BALLI GREYFURT LİMONATASI TARİFİ | HONEY GRAPEFRUIT LEMONADE | GRAPEFRUIT ADE

 


Kore dizilerinde, artık yemekleri merak etmeyi, araştırıp tariflerini denemeyi geçtim, dizilerde cafelerde içilen içeceklere sardım😄 Belki fark etmişsinizdir birçok dizide Dal.komm Cafe diye bir cafede, tabi ki reklam amaçlı, bir çok çekim yapılıyor.Normal kahvelerini az çok biliyoruz ama değişik bir içecek dikkatimi çekti.Daha önce hiçbir yerde görmediğim ve duymadığım bir şeydi.Bir dizide adı Honey Grapefuit Lemonade olarak geçiyordu diye hatırlıyorum ve sanırım bu limonata Dal.komm Cafe'ye ait bir tarif.Gördükten sonra merak edip baya araştırdım ama tarifini bulamadım.Ben de kendimce güzel bir tarif çıkarıp denedim ve lezzetini de çok beğendim.Bu yazımda sizlere bu limonatanın tarifini vereceğim.



Limonata benim en çok Goblin ve Hi Bye Mama dizisinde dikkatimi çekti.Aslında greyfurt tansiyon düşürdüğü için bana iyi gelen bir meyve değil ama tarifi merak ettiğimden denemek istedim.Limonatayı sevdiğimden tat olarak çok beğendim.Dokunmayacağını bilsem sıkça içeceğim bir içecek olurdu.İçeceğin bir özelliği daha var.İçerisinde küp küp doğranmış greyfurt taneleri ve çok ince greyfurt dilimi de konuluyor.Benim aldığım greyfurtlar baya büyüktü, dilim olarak sığmazdı ama küp küp greyfurt ekledim limonatanın içine.Dilerseniz malzemeleri anlatarak tarife başlayayım.


Malzemeler;

-2 adet limon

-3-4 adet greyfurt

-3 yemek kaşığı şeker

-2 yemek kaşığı bal

-1 litre su


Yapılışı;

2 limonun kabuğu, beyaz kısma gelene kadar rendenin ince tarafıyla rendelenir.Çok az da greyfurt kabuğu rendesi ilave edilir.Bunu çok az ekleyin çünkü tadı acılaşabilir.Üzerine şeker ve bal eklenir.Şeker, bal ve limon-greyfurt kabukları ezilerek birbirlerine yedirilir.1 gün dolapta bekletilir.Balın tadını daha yoğun almak isterseniz 3 yemek kaşığı bal 2 yemek kaşığı şeker kullanabilirsiniz.Bir gün sonra rendelenmiş olan limonlar ve 3 adet greyfurtun suyu sıkılır.Dolapta beklettilen karışımla beraber iyice karıştırılır.Üzerine su eklenip tekrar karıştırılır.Acılığının ve ekşiliğinin daha az olmasını isterseniz 2 greyfurt kullanabilirsiniz.Servis ederken bardağın kenarlarına bal dökülür, limonata bardağa dökülmeden önce içine küp küp doğranmış greyfurtlar eklenir.Tarif kolay bulunabilecek ve az malzemeyle hazırlanabilecek çok kolay bir tarif.Lezzetli,bol ekşili limonatamız hazır🥤Afiyet olsun.



Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Kore iceceklerine hayranim. Kafeler inanilmaz gorunuyor. Greyfurt eskiden cok sevmedigim fakat su gunlerde hosuma giden bir meyve. Bunu da deneyecegim Ins cok guzel gorunuyor. Afiyet olsun size de tesekkur ederiz��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sık sık kafeler gösterilince benim de ilgimi çekti içecekleri😊Umarım beğenirsiniz🍹Rica ederim😊

      Sil