ORIFLAME DRAMATIZE KOHL PENCIL | GÖZ KALEMİ İNCELEME YAZISI

 


Eskiden makyajımda göz kalemlerini çok kullanırdım.Genellikle siyah olurdu ama bir ara renkli göz kalemi modası çıkınca renk renk denedim.Kendime yakıştığını zannediyordum ama küçük gözlerimi daha da küçük gösterdiğini çok sonradan fark ettim😄 Sonra göz kapağı üzerine eyeliner uygulamasının bana daha çok yakıştığını fark edince kalemlerim bir kenarda kaldı.Ama bir ara sanırım 2010-2013 dönemi Kore dizilerindeki göz makyajları çok hoşuma gitmişti.O dönem olmasa da ilerleyen zamanlarda bu makyajı merak edip araştırdım.Makyajlarda göz kapağında,göz altlarında bolca ışıltı olduğu için göz kalemleri çok yakışıyordu.Bir de o teknikle deneyeyim deyip tekrar göz kalemlerimi kullanmaya devam ettim.Özellikle o tarz makyajlara kahverengi tonlarında göz kalemleri çok yakışıyordu ve bu göz makyajının bana yakıştığını fark ettim.O şekilde uygulanınca gözleri çok küçük göstermiyor.Bu yazımda da sizlere elimde bulunan ve bu kahverengi göz kalemi hevesimin devam ettiği dönemlerde almış olduğum Oriflame Dramatize Kohl Pencil'dan bahsedeceğim.


Ürün eskiden bildiğimiz göz kalemleri gibi kurşun kalem tarzında, tahta bir kalem gibi.Abartılı makyajlar için kullanılabilecek tarzda üretilmeye çalışılmış sanırım.Çünkü Dramatize Kohl Pencil olarak geçiyor.Ürün tamamen mat,kahverengi ve siyah arasında tona sahip bir göz kalemi.Rengi zaten Black Brown diye geçiyor ve gerçekten kahverengi siyah arası,çok çok koyu,küllü bir kahverengi.Ama pigmentasyonu çok düşük olduğundan gözde bu renk belli olmuyor ve çok soft duruyor.Tamam kendi rengini vermiyor ama üründen bir renk alabilmek için bile kat kat uygulamak gerekiyor.Buna rağmen kendi rengini yine vermiyor.Üst göz kapağı içine ve göz altı içine uygulamada çok çok az renk veriyor, belli bile olmuyor.Silik bir yapısı var.Eyeliner olarak denediğimde ise güzeldi ama maalesef akma yapıyor.Yapısı da çok sert.Kalıcı değil.Gün içerisinde göz altına akıyor ve sürülen kısımda zaten çok az olan ürün iyice azalıyor.Üst göz kapağının iç kısmına uygulanınca da hemen alt kısma bulaşıyor.Göz kapağının iç kısmında zaten gün sonuna kadar fazla ürün kalmıyor.Ürün yoğun,ağır ve uzun süre kullanılacak makyajlar için kullanışlı değil.Daha çok günlük hafif makyajlarda, kısa süreliğine kullanılacak bir göz kalemi.Rengini tam verseydi de iyi olabilirmiş.

Oriflame hayvanlar üzerinde deney yapan markalar arasındadır.




Yukarıdaki swatchta üstteki görünüm tek kat alttaki birkaç kat uygulanmış hali.


Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Çok sık makyaj yapmasam da ben de vakti zamanında rengarenk göz kalemi almıştım. :) Kullandım mı? Hayır tabiki. :) Son bir kaç senedir eyeliner niyetine kahverengi göz kalemi kullanıyorum. Daha doğal duruyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi bir kenarda kaldı😁Kahverengi göz kalemi eyeliner olarak çok doğal ve hoş duruyor☺

      Sil