Osso Osmanlı Kahvesi


Kahve gurmesi olarak her türlü kahveyi denemeyi severim :D Geçtiğimiz haftalarda da bir Doğu kültürü şenliği oldu ve çeşit çeşit Doğu lezzetlerini tatma fırsatım oldu.Bir standda bu kahveyi denettiler ve çok beğendim.1 paket aldım ve acayip beğenince daha sonraki haftalarda neredeyse 2-3 paket aldım.Bu yazımda da bu kahvenin içeriğini ve tadının nasıl olduğunu kendimce anlatmaya çalışacağım.




İçeriğinde Yemen kahvesi,Keçiboynuzu,Menengiç kahvesi,sahlep,damla çikolata,krema,damla sakızı,kakule var.Ayrıyeten bir de aşk,sevgi ve muhabbet eklemişler içindekilere :)

Yemen kahvesi ve Menengiç kahvesini saf olarak içmedim.Tatlarını çok bilmiyorum o yüzden kahvenin içerisinde o tatları ayırt edemedim ama içtiğinizde ilk önce bir kahve tadı geliyor ve acayip lezzetli.Bu kahvelerin karışımı olabilir.

Keçiboynuzu özünü tüketmem gerekiyor fakat her gün düzenli saf keçiboynuzu özü içmek biraz zor oluyor.Lezzeti olan bu kahveyi keyif için içerken bir yandan da az da olsa keçiboynuzu özünü de almış oluyorum.Keçiboynuzunun tadı çok belirgin değil.

Sahlep tadı da çok belli değil ama biraz yoğun bir aroma katmış olabilir.

Damla çikolata kahveye yumuşak tatlı bir tat vermiş.Daha doğrusu şekerli bir tat yok ama kahveyi şekersiz tüketebilmenizi sağlayacak bir tatta.Bu damla çikolatadan kaynaklı olabilir.

Krema kahveyi bolca yumuşatmış ve sertliğini almış.

Damla sakızı sevmediğim bir aromadır.Özellikle kahvede sevmem fakat bu kahvede damla sakızının ne kokusunu ne de tadını alamadım.Bu yüzden rahatlıkla içebiliyorum.

Kakule'nin de tadının bilmediğim için kahve içerisinde kakulenin tadını ayırt edemedim.

Çok yumuşak bir tadı var.Türk kahvesini şekersiz içemem hatta Dibek kahvesini de şekersiz içemem.Ama bu kahveye de şeker katamıyorum :D Tadı o kadar güzel ki şeker ekleyip bozmak istemiyorum tadını.Yumuşak içimli.Özel misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir kahve.

Yapımı aynı Türk kahvesi yapımı gibi.Ölçü olarak bir fincan suya bir ölçek kahve ekliyorsunuz.Ölçeği de o kadar tatlı ki plastik kahve fincanı gibi.

Standda 10 liraya satılıyordu.İnternette baktım yine aynı fiyata satılıyor. 









Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Ne güzel görünüyor. Bunu hiç duymamıştım. Birçok kahve çeşidi denedim ama Mehmet Efendi'den iyisiyle karşılaşmamıştım. Bir de bunu deneyeyim. ☕️

    YanıtlaSil