KOZMETİK BULUŞLARININ ÖNCÜSÜ KORE GÜZELLİK SEKTÖRÜ


Kozmetik ürünleri ararken yada alışveriş yaparken hep değişik ürünler ilgimizi çekmiştir.Bunda paketlemenin de etkisi büyük ama genellikle değişik,onarıcı özelliğe sahip içerik gördüğümüzde ilgimizi çekiyor.Eskiden içerikler bu kadar çeşitli değildi.Belli başlı şeyler vardı.Hatta çoğu kozmetik ürününün içeriğinde ne olduğunu bilmiyorduk.Mesela en basitinden yüz kremleri.Sadece nemlendirme özelliği olduğunu biliyorduk.Zamanla bu değişti.Kozmetik üreticileri artık içeriği tüketiciyle paylaşmaya ve bu içeriğin ne işe yaradığından söz etmeye başladı.Fakat bu çok daha önceden Kore güzellik sektörünün uyguladığı bir şeydi.Bu yazımda sizlere bundan bahsedeceğim.



Kore güzellik sektörü, tüketicinin meraklı olmasından dolayı ve ince araştırmalarla üretilen ürünlere sahip oldukları için içerik hakkında tüketiciyi bilgilendirmek amacıyla ürünlerin içeriğini açık şekilde üzerinde yazar.Bu sektör genellikle doğadan ilham alarak ürün hazırlamayı seviyor.Özellikle eski cilt bakım ürünlerinde doğada bulunan her şeyden faydalanılarak hazırlanmış her ihtiyaca yönelik cilt bakım ürünü bulmak mümkün.Çoğu içerik de onların buluşu sonrası diğer dünya ülkelerinin kozmetik ürünlerinin içeriğine girmiş bulunmakta.Mesela aloe vera daha yeni yeni tanınırken Kore bu işi hızlandırıp cilde oldukça faydası olduğunu keşfedip anında güzellik ürünlerine kattı.Bir ara Kore güzellik ürünlerinin çoğunda aloe vera içeriği görmek mümkündü.Hatta öyle ki Nature Republic markası ilk kez bir Aloe Vera serisi çıkarıp satış rekorları kırdı.Özellikle meşhur aloe vera jeli* dünyada çok satan ürünler arasında yerini aldı.Bu içerik yıllarca Kore'de satıldıktan çok sonra diğer kozmetik ürünlerinin içeriği haline geldi.Birçok dünya markası hatta bizim markalarımız da bu içeriği ürünlerine ekledi.Bunun gibi daha birçok içerik önceden Kore'de keşfedilip dünyaya yayıldı.Mesela arındırma etkisi olan kömür,beyazlatma etkilerine sahip (ki bu Kore kozmetiğinin olmazsa olmazı) domates (domatesi direkt yüzünüze sürmeyi denemeyin cildi tahriş edip yakar) ve pirinç içerikleri,çok yararı olan ve içeriğinde bulunan her ürünü başarılı yapan salyangoz özü,ginseng,muz,hatta çayların bile cilde faydası keşfedilip güzellik ürünlerine katılmış.Kolajen,cilt esnekliğine oldukça faydalı olan bir içerik ve daha dünyada yeni tanınan bir içerik olmasına rağmen yıllardır Kore cilt bakım ürünlerinin vazgeçilmezi.Bunların aslında çoğu bizde de bulunan ürünler ama Kore bizden hızlı davranmış.Tabi bizim de hızlı olduğumuz konular var.Mesela gül,zeytinyağı,salatalık gibi cilde çok faydası olan içerikler seneler önce bizim kozmetik ürünlerimizde zaten kullanılıyordu ve başarılı ürünler ortaya çıkmıştı.Bu içerikler de bizden dünyaya açılmış diyebiliriz.

Eskiden doğal içerikler kullanılarak hazırlanan Kore kozmetik ürünleri artık daha çok kimyasala kaydı.Sanırım ağır cilt problemleri için daha etkili tedavi edici ürünler çıkarmak için kimyasal içeriğe yöneldiler.Bunda da öncü olmayı başardılar tabi.Mesela Korelilerin cilt bakımlarında en sevdikleri şeylerden olan cildim nemli ve ışıl ışıl görünmesi.Bunun için çeşitli nemlendiriciler çıkardılar.Ama daha fazlasına ihtiyaç olunca kimyasal olarak hyalüronik asit içeriği ürünlere eklendi.Hyalüronik asit olan tüm ürünler cilde daha hızlı nem kazandırdığı için artık bu da ürünlerinin vazgeçilmezi oldu.Bir de son zamanlarda dikkatinizi çekmiştir belki; asit içerikli ürünler çıkarmaya başladılar.Cilde yine oldukça faydası olduğunu keşfeden Kore kozmetik sektörü bolca AHA ve BHA asidik içerikli ürünler çıkarmaya başladı.Bu içerikleri de bu ürünlerden sonra tanımaya başladık.Ceramidin ve Cicapair kremler de cildin nemlenme ve onarımında başarılı oldukları için bu kategoride de ürün çıkarmaya devam edildi.Aynı şekilde bu kremlerin yararlarını da bu kremlerden sonra öğrendik.


