Assalamualaikum Beijing (2014)


Ülke: Endonezya

Oyuncular:

Asma- Revalina S. Temat

Zhong Wen- Morgan Oey (<3)




Konusu;

Asma,evlenmesine çok az bir zaman kala nişanlısının onu aldattığını öğrenir ve ayrılır.Kafasını dağıtmak için oradan uzaklaşmak ister ve Çin'e arkadaşının yanına çalışmaya gider.Hem Pekin'i gezer hem de bir yabancının dilinden buralarda gördüklerini gazetede yazar.Bu gezilere ilk başladığı zaman otobüste bir rehberle tanışır.Adı Zhong Wen'dir.Ama Asma'nın arkadaşı ona Chong Chong diye seslenir :) Zhong Wen de Asma'ya ismini benzettiği bir efsane karakterinin ismi ile yani Ashima olarak seslenir.

Asma ve Zhong Wen'in yolları sık sık kesişir ve Pekin'i beraber gezmeye başlarlar.Zhong Wen Pekin'i Asma ise İslamiyet'i anlatır.Aralarında çok güzel bir bağ oluşur fakat Asma'nın tarafında bir sorun vardır.Asma sağlık sorunlarından dolayı Endonezya'ya dönmek zorunda kalır.Ama bundan Zhong Wen'in haberi yoktur.Asma yokken o da bu sırada İslamiyet'i daha çok araştırır.




Benden notlar;

Filmde Kore dizilerine bol bol gönderme var :)

Başroller çok güzel.Kız gerçekten çok güzel ve Morgan Oey'i de çok beğendim.

Yine bu filmde de her Asya hayranının başına gelmesini isteyeceği bir olay konu alınmış.Tabi ki olumsuzluklar dışında :)

Şunu çok sevdim; İslam Çin'de sevilmiyor diye biliyoruz.Tabi bu film ama Çin'de İslamiyet'e çok sıcak baktıklarını ve barış dini olarak gördüklerini söylemişti kız.Bu hoşuma gitti.

Yabancı arkadaşlarımdan gelen soruların aynılarını sordu Zhong Wen Asma'ya ve kız çok güzel cevapladı :)

Hatalar vardı diye not almışım fakat hangi hatalar olduğunu not almamışım.Sizin gözünüze çarpan birşey oldu mu?

Daha uzun olabilirdi.Olaylar hemen gelişiyor.Aslında benim düşüncem dizi olsaymış çok daha iyi olurmuş.

Aslında beklediğim kadar mükemmel ötesi değildi izlerken.Fakat aklıma gelen sahneler oluyor ve tekrar izlesem mi diye düşünüyorum.Hatta ben bu filmi bulutlubloghanhan ve renklitirtil ile izlemek istiyorum :)

Chung Chung'un romantik sahnelerinde aklıma Renkli Tırtıl'ın replikleri geldi ve çok güldüm :D Gerçekten çıtayı çok yükseltti Zhong Wen :)


Asma'nın makyajını ve anlatabilirsem şal modelinin yazısını yazacağım ;)

Bu arada filmdeki kızlar ZOYA markalı bir şal-eşarp firmasının reklamını yapmışlar.

Bu filmi izleme sebebim Hanhan ve Renklitırtıl'ın replikleriydi.Teşekkürler kızlar ;)






SPOILER!!!!!

En beğendiğim sahneleri; Zhong Wen'in,Asma komadayken yanında namaz kılması ve Asma'nın hamile olduğunu öğrendiğinde 'Alhamdulillah' dediği sahneydi.

Bir de filmi izlerken kızın başına gelmedik kalmadı diye düşünmedim değil.


Bu filmin;



Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Film çok güzel bir dil ile anlatılmış kesinlikle izlenmeli diye düşünüyorum benim fikrim tabii. beni derinden etkilemişti izlerken...Bu arada hata gözüme çarpmadı bilemedim şimdi..Yazı için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de unuttum neden öyle bir not aldığımı 🤔

      Sil
  2. Bak yine izleyesim geldi :)) Ellerine sağlık ^^

    YanıtlaSil