Japon Mektup Arkadaşıma Neler Gönderdim



Herkese merhaba :)

E hep hediyeler bana mı geliyor ben de gönderiyorum tabi ki :)

Japon arkadaşımla sanırım 4 senedir mektuplaşıyoruz.Şuradan onun bana en son gönderdiği postayı görebilirsiniz.

Hediyeleşme-mektuplaşma dışında da konuştuğumuz için şu sıralar nelere merak saldıysa,neleri yapmaktan hoşlanıyorsa o tip hediyeler seçmeye özen gösterdim.

Onun bir önceki postası sürpriz olduğu için ben de sürpriz yapmak istedim ve habersiz yolladım.Biraz yarım haberli de olabilir :D Göndereceğim 1 şeyden haberi vardı ama ne zaman göndereceğim belli değildi.


Bu aralar tam bir bitki çayı hastası kendisi.Bir sürü bitki çayı deniyor ama Japonya'da biraz pahalıymış sanırım.Ben de kendisine bolca çay gönderdim.

Doğuş Bergamot'lu Siyah Çay- Herşeyi almıştım.Bir baktım mesaj gelmiş.'Bergamotlu çay bulabilirsen gönderebilir misin' diye.Ben de aradım taradım bulamadım.Sonra başka bir yere baktım ve çok şükür buldum ama ona söylemedim tabi :)

Bağdat Adaçayı- Adaçayı'nın sakinleştirme özelliği var.Hem tadı güzel hem de stresini azaltır diye göndermek istedim.

Lipton Ihlamur- Türkiye'ye özel diye hem de soğuk aldığında içer diye tercih ettim.

Bağdat Rezene-Anason- Bir ara konuşmuştuk rezeneden.Bunu da ekleyeyim dedim.

Çaykur Rize Turist Çayı- Siyah Türk çayına bayılıyor :D Bunu da özellikle istedi.


Postanın asıl konusu hurma.Kendisi kısa bir zaman önce İslamiyet'i seçti.MaşAllah deyin ;) Hurması bitmiş.Ben de evdeki hurmalardan bir paket yapıp gönderdim.

Tadımca Antep Fıstıklı Atıştırmalık,Tadımca Yer Fıstıklı Atıştırmalık (buna bayılmış),Miskos Yer Fıstıklı Krokan,Miskos Susamlu Krokan,Antebella Antep Fıstığı Ezmesi,Miskos Çekme Helva,Kahve Dünyası 3ü1 arada Fındık Aromalı Kahve,Kahve Dünyası 3ü1 Arada Damla Sakız Aromalı Kahve.

Türk atıştırmalıkları pek göndermemiştim.Bu sefer baya gönderdim.Özellikle Tadımca'nın mor paketli olanına yani yer fıstıklı olanına bayılmış :)


Daha sonra da paketledim ve doğru Japonya'ya gitti Elhamdülillah :)

Yakında mektup arkadaşlarımız için neler gönderebiliriz bu konu hakkında bir yazı gelecek :)

Yorum Gönder

9 Yorumlar

  1. MaşAllah, İslamiyet'i seçti öyle mi? Hem senin hemde onun adına çok sevindim. Hediyelerde çok güzel. Siyah çay seviyor öyle mi :D ay bende bayılırım siyah çaya, çok sevdim arkadaşını :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet uzun zamandır araştırıyordu zaten :) Devamı nasip olur inşaAllah :) Ben de bayılıyorum çayımıza :) Hele bu aralar 1 demlik içiyorumdur :D

      Sil
  2. Ne guzel bir dostluk ^^ hic bozulmasin. Ne guzel birsey musluman olmasi Allah youlundan ayrılmaz insallah

    YanıtlaSil
  3. Şimdi görünce anılarım depreşti :) Benimde bir zamanlar Japon olmasa da mektuplaştığım yabancı kişiler vardı :) Maşallah size, çok zevkli ve keyifli bir iş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok keyifli :) Teşekkür ederim :) Eskiden daha çok yapardım ama şimdi az ama öz :)

      Sil
  4. Ooo ne güzel şeyler göndermişsiniz. Keşke benim de bir mektup arkadaşım olsa da ona böyle şeyler gönderebilsem :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur ya :) Yakında bununla ilgili bir konu yazacağım.Belki yardımcı olur bu konuda size :)

      Sil
  5. Omo İslamiyeti seçmesine çok sevindim. Maşallah Allah nazarlardan saklasın. Aslında bir kere bir arkadaşımla konuşurken isterse ona İslamiyet'ten bahsedebileceğimi söyledim, olur dedi. Ama şimdi en doğru bilgiyi nasıl vereceğimi ve İngilizceye nasıl tam doğru olarak çevireceğimi bilmiyorum. Bir de ben böyle upuzun bir yazı yazarsam ya benim kötü amaçlı olduğumu düşünürse diye korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bir öneriniz var mı?

    YanıtlaSil