Kağıt maskeler ki cilt bakım süresini oldukça kısaltan en pratik bakım ürünlerinden biri,dünyaca ünlü bir markanın yeni ürünlerinden de olan V shape maske dediğimiz çeneyi V şekline getirmeyi vaat eden maskeler,son zamanlarda çok popüler olan face roller denilen taş,plastik yada metalden yapılma cilt masaj aletleri,yüz temizleme fırçaları,yüz temizliğinde oldukça beğenilen konjac süngerler,yüz masaj aletleri de benim bildiğim kadarıyla Kore güzellik sektörünün çıkardığı ve öncülük ettiği ürünlerden.



Cilt bakımının yanı sıra kozmetikte de çoğu ürüne öncülük ettiler.Özellikle son dönemlerde oldukça popüler olan ve cildin ışıl ışıl durmasını sağlayan strobing cream dediğimiz aydınlatıcı bazlar.Kore kozmetiğinin ilk zirve yaptığı dönemlerde,2010'lu yıllara doğru bu tarz bir baz çoktan Kore'de çıkarılmıştı.O dönemlerde ilgisi olanlar bunu keşfetti ama tüm dünyanın ilgisini çekmesi ve diğer dünya markaları tarafından üretilmesi neredeyse 7-8 seneyi buldu.Aynı şekilde eyebrow tattoo dediğimiz kaş dövmesine ki sonralardan çoğu marka bu tarz ürün çıkarmıştı,lip tintlere,bir ara çılgınlar gibi satan cushion fondötenlere,ilk çıktığından bu yana popülaritesini kaybetmeyen bb-cc kremlere,meşhur bir markanın çok daha sonradan çıkarıp tonlarca sattığı simli likit göz farlarına,yüz spreylerine de öncülük etmiş bir sektör.Bizim yaşadığımız kozmetik sezonunu çok daha önceden yaşıyorlar diyebiliriz.Kore kozmetiğine ilgisi olanlar çok daha önceden keşfedip bunlardan haberdar olabiliyor ama ilgisi olmayana da zamanla bu tarz ürünler ulaşıyor.Bence bu şekilde araştırıp yararlı ürünler çıkarmaya devam etmeliler.



*

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. kore cilt bakımı ve mayaj ürünlerini kullanmayı daha çok seviyorum dediğin gibi genelde doğadan esinleniyorlar ve çokta güzel etkileri oluyor. Aleovera içerikli ürünleri ayrı bir güzel. Adamlar eksiltmiyor ürülerini gerçekten. Ben birçok ünlü markaların ürünlerinden daha başarılı buluyorum açıkcası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de cildime çok iyi geliyor Kore cilt bakım ürünleri😊 Baya başarılı yapıyorlar😍

      Sil
  2. Koreliler bakım ve kozmetik ürünlerini sevdikleri için başarılı ürünler de çıkarıyorlar gerçekten 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sevdikleri için bu işe baya gönül veriyorlar😄

      Sil
  3. Bence de çok başarılılar :)

    YanıtlaSil
  4. Çok fazla makyaj yapan biri değilim ama 6-7sene önce Kore'den bb cream getirtmiştim. Güzeldi gerçekten. Sağlam bir nemlendirici alabilirim aslında. ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence koleksiyonda az ve öz kozmetik ürünü olacaksa Kore ürünleri tercih edilmeli zaten.Hemen bak bir nemlendiriciye😊

      Sil
  5. Mesela nemlendirici için alabileceğimiz, uygun fiyatlı bir krem önerebilir misin? Çok iyiler bu konuda ama aşırı pahalı geliyor bana(Az buçuk öğrenci insanım). :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben uzun süredir Kore kozmetik alışverişi yapmıyorum çoğu marka deney yaptığı için ama sen Watsons'ta satılan Pure Beauty markasının cilt bakım ürünlerini deneyebilirsin çok güzel, uygun da😊Diğer yerlerde satılan markalar oldukça pahalı aslında çok güzeller ve deney yapmayanlar da var ama fiyatlar baya uçmuş.

      Sil