Osmanlı'dan Hikayeler Kitap Yorumum


Kitap yorumlarımda daha önce de bahsettiğim gibi tarih konulu kitapları okumayı seviyorum.Ama son zamanlarda bu biraz değişti.Güzel bulduğum tarih konulu kitapları yine okuyorum ama daha değişik konularda da okumaya da başladım.Bu kitabı da tarih kitapları okuduğum dönemde A101'de sanırım 5 lira gibi bir fiyata bulunca almıştım.



İçerisinde kısa kısa hikayeler olması hem sıkmadan hem de özet halde olayların anlatılmasını sağlamış.Kitap oldukça uzun ama dediğim gibi kısa hikayeler olması sıkmıyor.Bir de çoğu bölümde önemli olaylar anlatıldığı için daha okunabilir olmuş.Hikayeler az çok bilindik olaylar ama anlatılan kişi ve dönemler daha doğru yazılmış.Birçok film ve dizide rastladığımız olaylar da var,aşağıda yazacağım bu hikayelerin başlıklarını.Fetih Dönemi'ne ait hikayeler var.Bazıları değişik bazıları da;mesela diğer hikayeyi içine alarak farklı bir olay anlatılmış.Osmanlı'dan önceye ait de birkaç hikaye var.Kuruluşuna vesile olan,geliştiğinde yaşananlar,birçok destansı olay ve savaşlar anlatılmış.Osmanlı'nın insanlığa hatta canlı herşeye faydası olan birçok projeyi asırlar önce keşfetmiş olması gerçekten etkileyici hikayelerdendi.Birçok padişahı ve o dönemlerde yaşananları da öğrenmenizi sağlamış.Padişahlar dışında Osmanlı tarihindeki; mesela Mimar Sinan gibi önemli isimler de anlatılmış.Bu dönemlere merakınız varsa gerçekten önemli ve sizde kalması gereken hikayeler kitaba alınmış.Bazı tarihi hikayeler yarım yurumdur bazen net anlatılmaz yada bir kısmını duymuşsunuzdur.Bu kitapta çoğunu net bir şekilde okudum.Yarım kalan yada bilinmeyen kişi,yer,olaylar yerlerine oturdu.Güzel ve sürükleyici bir kitaptı.Detaylı bilgiler vermese de hikaye biçiminde olması güzel olmuş.Bu arada yazım hataları vardı bu yüzden 5 liraya satılmış olabilir.Gerçek fiyatına satılanda tahminim yoktur hata.

Diziler ve filmlerde geçen olaylar;

Padişah'ın İşi Ne?- Payitaht Abdülhamid dizisinde sarhoş öldüğü zannedilen bir adamın hikayesi vardı,bu hikayede o anlatılmış.

İki Osmanlı- Türk İşi Dondurma filminde ülkesine gidemeyen iki Osmanlı askerinin Avustralya'da düşman askerlerini durdurmak için yaptıklarının anlatıldığı hikaye.



Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Osmanlı'dan Hikayeler okumadığım bir kitaptı. güzel bir yorum olmuş kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Kitabın içeriği kadar yazım ve baskı kalitesi de ne kadar önemli değil mi... yine de beğenerek okunan bir kitabın keyfi hiç bir şeyde yok

    YanıtlaSil