MART FAVORİLERİM 2021 (KİTAP,FİLM,KOZMETİK,ATIŞTIRMALIK)

 


Günler aynı geçmeye devam ediyor😌 Pandemi başlayalı bir seneyi geçti.1 sene içinde kendimize vakit ayırmayı öğrendik.Yeni hobiler edindik, öğrenmek istediğimiz şeylere yöneldik, okumak-izlemek isteyip de vakit bulamadığımız bir çok kitabı ve filmi bitirdik hatta bazı konularda da kendimizi geliştirmeye çalıştık.Bana bu bir yılın kattığı şeylerden birkaçı; dünya mutfağından merak ettiğim tarifleri deneyerek bu konudaki yeteneğimi geliştirmem, kitap okuma alışkanlığımı -bana göre- baya ileri seviyeye taşımam, merak ettiğim konularda ise kendimi eğitmem oldu.Hemen hemen her ay aynı geçse de okuduklarım, öğrendiklerim ve denediklerim farklı olduğu için benim açımdan kötü eçmiyor.Geçtiğimiz ay da bolca kitap okuduğum, film izlediğim ve öğrenmeye odaklandığım bir ay oldu.Okuduklarım, izlediklerim ve denediklerim arasından birkaçı da favorilerime girdi.Bu yazımda sizlere bunlardan bahsedeceğim.


Kitap Favorilerim;

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı/ J.K.Rowling- Daha önceki yazılarımda bahsetmiştim; Harry Potter hayranlığım tekrar başladı ve filmleri yetmeyince kitapları tekrar okumaya başladım😄Aradan 15 sene geçtiği için kitaptaki çoğu şeyi unuttuğumdan sanki yeni okuyormuş gibi heyecanla okuyorum seriyi.Geçtiğimiz ayın sonlarına doğru Azkaban Tutsağına başladım.Kitap ilk bölümden bile beni hayran bıraktı kendine.Zaten film olarak da, hatırlayabildiğim kadarıyla kitap olarak da Azkaban Tutsağı serideki favorim.Tekrar okuyunca yine aynı heyecanla ve zevkle okudum.Biraz özet geçeyim kitabı.Harry, Hogwarts'ta 3. senesinde Azkaban Hapishanesi kaçağı Sirius Black'in, ailesine ihanet ettiğini duyunca bu konunun üzerine gider.Sirius'la karşılaşması hiç beklenmedik bir anda gerçekleşir.Bu sırada Harry, anne-babasının ölümünün ardındaki gerçeği de öğrenir.Baştan sona macera dolu bir kitaptı.Sıkılmadan bir sonraki bölümü heyecanla açtığınız bir hikaye.

Köpek Gibi Büyütülmüş Çocuk/ Dr. Bruce D. Perry- Çocuk Psikiyatrı olan Dr Perry, karşılaştığı vakalar ve bu vakalarda uyguladığı kendi tedavi yönteminden bahsettiği bir kitap.Kitapta gerçekten çok ağır ve üzücü olaylar var.Aslında bu tarz kitaplar okuyabileceğimi düşünmüyordum ama olaylarla birlikte tedavi yöntemleri ve daha çok bilimsel açıdan incelemelerle dolu bir kitap olduğu için daha okunabilir olmuş.Sanırım okuduğum ilk psikoloji kitabı ve bundan sonra da bu türde kitap okumaya devam edeceğim.Aldığım dönemde popüler olduğu için merak etmiştim.Psikoloji alanında baya bilgi katıyor.


Film Favorim;

Harry Potter Film Serisi- Harry Potter, henüz bir yaşındayken, anne ve babasını öldüren karanlık büyücü Voldemort tarafından aynı gece öldürülmek istense de Voldemort başarılı olamaz.Bu esnada büyü, sadece Harry'nin alnında bir yara izi bırakır ve Voldemort'un da güçsüzleşmesine sebep olur.Harry bu yaşadıklarından 11 yaşına kadar habersizdir.Bir gün dünyanın en iyi Cadıcılık ve Büyücülük okulu olan Hogwarts'a davet edildiğinde tüm bunları öğrenir.Voldemort Harry'yle tekrar yüzleşip onu öldürmek isteyecektir.Harry ve Voldemort arasında olan bu savaş aslında iyi ve kötü büyücüler arasındadır.Geçtiğimiz ay baya Harry Potter serüveni yaşamışım😄Tüm seriyi tekrar izledim ve ne kadar izlesem doyamıyorum gerçekten.Bir kez daha hayran kaldım.İzlemediyseniz ve fantastik türde film arıyorsanız tavsiye ederim.Seride toplam 8 film var.


