Nudo Geleneksel Kıvırcık Erişte


Değişik marketler dolaşmayı ve değişik ürünler denemeyi seviyorum.Gerçi Nudo yıllardır var ama yeni çıktığında denemiştim ve daha farklı ürünleri vardı.File markette dolanırken Nudo'nun 2'li Avantaj pakette olan noodlelarını/eriştelerini/ramenlerini gördüm.Domatesli ve Geleneksel olarak 2çeşidi vardı.Daha önce domatesli olanı denemiştim ama benim damak zevkime pek uymadı.Bir de bunu deneyeyim dedim ve bayıldım.






Öncelikle ürünün sertifikaları,içeriği vs neler varmış bakalım.

-MSG yani Monosodyum Glutamat eklenmemiştir diyor.Yani şu meşhur Çin Tuzu yokmuş içerisinde.Şimdi anladıııım.Aşağıda detaylı yazacağım neyi anladığımı :D

-Gimdes tarafından Hanefi ve Şafi olarak 2 mezhebe göre de Helal sertifikasına sahip.Bu çok iyi çünkü mesela ben Hanefi'yim ve Şafiler denizden çıkan herşeyi yiyebilir ama ben deniz mahsülü olarak balık türünün dışında hiçbir şey yiyemem.Bildiğim kadarıyla da Endonezya Malezya tarafları Şafi ve onların üzerinde sadece Helal yazan ürünleri bile bizim için sakıncalı olabilir.Bu sertifikanın 2 mezhep için de Helal olarak alınması çok iyi olmuş.Mesela o meşhur acılı ramen var ya Helal olanı da varmış.Onu da bir detaylı araştırmak gerek.Kore büyük ihtimalle Müslüman Asya ülkeleri için üretmiş olabilir.

-European Vegetarian Union tarafından Vegan sertifikasına da sahip.

-Trans yağ içermiyor.

-Gıda renklendiricisi,yapay aroma,yapay koruyucu madde içermiyor.

-Mikrodalga fırına koymayınız diyor.

İçindekiler; 

Eriştesinde; Buğday unu, bitkisel yağ (palm yağı),tuz,bitkisel esaslı kıvam arttırıcı (guar gam).

Çeşnisinde;Tuz,şeker,maya özütü,kereviz tozu,pırasa,kırmızı biber.

Çeşnili Yağ; Bitkisel yağ (palm yağı),soğan.

Garnitür; Kurutulmuş sebzeler (havuç,ıspanak,pırasa).

Alerjen uyarısı; Buğday gluteni ve kereviz içerir.







Yapılışına gelelim;

İçerisinden; noodle,Özel baharat karışımı-kırmızı biber,özel sos karışımı,sebze karışımı çıkıyor.

Nudo Çabuk Erişteyi 400 ml (2 Su Bardağı)kaynamakta olan suya koyun.3 dakika boyunca yavaşça karıştırarak kaynatın.Erişte pişerken çeşniyi,yağı ve garnitürü kaseye dökün.Erişteyi suyu ile birlikte kaseye dökün ve karıştırın.

Afiyet olsun ~

잘 먹겠습니다

Diğer bir pişirme yöntemi; Ürünü kırın ve bir kaba koyun,sostan ilave edin.350 ml kaynamış suyu ilave edin.Üzerini kapatın 4-5 dakika sonra karıştırarak tüketebilirsiniz.



Yorumum;

Yukarıda Çin tuzunun olmayışından bahsetmiştim eriştenin içerisinde.Yediğinizde onu çok iyi anlıyorsunuz.Diğer noodlelarda biraz ağır bir tat oluyor.O ağır tat olmayan bazı ramenlerde de ya ekşi yada yavan bir tat oluyor.Ama bu noodle hem hafif hem de lezzetli.Ne ağı bir koku,ne ağır bir baharat tadı bunların hiçbiri yok ve acayip lezzetli.

Noodle ince.Çorbasının tadı da çok güzel.Normalde çorbasıyla birlikte yiyemem noodle ı ama bunu çorbayla birlikte bitirdim bkz en son resim :D İçindeki sebze taneleri küçük bu yüzden ağza gelmiyor çok.

Hafif ve doyurucu bir noodle arıyorsanız tam sizlik.Ben bayıldım.














Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. itadakimasu !!!!!

    (Ben bunu hiç sevemedim ya. İndomie dvm)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arigato :)
      Indomie baharat sevenler için daha güzel :)

      Sil
  2. Yaa çok güzelmiş. Ben de denemeliyim☺️

    YanıtlaSil
  3. Ben artık bu hazırları yiyemiyorum.bi kaç kez zehirlenince yemeği bıraktım aybalam😁😃😗😗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun Su abla hiç haberim olmadı ne zaman oldu?

      Sil
    2. geçen sene başıma gelmeyen kalmadı,bunlardan mı zehirlenmedim,makarnekstren mi zehirlenmedim,ilaçtan mı zehirlenmedim avv.iyi ölmemişim yav :)) öldürmeyen Allah öldürmüyor işte şükür :) saol ablam.

      Sil
    3. İçindeki bir maddeye alerjin mi vardı acaba? Çok geçmiş olsun Su abla tekrar Allah korumuş

      Sil
  4. Ben rameni pek sevmiyorum şahsen ama size afiyet olsun :)

    YanıtlaSil