Yeni Mamaya Geçiş: Royal Canin Hair & Skin


Bugün farklı bir konu paylaşacağım sizlerle.Zaten blogda Kedi Bakımı hakkında ayrıca bir bağlantı var ama sıkça yazmıyorum.Geçtiğimiz haftalarda Instagram'da kedim için farklı bir mamaya geçtiğimizden bahsettim ve etkilerini de burada paylaşmak istedim.Instagram'dan ziyade burada paylaşmamın sebebi bahsedeceğim konular biraz uzun.



Normalde kedim için mama tercihim Royal Canin Sensible 33 oluyor.Hem kedim bayılarak yiyor hem de faydası olduğunu düşünüyorum.Kilo alamayan bir kedi,kısırlaştırma operasyonu geçirdi,sürekli evde,baya uyuyor,maması da diyet mama değil ama kilo alamıyor.Biraz hiperaktif acaba ondan mı diyorum.Doktor bize ameliyattan sonra,hantallaşacak ve kilo alacak dedi ama neredeyse 2 sene olacak yok ilk geldiği gün gibi yaramaz,kilo da almadı😄 Yaşı 2,5 ve kilosu da 3,5 kilo.Belki normaldir bilemiyorum.Sıkça onu besleyebilecek mamalar denemeye çalıştım.Proplan,Reflex,Felicia...Ama hiçbirini Royal Canin'i yediği kadar iştahla yemeyince düzenli olarak Royal Canin almaya devam ettim.Hatta onda da seçici olduğunu fark ettim.Bir ara Royal Canin Kitten da denedik ama Sensible kadar iştahla yemedi.Son zamanlarda Sensible'a devam ediyorduk ta ki bu sonbahar geçiş döneminde tüy dökmeye başlayıncaya kadar.

Geçtiğimiz ilkbahar mevsim geçişi kedimin tüy dökmesi açısından çok ağır geçti.Hatta yattığı yerde izini bırakacak kadar çok tüy döküyordu.Bildiğiniz kediyi süpürüyorduk.O ara ne yapacağımı bilemedim.Ne alayım ne takviye deneyeyim bilemedim sabırla bekledim geçmesini.Baktım sonbahar geçişinde de yavaş yavaş aynı şeyler oluyor bu sefer iyice araştırmamı yapıp mama değiştirmeye karar verdim.

Aslında macun tarzı şeyler de var ama direkt etki etmez diye ben en iyisi kökten değiştirip mama alayım dedim.Tamam bu tüy dökmesi bizim açımızdan iyi değil ama hayvana da zararı dokunuyor,kendini temizlerken bir sürü tüy yutuyor ve midesini rahatsız ediyor.Bu yüzden hemen ne alabilirim diye baktım.Araştırmalarım sonucunda da Royal Canin'in Hair and Skin maması hoşuma gitti.Mamanın özelliklerine şöyle;

-Kepek, mat tüyler ve deri, tahrişi, hassas derinin belirtileridir. Kedilerin tüyleri onların sağlıklarının aynasıdır ve tüy kalitesindeki bozulma besin eksikliğinin bir belirtisi olabilir. Doğru beslenme deri ve tüylerin beslenmesine yardımcı olabilir ve gerçek güzelliği ve sağlığı yansıtır. Hair & Skin Care, hassas bir deriye sahip olan ve tüylerinin durumu iyi olmayan 1 ila 10 yaş arası yetişkin kedilere yöneliktir.

-Sağlıklı ve parlak tüyler elde edilmesine yardımcı olur

-Deriyi güçlendirir ve korur

-Serbest radikallerle savaşır

-Cilt hücreleri devamlı olarak yenilenmekte olup önemli besinsel ihtiyaçları bulunmaktadır. Bazı kediler kötü kürk durumuyla kendini gösteren hassas bir cilde sahiptir ve bu durum, düzgün bir besin dengesiyle desteklenebilir.

