YULAFI SEVDİREN TARİF🥣

 


Uzun bir aranın ardından tekrar merhaba:) Bir ara sağlık sorunları sebebiyle birkaç hafta ara vermek zorunda kaldım buralara.Daha sonra da ufak bir şehir dışı planı gelişti.Döndüğümde tekrar hasta oldum ama artık bloggumu çok özlediğimden dayanamayıp döndüm buralara:) Sıkça yazı yazan biri olarak benim için oldukça uzun bir araydı:) Neyse sonuç olarak buradayım efenim:) Güzel bir tarif yazısıyla açılışı yapalım o zaman.Yulafı sevmeyenlerin bile bayılacağı bir yulaf tarifi vereceğim bugün sizlere:)



Öncelikle belirteyim ki ben de yulafı sevmeyen ve defalarca farklı tariflerle denememe rağmen bir kaşık alıp bırakan biriydim.Kardeşim çok sık tüketirdi bir ara, kaç kere merak edip denemişimdir ama yiyememiştim.En son bir de bu paylaşacağım tarife yakın bir şekilde denetmişti bana ve onu yiyebilmiştim.Ben de tarifi bir miktar kendi damak zevkime göre değiştirip beni yulaf lapası müptelası yapan bu tarife çevirdim.Kilo alma yada verme amaçlı tüketmiyorum ben, aksine aşırı lezzetli olduğu için tüketiyorum.Hatta arada kahvaltı dışında da tükettiğim oluyor.Tarifi anlatmaya geçeyim hemen.


Malzemeler;

-3 yemek kaşığı öğütülmüş yulaf ezmesi (Ben genellikle Lifalif'in İnce Öğütülmüş Yulaf Ezmesi'ni kullanıyorum.Yoksa yine Lifalif'in normal yulaf emesini kendim öğüterek kullanıyorum.Benim gibi yulafın ağza gelmesinden hoşlanmıyorsanız bu şekilde öğüterek kullanmanızı öneririm.)

-1 su bardağı süt

-1 adet yerli muz (Yerli muzun tadı daha şekerli ve aroması yoğun olduğundan daha güzel tat katıyor.)

-15 gram bitter çikolata

-1 yemek kaşığı yer fıstığı (Nut Master'ın Şeker İlavesiz Parçacıklı olan Yer Fıstığı Ezmesi bu tarife çok yakışıyor.Yerken hafif kıtırtı kattığından daha keyifli hale geliyor yemesi.Bu ürünü kullanmanızı tavsiye ederim.)


Yapılışı;

Yulafı bir tavaya döküyoruz.Üzerine muzun yarısını koyup yulafla birlikte ezip iyice karıştırıyoruz.Bu işlemi ocakta yapmıyoruz.Daha sonra tavayı kısık ateşte ocağa alıp üzerine sütü ekleyip güzelce karıştırıyoruz.5 dakika içerisinde kaynamaya başlayacaktır.1-2 dakika içerisinde ise yulaflar sütü iyice çekip daha yoğun bir kıvam alana kadar yine kısık ateşte pişirelim.Dibinin tutmasını istemiyorsanız pişme esnasında yavaş yavaş karıştırmaya devam edebilirsiniz.Daha sonra pişen yulaf lapasını bir kaseye döküyoruz.Sıcakken hemen ortasına bitter çikolatayı ekleyip içine doğru bastırıyoruz.Çikolata bu şekilde erimiş halde olunca acayip güzel lezzet katıyor.Yulaf lapası soğumadan kenarına hemen fıstık ezmesini de ekliyoruz.Yine sıcak yulaf lapasında fıstık ezmesi de eriyip hoş bir kıvam alacak.Daha sonra yulaf lapasının diğer kısmına da kalan muzu dilimleyip koyuyoruz.Muz, fıstık ezmesi ve bitter çikolata yulaf lapası ile birleşince inanılmaz güzel, acayip lezzetli bir tat çıkıyor ortaya.Yaptığımda yemelere doyamıyorum ben:) Hatta yazarken bile canım çekti:) Ayrıca sağlıklı bir öğün olarak da geçebilir bence.Bir de yapması da pratik ve çok kısa sürede hazırlanabiliyor.Denemenizi tavsiye ederim:) Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun diyorum:


Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. geçmiş olsun :) bunu instada görmüştüm senin :) yulaf her sabah pişirip yiyorum, tarçınla, bazen meyvelerle :) senin tarifi de severim tabiii tenk yuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için alışması zor bir yiyecekti yulaf.Şimdi de bu tarifin bağımlısı oldum:)Ne demek:)

      Sil
  2. İlgi çekici duruyor tarif. 😊

    YanıtlaSil
  3. Yulafı sevemiyorum:) Kardeşim sabah kahvaltısında yer genelde, ben alışamadım:) Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarife kadar ben de öyleydim:)Teşekkür ederim:)

      Sil
  4. Yok ya ben sevemiyorum bir türlü yulafı...

    YanıtlaSil