ISLAK HAMBURGER TARİFİ


Herkese merhaba~

Görüşmeyeli bir hafta oldu.Kısa bir zaman ama buraları özledim hemen.Yazı gelmemesinin ilk sebebi bilgisayarımın bende olmaması diğer sebebi de beni baya yoran sırt ağrım oldu.Bilgisayarım olsaydı da büyük ihtimalle bu ağrı yüzünden yazı yazamayacaktım.Ama çok şükür geçti ve bilgisayarım da gelince hemen yeni yazımı yazayım dedim.Instagram'da bolca story paylaşıyorum.Özellikle denediğim yeni atıştırmalıkları ve yemek tariflerini paylaşmayı seviyorum.Denediğim tarifleri sadece orada paylaşırım diyordum ama blogda bu tarifleri paylaşmam için birçok mesaj geldi.E neden olmasın😊Sizler istediğiniz ve ben de bu ara sıkça denediğim ve lezzetine tam puan verdiğim tariflerimi sizlerle zevkle paylaşacağım.


Bu yazımda, bu sene bağımlısı olduğum Masterchef Türkiye programında bir ara yapılan Islak Hamburger'in kendimce tarifini paylaşacağım.Aslında zaten yemek yapmaya ilgim vardı ama bu program sayesinde çeşit çeşit yeni şeyler denemek istiyorum.Daha önce ıslak hamburgeri denememiştim ve programda görüp de canım çekince hazır almaktansa bir deneyeyim dedim.Aslında hazır malzemelerle de kolayca yapılıyor ama ben ekmeğinden sosuna, sosundan köftesine hepsini kendim yapmak istedim ve bence lezzetli olmasının sebebi de hepsinin ev yapımı olması oldu.Dilerseniz malzemelerle tarifi anlatmaya başlayayım.Ürün üç aşamalı olduğu için malzemeleri de üçe ayırarak paylaşacağım.


Hamburger Ekmeği için malzemeler;

-1 su bardağı ılık süt

-1 su bardağı ılık su

-1 paket kuru maya

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 tatlı kaşığı şeker

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 kiloya yakın un

-1 çay bardağı süt (üzerine sürmek için)


Köftesi için malzemeler;

-350 gram kıyma

-1 adet yumurta

-1 kase ekmek içi

-2 adet rendelenmiş soğan

-1 diş rendelenmiş sarımsak

-Tuz

-Karabiber

-Pulbiber

-Kimyon



Sosu için malzemeler;

-3 adet büyük domates rendesi

-1 çay bardağı ketçap

-Yarım çay bardağı sıvı yağ

-2 diş rendelenmiş sarımsak


Yapılışı;

Su,süt,maya ve şeker bir kaba koyulup 5 dakika bekletilir.Ardından zeytinyağı,tuz ve un eklenip güzelce yoğrulur.Hamur 30 dakika mayalanmaya bırakılır.Mayalandıktan sonra hamur parça parça bölünüp bu parçalara büyük yuvarlak hamburger ekmeği şekli verilir.Üzerine süt sürülüp, 200 derece önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişrilir.Ekmeği biraz basık bir şekilde yaparsanız içi ve dışı güzel pişiyor.


Köfte için tüm malzemeler yoğrulur.Hamburger ekmeği genişliğinde ince bir şekil verilir.Sonra derin bir tencerede kızgın yağda kızartılır.


Domates sosu için tüm malzemeler karıştırılıp ocağa alınır.Kısık ateşte 10 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.





Ekmekler soğuduktan sonra ikiye bölünür.Her iki kısmı da sosun içine tamamen batırılır ve çıkarılır.Aynı şekilde köfteler de tamamen sosun içine batırılıp çıkarılır.Bu işlemi 5-10 saniye kadar yapabilirsiniz çok bekletmeye gerek yok.Soslanmış ekmeğin içerisine yine soslanmış köfteler yerleştirilip ekmek kapatılır.Tüm hamburgerlere aynı işlem uygulandıktan sonra Kalan sos hamburgerlerin üzerine dökülür.


Bir tencere boşken ısıtırılır ve altı kapatılır.İçerisine ıslatılmış yağlı kağıt parçaları yerleştirilir.Sıcaklığını korurken hemen bu yağlı kağıtların üzerine hamburgerler konulur ve 3 dakika tencerede tutulur.Tencerenin kapağı kapalı olacak.Sonra tencereden alınır ve servise hazırlanır.Yumuşacık mis gibi ıslak hamburgerlerimiz hazır.Tadı gerçekten çok güzel oluyor.Özellikle sos gerçekten çok lezzetli ve hamburgerle birlikte tadı efsane oluyor.Deneyecekler için şimdiden afiyet olsun.
 

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Acıktım ben valla 😂 ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İştah açıcı bir yemek😄Teşekkür ederim😊

      Sil
  2. Bunu denemek istiyorum. Ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim😊Senin de şimdiden eline sağlık😊

      Sil
  3. Ayy merii diyetteyim yapma be kuzuum 🙏🏻😂😍😍😍

    YanıtlaSil
  4. Oncelikle gecmis olsun, hep saglikla kalin.
    Islak hamburger acayip lezzetli duruyor. Masterchef gercekten acayip bir mutfak aski uyandiriyor insanda ama usengec olmamak lazim. Siz cok guzel yapmissiniz. Mutfakta pek becerikli degilim ama denemeye calisacagim. Ellerinize saglik afiyet olsun��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim😊İnanın yapa yapa eliniz alışıyor ve yaptıkça lezzetleniyor yaptıklarınız😊

      Sil