Kozmetik Favorilerim;

Footease Soothing Leg Patch- İçinde rahatlamayı sağlayan birçok bitki özü bulunan bir ürün.Bant şeklinde ve boyutu baya büyük.Ara sıra benim bacaklarımda şiddetli ağrılar oluyor ve uyumama engel olabiliyor.Ağrı kesici yada kas gevşetici almak istemediğimden bu bantlardan kullanıyorum.Bende ilaçlardan çok daha hızlı süre etki etti ve ağrıyı kesti.Soğuk bir bant ve sanırım yapıştırıldığı bölge ve çevresini uyuşturuyor.Bir de ben bu bantları kullandığımda daha rahat uyuduğumu fark ettim.Sanırım içerisinde lavanta özü de var ondan dolayı.Ben ağrım olduğunda bu bantlardan kullanıyorum ve aşırı memnunum.Hatta ikinci paketi bitirdim yenisini aldım hemen.


Gosh Velvet Touch Lipstick 160*- Şöyle stick formda ruj kullanmayı özledim😄Son dönemlerde likit rujlar moda olunca bunları unuttuk.Geçen ay elimdeki stick rujlara bakarken bunu buldum.Bir Gratis alışverişimde hediye verilmişti.Çok kullanmadım ama geçtiğimiz ay tekrar denedim.Parlak bitişli, pigmentasyonu yüksek bir ürün.Ama benim en beğendiğim özelliği rengi oldu.İnanılmaz güzel bir gül kurusu renge sahip.Ben bu tonları kendime çok yakıştırıyorum.Bu ruju denediğimde de çok hoşuma gitti.Özellikle günlük sade makyajlara çok yakışacak bir ton.


Nesfit Bitter Çikolatalı Tam Tahıllı Bar- Nesfit barların neredeyse bütün çeşitlerini denedim ama favorim bu bitterli olan.Gevrekten dolayı kıtır kıtır bir kıvamda ayrıca bitter çikolata oranı çok iyi ayarlanmış.Şeker ihtiyacını çok iyi karşılıyor.Uzun zamandır yemiyordum tekrar deneyince bayıldım.Hatta tekrar tekrar aldım.


Nesfit Muzlu Çikolatalı Tam Tahıllı Bar- Bitter çikolatalı olanı aldığımda muzlu olanı da alayım dedim.Bunun da tadını çok beğendim.Bitter dışındakiler arasında en iyi bu bence.Yoğun muz tadı alıyorsunuz ve çikolata oranı da çok iyi.

Benim mart favorilerim bunlardı.Umarım severek okumuşsunuzdur🧡

Hayırlı Ramazanlar ve mutlu haftalar🧡

*Hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalardır.

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Özellikle şu pandemi döneminde sizin gibi her şeyi boş vermek yerine kendini geliştirmeye çalışan insanları gördükçe bu dünyaya dair ümidim daha da artıyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beni çok mutlu ettiniz😍

      Sil
  2. Harry Potter her daim favorilerimizden. :) Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Dolu dolu bir ay olmuş... 💖✨👏🏼

    YanıtlaSil
  4. Mükemmel geçen bir ay olmuş nisan da güzel geçsin :)

    YanıtlaSil
  5. Harry Potter kitaplarını çok seviyorum. Hepsini okudum ama birkaç sene sonra seriyi baştan okumak istiyorum. Köpek Gibi Büyütülmüş Çocuk'u ise geçen sene okudum ve çok etkilendim. Herkesin okuması gereken bir kitap. İnsanı çok sarsıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harry Potter okuma isteği birkaç kere geliyor insana bir kere okumak yetmiyor😁Köpek Gibi Büyütülmüş Çocuk da çok güzeldi☺

      Sil