KNORR ÇABUK ÇORBA TADIM YAZISI🥣


Herkese merhaba~

Bugün bir tadım yazısı paylaşacağım sizlerle.Maalesef hazır ve paket gıda tüketmeyi seviyorum.Hazır yemekleri ara sıra tüketsem de abur cuburu maalesef biraz fazla tüketiyorum.Hazır yemek türünden de hazır çorbaları diğer hazır gıdalara göre daha çok tüketiyorum.Özellikle domates çorbasının hazırını nedense çok seviyorum.Kendim de yapıyorum ama hazırın da tadı hoşuma gidiyor.Bu yazımda Knorr'un Çabuk Çorbalarından Domates Çorbasını anlatacağım.



Aslında bu yazı için eski paketli olan Kıtırlı Domates ve Meksika Acılı Domates çorbalarını anlatacaktım ama not alalı bayağı olduğu için yeni ürünleri alıp onları denedim.Eski versiyonunda koruyucu, renklendirici ve monosodyum glutamat yokmuş.Ama yeni ambalajlarında bunlardan bahsedilmemiş.Yenilerin üzerinde sürdürülebilir tarıma destek olunduğu, düşük yağ oranına sahip olduğu yazıyor.1 paket 77 kaloriymiş.Hazırlanışı; kupaya çabuk çorba paketinin içindeki toz karışım dökülüyor, üzerine 170 ml sıcak su dökülüp karıştırılıyor.Ve çorba hazır oluyor.Kışın çorbayı bu şekilde kupada içmek çok güzel oluyor.Gerçekten de hemen hazırlanabiliyor çorba.Karıştırdığınızda hızlı bir şekilde kıvam alıyor.Bu kıvamı hazır domastes çorbası gibi yoğun kıvamda yani çok sulu değil.Bence bu kıvam çorba için çok iyi.Tuz ve baharat oranları da çok iyi.Ve en önemlisi miktarına göre oldukça doyurucu.Knorr'un en sevdiğim çorbası zaten domates çorbası.Bunlar da çok lezzetli olmuş.Bir de mantar çorbasını da çok sevdiğimi söylemeden geçemeyeceğim.Çabuk çorbaların denediğim çeşitlerine bakalım;

Kıtırlı Domates- Tadı hazır domates çorbasına birebir benziyor ve bayağı lezzetli.Baharat dengesi çok iyi.İçindeki kıtırları da hemen yumuşamıyor.Bu çeşidini beğendim.

Acılı Domates- Acısı bana göre orta.Acı yemeye alışkın olanlar için bence bu çorbanın acısı az gelebilir.Ağzı yakacak bir acılığı yok.Tam kıvamında bir acılığa sahip.Ayrıca domates çorbasının tadı da geliyor.Diğer baharatların tadı ise Kıtırlı Domates çeşidine göre daha az geliyor.Bu çorbada da kıtırlar var.


Yeni versiyonlarının içeriği yukarıdaki resimdedir.


Eski versiyonlarının içeriği yukarıdaki resimdedir.


Bu yazı iş birliği değildir.

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. domateslisi favorim :D hayat kurtarıyor bunlar

    YanıtlaSil
  2. Kıtırlı domates çorbasını daha önce denemiştim ama en çok mantarlı olanı seviyorum:))) Çabuk çorbalar iyi oluyor acil durumlar için:)))

    YanıtlaSil
  3. İşe giderken bu tarz pratik şeyleri alıyordum ben de. Sağlıklı olduğu tartışılır tabii ama kurtarıcı oluyor ne yapalım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlık açısından ben de bir şey diyemeyeceğim ama gerçekten pratik ve lezzetli oluyorlar🤭

      Sil
  4. Hazır domatis çorbasını bende çok seviyorum hele içinde ki o kıtırlara bayılıyorum🤭😂 Ya sebzemizin meyvemizin bile gedeosuyla oynanmış,beyimiz sağlıklı kaldıki maalesef🤭deve gibim olduk yaşıyoruz😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sağlıklı olup olmadığına bakmadan hazır gıda tüketiyorum maalesef😑

      Sil
  5. Önceleri çok içerdim bunu :D

    YanıtlaSil
  6. aaa bunları seviyom ben yaa ama acılı domates i görmemişim bi deneyim acı yiyemesem de herhalde çok da acı değildir :)

    YanıtlaSil
  7. Ramazan ayında iftarı bunlarla açardık yemek yiyinceye kadar. Ama benim tercihim ezo gelin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğun dönemlerde bu tarz hazır ürünler güzel oluyor:)

      Sil