MIYA DESIGN MY MIYA PLANNER 2020 PAKET AÇILIMI


Farklı ve çok güzel bir yazıyla karşınızdayım.Kozmetik dışında ilgimi çeken diğer şey kırtasiye ürünleri.Özellikle de plan yapmayı sevdiğim için ajanda-plannerları çok seviyorum.Plan yapmak dediysem tam anlamıyla planlama yapmayı severim;aylık,haftalık,günlük.Ajandalar da işimi görüyordu ama bazı şeylerde yetersiz kaldığı için planner arayışına girdim.D&R'da birkaç tane buldum ama bazı ufak tefek şeyler için onlar da yetersiz geldi ve detaylı araştırmalarım sonucunda Miya Design diye bir planner markası buldum.



Yabancı vloggerların 'plan with me' videolarında kullandıkları detaylı plannerlardan arıyordum ve nihayet buldum.O kadar özenilmiş o kadar her ince ayrıntı düşünülmüş ki elime alır almaz bayıldım.Bir müddet kullanmaya kıyamasam da 2020 ile birlikte plannerıma başladım.Öncelikle harika çiçek desenli 'Just for you' yazan bir kutuda geliyor ve içinde de defter aynı özenle,zevkle paketlenmiş.Plannerınızı alırken kapak desenini kendiniz seçebiliyorsunuz ki bu harika bir özellik.Ben Mistik deseni tercih ettim.Ayrıca üzerine isminizi de yazdırabiliyorsunuz.Ben blog adımı yazdırmayı tercih ettim.


Ajandanın yanında tonla sticker göndermişler.Bu stickerlar oldukça modern ve yeni plannerlara uyumlu.Ayrıca bu tarz stickerlar aramama rağmen bulamamıştım.Plannerla birlikte gelince çok sevindim.




Benim plannerımda bir hata var.Arka kapağı ters basılmış.Çıkarılıp takılabilir kapak olmasına rağmen basım yanlış olduğu için düzeltilmiyor.Firmayla iletişime geçtiğimde düzeltileceği söylenmişti ama elime doğru basım kapak ulaşmadı.


Plannerı açtığımızda harika bir motto ile karşılaşıyoruz; 'Life is better with a smile'.Oldukça da güzel bir yazıyla basılmış.


Daha sonra yaprak desenleri içinde bir motto daha var ve sol sayfadaki kısım boş.Yani buraya kendi mottonuzu yazabilirsiniz.Benim el yazım çok iyi değil.Şu tarz yazmayı çok isterim ama tam kavramadan o kısma birşey yazıp heba etmek istemiyorum.Şimdilik boş o kısım.


Sonra aylar rengarenk karşılıyor bizi.


Diğer sayfada da yıllık planlarımızı yapabileceğimiz bir bölüm var.


Bir de Ikigai bölümü var.Sol tarafta bir örnek verilmiş,sağ taraftakini biz dolduruyoruz.Bu Ikigai olayını araştırıp kavradıktan sonra yapmayı planlıyorum.


Ayrıca 2020 hedeflerimizi eğlenceli,renkli bir şekilde yazacağımız kısım da var.Şuan yıllık hedefim yok ve büyük hedefler koymaya çekinen biriyim.Kafamda netleştirdikten sonra bu kısmı da doldurabilirim.


Daha sonra artık aylara geçebiliriz.Her ayın kartondan ayrı ayrı tasarlanmış kapağı var.Hepsine bayıldım.Ayrıca planner içerisinde birçok şirin çizim de var.Planner bittikten sonra bunları kesip mektuplarıma yapıştırabilirim.


Aylık planda bizi ilk önce o ay için tavsiyeler ve ilham,fikirler kısmı karşılıyor.Ben bu kısma günlük rutinlerim için bir tablo çizdim.Baya işe yaradı.


Daha sonra aylık plan kısmı karşılıyor bizi.


Benim en sık kullandığım kısım haftalık plan kısmı.Miya Plannerda da buna baya alan sağlanmış.Notlar,alışveriş listesi,to do list,not alabileceğiniz küçük kısımlar ve günlük plan bölümleri var.Çok kullanışlı ve çok başarılı buldum bu kısmı.


Ayın sonunda da yüzleşme kısmı var.


Plannerın sonlarına ise bir sonraki yıl için plan yapılabilecek bir sayfa ayırmışlar.



Sonra bir motto daha karşılıyor bizi.


İşte çok çok ince düşünülmüş,çoğu ajanda-plannerda bulunamayacak bölümler; Hedef Planlayıcım,Rutinler,Temizlik Rutini,Menü Planı,Alışkanlıklarım,Fatura Takibi,Kilo Takibi (bunu pek kullanmayı düşünmüyorum hedefe ulaşamadığım için😄 ),Sağlık Takibi (bu kısım çok çok iyi),Alışveriş Listesi (bu kısım da kocaman ve online alışveriş takibi için muhteşem bir bölüm),Okuma Listesi,Film/Dizi Listesi (benim en sevdiğim bölümler.Buraya yazdığınız kitap ve dizilere puan da verebiliyorsunuz.Çok eğlenceli.).









Sonlara doğru bir motto daha var.


Sonra notlarımızı yazmak için değişik tasarımlarda not sayfaları var.Çevresindeki çizimleri de çok sevimli.





Son bölümde yine bir motto ve yanındaki sayfada cep var.Ben buraya stickerları koyuyorum.


Son sayfaları da bu şekilde görünüyor.


İçerisinden ayrıca iki de kart çıktı.

Ben bu plannera bayıldım!Baştan sona harika.Çok kullanışlı.Fiyatı diğer plannerlara göre biraz daha pahalı (110 tl) ama onlara göre daha kalın yani daha çok sayfası var ve herşeyin notunu alabileceğiniz harika bölümler var.Plannerı açıp açıp birşeyler yazmak ve tasarlamak istiyorsunuz.Harika olmuş.Yapanların emeğine sağlık.Şubat ayında bir aylık-haftalık-günlük plan yazısı gelebilir😊


Yorum Gönder

0 Yorumlar