HACIBABA SICAK ÇİKOLATA HAZIR TOZ İÇECEK TADIM YAZISI

 


Kış içeceklerini çok severim.Özellikle çay ve kahve olmazsa olmazdır benim için.Ama bunların dışında daha yoğun bir içecek aradığımda elim hep sıcak çikolataya gidiyor.Her markanın sıcak çikolatasını da beğenmiyorum maalesef.İçlerinden içebildiğim çok az sayıda var.Geçtiğimiz senelerde yakın arkadaşım Cherijamu, kahve ve sıcak çikolata sevdiğimi bildiğinden beni bir kahve markasıyla tanıştırdı.Hacıbaba diye toz kahve karışımı yapan bir marka.Daha önce duymamıştım ilk kez denedim ürünlerini.Bu yazımda size bu markaya ait sıcak çikolatadan bahsedeceğim.



Dediğim gibi markayı ilk kez bu vesileyle tanımış oldum.Denediğim ürünleri güzeldi.Arkadaşımın bana gönderdiği kahveler ve sıcak çikolata karışımı büyük teneke tarzı kutulardaydı.Baya korunaklı olduğundan hijyenik olarak tasarlandığını düşündüm.Muhafazı da kolay oluyor bu şekilde.İçinde de bolca ürün var.Bu sıcak çikolatası da yine toz karşım  halinde.Sütle hazırlanıyor.Bazı sıcak çikolata karışımlarında su da öneriliyor ama bence sütle çok daha lezzetli oluyor.Bunun yapılışı ise iki türde.2 yemek kaşığı toz sıcak çikolata tozu ve 200 ml soğuk sütü kısık ateşte cezvede karıştırarak pişirebilirsiniz yada yine 2 yemek kaşığı sıcak çikolata tozu ve 200 ml soğuk sütü karıştırıp mikrodalgada ısıtabilirsiniz.Ben cezvede pişirerek yaptım.Oldukça yoğun kıvamlı bir sıcak çikolata çıktı ortaya ve ben sıcak çikolatada bu kıvamı çok seviyorum.Su gibi olmasındansa yoğun olması çok daha iyi oluyor.Üzerinde de mis gibi köpük oluşuyor.Çikolata tadı çok az geliyor.Daha çok şeker tadı geliyor ve ürün baya şekerli.Ben -şekere direnci fazla olan biri olarak- baya şekerli diyorsam emin olun gerçekten şeker miktarı fazladır😄Ama tadı kötü değil içilebilir.Kış için yoğun güzel bir içecek.Ben genelde Cafe Crown'un sıcak çikolatasını tercih ediyorum sıcak çikolata içmek istediğimde ama o olmadığında tercihim bundan yana oluyordu.


Ürünün içeriği ve kalori değerleri yukarıdaki resimdedir.







Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Sıcak çikolatayı çok yoğun ve şekerli olunca sevmiyorum. O yüzden içmiyorum. Çikolata yemeyi tercih ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğun sevmeyenler için ev yapımı en iyisi😉Çikolata sevilmez mi😍

      Sil
  2. bayılırııım sıcak çikolata da kışın her akşam içerim ama içine bol süt de koyarım :) bu marka peki oleey saoool :)

    YanıtlaSil
  3. Kahve ve çayla hiç aram yok. Kahvaltı dışında çay içmem, tabii hava soğuksa ayrı. Hacıbaba'nın böyle bir ürünü olduğunu bilmiyordum bu arada. Ayrıca bardağına bayıldım, flamingo olan her şeyi çok severim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mi😯Ben kafein bağımlısı olduğumdan biraz garipsedim😅Teşekkür ederim A101'den almıştım bir ara galiba😉

      Sil