-Bu beslenmenin faydaları nelerdir? Hair And Skin Care cilt ve kürk sağlığını korumaya yardımcı olan, hassas olarak dengelenmiş bir besin formülüdür. Formülasyonda bulunanlar: -Cildin bariyer rolünü desteklemeye yardımcı olan özel bir besin kompleksi. -Sağlıklı tüy büyümesi ve cilt yenilemesi sağlamaya yardımcı olan, spesifik amino asitler ile yüksek kalitede proteinler. -Cilt sağlığı ve kürk durumu üzerindeki yararlı etkileri nedeniyle Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri.


Aslında özelliklerinin içinde tüy dökülmesine karşı yada tüy dökülmesini önler tarzı ifadeler geçmiyor.Daha çok tüy parlaklığı,deri sağlığından bahsediyor ama direkt tüy dökülmesini engelleyen mama da maalesef satılmıyor.Bunu da deri ve tüy sağlığına iyi geldiği için tüy dökülmesini de yüksek ihtimalle azaltır diye aldım ve haklı da çıktım.Ürün 21 günlük süreç vaat ediyor.Ben de bu süre zarfında gözlemledim kedimi.İlk başladığımızda gerçekten belli olacak derecede tüy dökerken zamanla azalmaya başladı  ve sürecin sonuna doğru ilk tüy dökmesine oranla çok daha az tüy döküyor artık.Mevsim geçişini bu mamayla atlatacağız artık çünkü gözle görülür şekilde azalma sağlıyor.Mama 2 kiloluk ve 1,5-2 ay gidiyor kedime.Bu arada kedim uzun tüylü veya cins değil,tekir bir kedi.

Güncelleme:

Bu yazıyı yazdıktan sonra tüy problemi tekrar başladı.Mamaya devam ediyoruz ama tekrar aynı şekilde dökülme başladı.Şuan mamaya hiç başlamamış gibi.Tüylerini kırptırsam mı diye düşünüyorum ama havalar soğuduğu için yaptıramayacağım sanırım.

Peki kedim mamayı sevdi mi yada alışabildi mi? Sensible'dan sonra ilk defa bir mamayla arasının iyi olduğunu görüyorum.İlk geldiğinde üstünü örtmeye çalıştı ama bazen mamasına,önüne koyduğumuz yemeklere aynısını yapıp sonra yiyor.Kaptaki mamasını diğerlerine oranla daha hızlı bitiriyor ki bu da herhalde mamayı baya sevdiğinin kanıtı.Hatta alışsın diye,Sensible'dan az kalmıştı,onunla karıştırdım ama onu ayırıp Hair and Skin'den yemiş bol bol.

Bana kalırsa mama gerçekten vitamin içeriyor çünkü paketi açtığınızda buram buram vitamin kokuyor.Hatta kedimin idrarında da bu vitamin kokusunu sezdim.Bu yüzden kumunu biraz daha sık yeniliyoruz ama onun sağlığı yerinde olsun bana yeter.Mevsim geçişini aşınca Sensible'a geri döneceğiz.Bu daha çok takviye mama gibi oldu.Sanırım yılda iki kere kullanırız bunu.Sensible biraz daha günlük yemesi için ideal.

Şimdi doğruya doğru bu hayvanlara özgü birşey değil.İnsanlar da mevsim geçişlerinde tonla saç döküyor.Bunu hayvanlara mal edip ay 'ıyy kıl döküyor bilmem ne' diye tiksinmecelik oynamasın kimse.Önlemini alınca hayvan tüy dökülmesinden de kurtuluyor eviniz de tertemiz kalıyor.Siz saçınızı kılınızı döktüğünüzde nasıl temizliğinizi yapıp hijyenini sağlıyorsanız hayvanlarda da usulünce arkasından temizlik yapabilirsiniz.

Umarım merak edenler için bilgilendirici bir yazı olmuştur😺Mutlu hafta sonları😊




Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Harika detaylı bir yazı olmuş çok çok teşekkür ederim çok tatmin edici bir yazıydı çok sağolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydası olduysa ne mutlu bana😍Ben teşekkür ederim güzel yorumunuz için😊

      Sil