyim😁 Halley'i zaten seviyorsanız karadutun verdiği mayhoş tatla da birleşmesini seversiniz diye düşünüyorum.Çayın yanına süper oluyor👌


Peachy Rose Gold Rengi- Bir ara favorilerime renk favorisi de eklemiştim.Geçtiğimiz ay da favori rengim rose-gold dediğimiz rengin şeftali tonlarda yansıması olan bir renk.Tam bu rengi yukarıdaki üründe buldum.Focallure'un Loose Pigentlerinden 12 Rose Gold rengi tam o sevdiğim renge sahip.Çok şık ve hoş duruyor.

Eveeet benim ocak favorilerim bunlardı.Sizlerin de bu favoriler arasında sevdikleriniz var mı?

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Ürünler ile ilgili çok araştırma yapmıştım ilk defa çok önemli ipuçları olan yazı okudum.
    Çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Missha'nın bb kremleri yüze tam oturmuyor fondötenden farklı durmuyor bu bb kremde böyle bir sorun var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Flormar'ın bu bb kremi daha çok tinted moisturizer yani renkli nemlendirici gibi ama yapısı biraz ağır ve telefona eşarba bulaşma yapabiliyor.Ya bir pudra yada bir bazla uygulama yapılabilir.

      Sil
  3. Vende farmasi çörekotlu şampuan değil ama kocaman kavanozda saç bakım kremi var onu aldım. Ürün 500ml resmen yarım kilo krem 😁 arada bir kullanıyorum duşta 2 3 dakika bekletip duruluyorum ve yumuşak doku bırakıyor , çörekotlu olduğu için kullanınca kendimi fırından yeni çıkmış puaca gibi hissediyorum 😄 kullandın mi bilmiyorum ama farmasi bb krem denemelisin ben fondöten yerine onu kullanıyorum ♡♡♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayol ismim niye çıkmadı 😂😂😂 neyse ben Esra ahahaha

      Sil
    2. Çörek otu içeriğinden olmalı harika etkisi var.BB'yi kullandım ama bana biraz koyu kaçtı açık rengi🙄

      Sil