Reply 1988 (2015)


Oyuncular;

Deok Sun- Hyeri

Jung Hwan- Ryu Joon Yeol

Sun Woo- Go Kyung Pyo

Choi Taek- Park Bo Gum

Dong Ryong- Lee Dong Hwi

Sung Dong Il- Sung Dong Il

Lee Il Hwa- Lee Il Hwa

Sung Bo Ra- Ryu Hye Young


Konusu;

1988 yılında yani 80li yılların sonlarında Kore'de yaşamı anlatan ve yine her Reply serisinde olduğu gibi bunda da başroldeki kızın ilk aşkını aradığı bir dizi.

İzlediğinizde özellikle de 80-90larda yaşayanlara o sahneler çok tanıdık gelecek :) Gerçekten benzer çok şeyimiz var.Özellikle de komşuluk ilişkileri.



Deok Sun; 18 yaşında lise öğrencisidir.Çok sıcak bir mahalle ortamında yetişen Deok Sun sürekli ablasıyla didişir.Mahalle arkadaşları arasında tek kız odur.Ama onu kız olarak görmez diğerleri.Ailesi Deok Sun'un hedefi olmadığı ve dersleri de iyi olmadığı için üniversiteye gideceğinden ümitsizdirler.Deok Sun ise hem kendine hedef bulma hem de ilk aşkının kim olduğunu bulmakla geçirir 18 yaşını. 


Jung Hwan dizinin en havalı elemanıdır.Zaten dizi sonunda çok daha havalı oluyor :) Ve dizinin en fedakar karakteridir.


Sun Woo'yu dizi başlarında ne kadar sevsem de ilerleyen bölümlerde çok da değişik bir karakter olmadığını görünce sevesim kaçtı :D


Choi Taek.Şuan dünyanın en tatlı Koreli tipini izliyorsunuz :D Taek bir Baduk oyuncusudur.Sanırım Çin daması deniyor.Yaşına göre çok başarılı bir oyuncudur ve mahallenin gururudur.Diğerlerine nazaran daha sakin bir yapıya sahiptir.




Benden notlar ve dizi hakkında ufak tefek bilgiler;

Üniversiteden çok lise hayatının anlatıldığı dizileri daha çok seviyorum.Bu yüzden Reply 1988'i 1994'ten daha çok sevdim.

Girls Day grubundan Hyeri başrolde ve oyunculuk yeteneğine hayran kaldım.Çok da şeker bir kız.Eleştiren de çok oldu fakat ben çok beğendim.







Bu sahneye koptum :D Misafir çocuğuna bakmak zorunda kalanların tercümanı oldu ahjussi :D


Bu sahne de beni anlatıyor.Postalarımı beklerken ben :DAslında dizide kendimi Jong Bong'a benzettim ama bir test çözdüm ve sonuç Deok Sun çıktı :)

Deok Sun üniversite sınavına yakın çok kararsızdı.Herkesin hedefi varken benim neden yok diye düşünürken kendimi gördüm onda :)








Deok Sun'un ablasını oynayan kızı çok abarttılar ya.Ben çok beğenemedim açıkçası.Ondan da biraz bahsedeyim.Çok başarılı bir üniversite öğrencisi.Çok sert bir mizaca sahip ve herkesin korkulu rüyası.1 kişi hariç :)



Dong Ryong..Bu çocuk komedi ya :D Her hareketi ayrı komik.Yukarıdaki ilk replik en çok güldüğüm sahnelerden oldu.Hemeroid olmuştu Dong Ryong ve rahatsızlanıp yere düşmüştü.Deok Sun'un tepkisi direkt.. :D



Dizinin büyük üyeleri zaten yetenekli oyuncular ama komedi olarak mükemmel bir iş çıkardılar.Aile-komşuluk ilişkilerini çok çok iyi yansıttılar.







Deok Sun,1994 yılında Lee Young Ae'nin reklamını yaptığı sanırım Mamonde markasına ait turuncu bir ruju dener ve Young Ae'de durduğu gibi durmaz tabi :D 




Otobüste Jung Hwan'ın Deok Sun'u korumak için yanına geldiği sahneyi çok sevdim.

Son bölümde mahalleden taşınma ve mahallenin o boş halinin olduğu sahnede çok ağladım.

Sonunda herkesi göstermelerini isterdim fakat orada ufak bir hayal kırıklığı oldu.

Dizinin şarkılarına bayıldım.Son zamanlarda çıkan dizilerin şarkılarını eski dizilerin şarkıları kadar beğenmiyorum ama bu dizinin şarkıları güzeldi :)



Asianwiki bizi iyi trolledi.Dizi zaten trollüyor.Hadi bakalım buyrun izleyip kendiniz görün.Spoiler yerine troll yediniz :D

Çok keyifle izlediğim bir dizi oldu gerçekten :) Koreantürk sıradaki seriyi de açıkladı ama ben yazmıyorum ;)



Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Cidden trolün âlâsını yaşadık :D

    YanıtlaSil
  2. Sonunu duyup hevesimin tamamen kaçtığı dizi :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de spoiler yemiştim ama çok fazla takmam ben :D

      Sil