BİR 90'LAR ÇOCUĞUNUN KAĞIT KOLEKSİYONU


90'larda çocukluk geçirenlerin en büyük hobilerinden biriydi koleksiyon yapmak.Kimisi peçete kimisi kağıt kimisi oyuncak.Ben ıvır zıvır koleksiyonu yaptığımı bile hatırlıyorum😄 Evde bulduğum ufak tefek işe yaramayan eşyalardan koleksiyon yapmıştım.Bunun dışında bir de kağıt koleksiyonu yapıyordum.Oldum olası kağıda,kaleme,kırtasiye ürünlerine hep merakım vardı.Okula başladığımda da yeni defter,kalem almaya gittiğimiz zamanlara bayılırdım.




Benim ilkokul dönemimde çok farklı kağıtlar olan defterler yoktu.İlerleyen zamanlarda karakterli ve kokulu defterler çıkmaya başladı.Bitince yenilerini alıp denerdim.Bunlardan da birer sayfa koparıp kağıt koleksiyonuma koyardım.İlkokul zamanımda bu koleksiyonum baya genişti ve çeşit çeşit çok güzel kağıtlar vardı.

Mart ayı boyunca güzellik dışı paylaşımlar yapma kararı alınca yazacaklarım listesindeki bir konu da kağıt koleksiyonum hakkında olan bu yazıydı.Yazı için koleksiyonu çıkardım.O kadar uzun zamandır bu koleksiyona bakmamışım ki ne var ne yok diye.Bugün yazı için bir bakayım dediğimde o eski,karakterli olan kağıtlarımı bulamadım.O kadar eskilerden de çok kağıdım kalmamış açıkçası.Birkaç tane bulabildim.İlkokuldan sonra koleksiyon yapmayı bırakıp bir dönem tekrar denemişim sanırım çünkü koleksiyondaki bazı kağıtlar 90'lar döneminde yoktu.Olduğu kadarını çıkarıp yazımda paylaşmak istedim.

Yukarıdaki resimdeki kağıtlarımdan bahsedeyim; Hepsi büyük boy ve iki tane renkli kağıt var.Renkli kağıtları da ayrı bir severim ama genelde tercihim pastel renklerden yana olur.Bir tane de renkli kareli kağıt koymuşum.Diğerleri de Gıpta'nın kenarları pastel renklerde olan çizgili ve kareli kağıtları.Bunları büyük ihtimalle kağıt koleksiyonuma çok sonralarda eklemişim.


Diğerleri de koleksiyondaki küçük kağıtlarım.Bunlar çok daha eski.Öncelikle bir tık daha büyük not defterleri çıktığında,beyaz ve pembe renklerde kağıtlar eklemişim.Daha sonra aşırı eski olduğunu düşündüğüm bir tane Spiderman'li kağıt var.Bir de ben hatıra defteri,günlük kullanmayı çok severdim.Yukarıdaki resimde gördüğünüz mor olan not almak için kullandığım defterden bir sayfa.Beyaz,çizgili ve kenarlarında çiçek deseni olan kağıt ise tam 21 senelik!İlk aldığım hatıra defterimden bir sayfa.Hala duruyor ve şimdi bile bu desen çok güzel geliyor bana.Daha sonra post-it ve çeşitli küçük not defterlerinden ayırdığım kağıtlar var.Bir tanesi alt ve üst çizgileri mavi küçük bir not defterinden.Birkaçı da eczane ve ajanda tarzı defterlerden ayırdıklarım.Bir de Snoopy'li kağıdımdan geriye sadece Snoopy figürü kalmış onu da saklamışım😄

Daha büyük olduğunu tahmin ettiğim kağıt koleksiyonumdan geriye kalanlar bunlar.Bu koleksiyonu yapmaya devam etseydim eminim çok daha geniş ve güzel ürünler içeren bir koleksiyon olurdu.

Sizlerin de eskiden yada şuanda yaptığınız,devam ettiğiniz bir koleksiyonunuz var mı?

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Hiç koleksiyonum olmadı ama kağıt koleksiyonu güzelmiş. ;)

    YanıtlaSil
  2. Ben de yapıyordum valla eskilere doğru bir yolculuk yaptık :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de güzel baskılı not defterlerinin yapraklarını toplardım. Şimdiye kalmadı tabii ama yazını okuyunca o günleri anımsayıp hüzünlendim biraz. 🙈❤️

    YanıtlaSil
  4. Eski zaman çocukları olduk..

    YanıtlaSil