Eurovision 2016 Favorilerim



Merhaba :)

Eurovision'a az bir zaman kaldı.1. yarı final 10 Mayıs,2.si 12 Mayıs ve final de 14 Mayısta.Ben de her sene olduğu gibi önceden şarkıları bir gözden geçirdim ve yarışma öncesi sizlerle favorim olanları,güzel ama kazanamayabilir dediklerimi ve şarkılar-sanatçılarla ilgili yorumlarımı paylaşmak istedim.Şuan istatistiklere bakmadan yazıyorum.Yazının sonlarına doğru da istatistikleri paylaşırım sizlerle.

Öncelikle kazanma ihtimali %100'e yakın olan kesinlik Azerbaycan.Şarkı mükemmel,söyleyen kızın sesi harika.Daha ne olsun.Zaten geçmişe de baktığımızda Azerbaycan'ın gerçekten müthiş şarkılar çıkardığını görüyoruz."Semra-Miracle"

Zaten kazanma ihtimali olan 2-3 şarkı var benim tahminim onlardan 2.si de Avustralya.2015'te ilk kez katılan Avustralya bu sene iddialı bir şarkıyla sahnede olacak.Ses muhteşem,şarkıyla uyumu da harika."Da Im- Sound Of Silence" Bu yarışmacı ve şarkı hakkında şurada yazmıştım.

Yukardakilere oranla kazanma ihtimali olarak bence 2.sırada olan şarkılar ise;

Norveç- Agnete-Icebreaker

Rusya- Sergey Lazarev-You Are The Only One

Macaristan- Freddie-Pioneer

3.sırada ise bence;

Bulgaristan- Poli Genova-If Love Was A Crime

Hırvatistan- Nina Kraljic- Lighthouse

İzlanda- Greta Salome-Hear Them Calling

var.

Karasız kaldıklarım da şunlar;

Belarus- Ivan-Help You Fly

Moldova- Lidia Isac-Falling Stars

İtalya- Francesca Michielin-No Degree Of Separation ( Ama Il Volo kazanamadıysa bu şarkı da kazanamaz tahminim.)

İyi olanlar ama tahminimce şarkıların kazanmaya yeterli olmadıklarını düşündüklerim;

İsveç- Frans-If I Were Sorry.Bayıldım bu şarkıya.Ama hem zaten İsveç'te olacak bu sene yarışma hem de çok fazla coşkulu olmadığı için kazanamayabilir.Eurovision'da bir şarkının bence kazanabilmesinin en önemli nedenleri; İngilizce olması,coşturan bir şarkı olması :D ve sanatçının manyak bir sesinin olması.Bunlar oldu mu tamam.Genellikle bu tip şarkıları da İskandinav ülkeleri çıkarıyor.

Sırbistan- ZAA Sanja Vucic-Goodbye(Shelter).Sesi çok iyi ama şarkıdan dolayı kazanamayabilir.

Hollanda- Douwe Bob-Slow Down.Çok güzel bir şarkı.Eski bir havası var.O zamanlarda çıksaymış kazanabilirmiş ama tahminin iyi bir sıralama alsa da kazanamayabilir.

Birkaç da ufak notum var;

Fransa'nın şarkısını ben çok beğenmedim ama sanırım popüler."Amir-Ja'i Cherche" 

Güncelleme: Şimdi dinledim Fransa'yı ve güzelmiş :) Ben başından dolayı beğenmemiştim ama şarkının devamı çok güzel.Hatta Azerbaycan'ı solladı benim düşüncelerime göre.

Yunanistan şarkının başında kemençe kullanıyor.Yorum yapmayacağım.Şarkı güzeldir herhalde dedim ama rap çıktı.Benim fikrim kazanma ihtimali yok gibi.Çünkü ben hiç Eurovision'u kazanmış bir rap şarkısı görmedim."Argo-Utopian Land"

San Marino'dan bir Türk sanatçı katılıyor.Serhat.Şarkı güzel ama kazanması için yeterli olduğunu düşünmüyorum."Serhat-I Didnt Know"

İstatistiklere baktım.Dediğim gibi Fransa en önde.

Avustralya 4. sırada.

Azerbaycan 17?! 17 ne ya?! 

Tutturduğum birkaç sıralama olmuş ;)

Şuradan istatistiklere bakabilirsiniz.





Yorum Gönder

0 Yorumlar