Nasıl 10 Kilo Verdim


Yesek yesek kilo almasak.Bu çoğumuz için pek mümkün değil.Almış başını giden kilolarıma dur demek istiyordum fakat her denediğim çaba olumsuz sonuçlanıyordu.Birkaç laf yiyince bu işe el atmaya karar verdim.




Diyetisyene gitmeyi düşündüm fakat diyetisyenin verdiği yiyecek listesine uymayacağımı biliyordum.Aslında iyi birşey değil sizlere öncelikle bir diyetisyene gitmenizi tavsiye ederim.Benim kilom hemen mudahale edilip acil verilmesi gereken bir kilo değildi.Sağlık problemim de olmadığı için kendim kilo vermeye karar verdim.He tek sağlık problemim bel ağrımdı o da 7 kiloya kadar devam etti.Şuan çok şükür kalmadı.

Öncelikle ilk defa kendimi yeme alışkanlıklarımı ve gün içindeki hareketlerimi tanımaya çalıştım.Sürekli aynı şeyleri yemeyi sevmiyorum çeşitli şeylerden yemeyi seviyordum ama değişik ve çok yiyordum ve bunu çeşitli ve azar azar yemeye çevirdim ki kilo vermemdeki en büyük etken bu.Bu süre içinde pizza,çörek,pasta vs de yedim ve bunlardan çok olmayacak şekilde tadımlık yemeye çalıştım.Yalnız bunu kafama göre yapmam mümkün değildi.Kalori programı indirdim telefona ve bu uygulamanın çok faydası oldu.Programın adı YAZIO.Daha önce favorilerime girmişti.

Uzun süredir gazlı içecek,meyve suyu içmiyorum içersem de az içiyorum.Bunu net farkettim ne zaman içsem kiloma etki ediyordu.Bırakamam zannediyordum ama o kadar da müptela değilmişim bu içeceklere.

Kahvaltıyı aşırı yapan biriydim bıraksanız tüm sofrayı yerdim yani🤣Bunu da aza indirmeye,yavaş yiyip doyduğumu hissetmeye ve çayı bunu oturtana kadar yemekten daha çok içmeye çalıştım.

Akşam 7'den sonra yemek yemedim bu da çok etkili oldu.

Abur cubur sever bir insan olarak günde sadece 1 abur cubur onu da kalorisi düşük olanı tercih ederek indirmeye çalıştım.

Egzersiz olarak ev işleri yeterince yoruyor bunun dışında ek spor yapmadım çünkü spor yapınca kilo aldığımı farkettim.Bunun yerine kolay kilo aldırmayacak ama faydası da olacak hafif evde yapılabilen günlük 25 mekik yapıyorum.

Su bolca içiyorum özellikle sabah kalkınca ve akşam yatarken mutlaka içiyorum.

Benim kilo verme hikayem bu şekilde.Kilomu yazmayacağım ama kilo verme sürem 5,5 ayda 10,4 kilo.Bu arada kaçamaklarım oldu bazıları 1 ay sürdü ama üzerine kilo almadım.


Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Tebrik ederim canım. Cidden büyuk azim örneği. Nefse gem vurup zayıflamaya çalışmak hiç kolay değil. Bence kilo eklem ve bel ağrılarının baş düşmanı. Zayıflayınca anlaşılıyor. Umarım istikrarın sürer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağrılar geçince zayıflamayı da durdurdum😁Tekrar başladım bakalım ne kadar daha gidecek ama çok da fazla kilo vermek istemiyorum😁

      Sil