Mektup Yazarken ve Posta Hazırlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz


Mektup yazmaya ve snail mail olayına girmek isteyenler için tavsiye yazısı olacak bu.Mektuplaşmanın İngilizcedeki tabiri Snail Mail olarak geçiyor.Dilerseniz mektup,dilerseniz paket dilerseniz kutu şeklinde mektuplaşabilir-hediyeleşebilirsiniz.Bu 3 şekilde postaları nasıl hazırlarız ondan bahsedeceğim.





Mektup;

Mektuplaşma işine girdiyseniz ve karşınızdaki de bu işe hevesliyse öncelikle mektup kağıdınızı şık yada şirin birşey tercih edin.Yazınızı mümkün olduğu kadar okunaklı ve güzel yazmaya çalışın ve mektubunuzu şirin,güzel stickerlarla süsleyin.Mektubun içeriğinde ilk mektupta kendinizden bahsedin,kendinizi tanıtın.Hobilerinizden bahsedin,ülkenizden yada yaşadığınız şehirden bahsedin ve karşı tarafa da aynılarını sorun.Son olarak zarfınızı ya yine renkli,desenli seçin yada kendiniz yetenekliyseniz kendi çizimlerinizle süsleyin.(Bu konuda ben hiç iyi değilim hazıra kaçıyorum:D) Pul da yapıştırırsanız çok daha güzel görünecektir zarf.Ufak ve bilindik bir bilgi :D Belki bilmeyenler vardır diye; Gönderenin bilgileri zarfın sol üst köşesine alıcının bilgileri sağ alt köşeye yazılır.



Paket;

Mektubunuza ufak da hediyeler eklemek istiyorsanız paket tarzında daha büyük zarflar tercih edebilirsiniz.Normal kağıt paket tercih edenler de oluyor fakat ben vakumlu zarf kullanmanızı tavsiye ediyorum.Çünkü diğer zarflar hemen yıprandığı için paket gidene kadar açılıyor hediyeler her tarafa dağılıyor.Şekil A1'de görüldüğü gibi (aşağıda :D).Vakumlu zarflar hem sağlam hem de kırılacak şeyler varsa daha garanti oluyor.Vakumlu zarfları da normal zarflar gibi düşünüp süsleyebilirsiniz.Adresler de aynı şekilde yazılıyor.


Yukarıdaki ŞekilA1 oluyor :D Şurada anlattım bu paketin bana nasıl geldiğini.



Kutu;

Daha büyük hediyeler göndermek isterseniz mutlaka koli tercih edin.Posta ofisleri de veriyor ama ben kendim hazırlıyorum.Kırılacak dökülecek şeyleri kendim ayarlıyorum.Farklı kargo şirketleri farklı kurallara sahip oluyor yada bana öyle denk geldi.Kimisi kırılacakları güzel sarmadınız diye beğenmiyor kimisi sıvı ürün gönderemezsiniz diyor kimisi kuruyemiş gönderemezsin diyor kimisi de paket sorunsuz olunca göndertiyor.Haklı olarak her defasında içinde ne var diye soruyorlar ve bazen de açıyorlar.Önceden neler gönderilebilip gönderilemeyeceğini araştırıp ona göre paket hazırlamak lazım. Kutunun üzerine siz de adres yazabilirsiniz ama anlaşılır ve büyük yazmaya çalışın.Özellikle yurt dışı postalarında her harfe dikkat edin.

Hediye olarak yöresel,kültürel ürünler yada karşı tarafın ilgisine göre ürünler gönderebilirsiniz.Bunun dışında ufak şirin hediyeler de seçebilirsiniz.






Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Bilgilendirici bir yazı olmuş, teşekkürler. Ben de hep bir mektup arkadaşım olsun istemiştim fakat bir türlü imkanım olmadı. Belki bu yazıdan sonra olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim :) Güvenilir bulmaya çalış :)

      Sil