Direniş Karatay (2018)


Ülke: Türkiye

Süre: 113 dk

Tür: Tarihi,Aksiyon

Oyuncular:



Emir Celalettin Karatay- Mehmet Aslantuğ

Ahi Evren- Fikret Kuşkan

Noyan- Yurdaer Okur

Kutay- Alperen Duymaz

Türkan- Burcu Özberk


Konusu:

Her geçen gün artan Moğol baskısına karşı Emir Karatay hem savaş meydanında hem de siyasi alanda Selçuklu'yu büyük direnişe hazırlar.Sultan Gıyaseddin bu direne son anda katılsa da Karatay sessiz kahramanlar ile bu direnişi güçlendirir.Bu sırada Moğolların içinde de kendisiyle bağı kuvvetli olan biri vardır.O farkında olmasa da kendisi bir hafiyedir.Bunu öğrendiğinde kendi vatanına mı yoksa yıllarca onu büyüteni mi seçecek siz filmi izleyip görün.

Yorumlarım:

Aksiyon dolu tarihi bir film.Daha ne olabilir ki.Blogumu takip edenler bu tarz film ve dizileri izlemeyi sevdiğimi bilirler😁Harika bir filmdi.Özellikle direnişte kadınların da olması ve paylarının oldukça fazla olması çok hoşuma gitti.Hatta adı da Bacı teşkilatı mı neydi.Diriliş Ertuğrul sevenler için de sonda bir sürpriz var.Dizide Mevlana'yı da göreceksiniz.

Bir de size filmden beğendiğim bir repliği paylaşayım;

Türkan'ın bir ağlama sahnesi vardı.Emir Karatay da ona: "Ahi'nin at binen kılıç tutan kızı ağlar mı hiç.Biz ağlamayız kızım.Bizim bir davamız var.Keykubat'a,Selçuklu'ya sözümüz var.Biz kırılamayız;biz kırılırsak bu millet de kırılır." dedi.Bu replik tüm filmin özeti.

Beğenerek izledim.Bu türde filmler seviyorsanız izlemenizi tavsiye ederim.


Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. Bugün ben de bir filme gidip yazmayı planlıyordum ilk kez yazıcağım filmler üzerine bu yazıyı okumak iyi geldi teşekkür ederim takipteyim bana da beklerim :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim☺ Blogunuzu takipteyim.

      Sil
  2. hıms taam izleriiim :) moon lovers ve mr. sunshine gibi güzelse iyi o zamaaan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmişle gelecek arası bağ yok ama tarihi güzel bir film.

      Sil