KOMŞUM TOTORO ANİME KONUSU, YORUMLARIM VE REPLİKLER☂

 


Ülke: Japonya

Tür: Anime, Macera, Fantastik

Yıl: 2007

Süre: 86 dakika



Konusu:

Satsuki ve Mei çok iyi anlaşan ve maceraya bayılan iki kız kardeştir.Anneleri hastadır ve tedavi gördüğü hastane onlara uzak olduğundan babaları taşınma kararı alır.Babaları, Satsuke ve Mei artık annelerine daha yakın bir yere taşınmışlardır.Macerayı seven bu iki kız için yeni ev ve yeni yer, yeni maceralar demek olduğundan bu duruma daha çok sevinirler.Eve ilk geldiklerinde ilk karşılaştıkları yaratıklar toz tavşanları olmuştur.Onlardan korkmaktan çok, onları merak etmektedirler.Satsuki'nin okula gittiği bir gün Mei sıkıntıdan evin bahçesinde keşfe çıkar ve kendini bahçenin derinliklerinde bir yerde bulur.Burada kocaman bir yaratıkla karşılaşır ve adı Totoro'dur.Yıllardır hikayelerde duyduğu ve çok merak ettiği Totoro'yu nihayet görmüştür ve çok sevinir.Gelince hemen Satsuki'ye anlatır.Satsuki onu heyecanla dinler ve Totoro'yla o da tanışmak ister.Bu sırada anneleri rahatsızlanır ve üstüne Mei kaybolur.Satsuki telaş içinde Mei'yi arar ve bunun için Totoro'dan yardım ister.Totoro'nun tanıştırdığı Neko bus sayesinde Mei'yi aramaya koyulur.Satsuki, Mei ve Totoro'nun birlikte ilk maceraları başlar.


Yorumlarım;

Bana kızmazsanız bir itirafta bulunacağım...Totoro'yu hayatımda ilk kez bu sene izledim🤭 İzlerken keşke daha önce izleseymişim dedim tabii ki.Müthiş bir yapım olmuş.Hayal gücü, hikaye, duyguların, mimiklerin, hareketlerin gerçeklikle birebir aynı yansıtılması harikaydı.Baştan sona macera dolu bir animeydi.Böyle olunca, en azından benim için, izlemesi daha keyifli oluyor ve baya akıcı oluyor film.Filmdeki karakterleri de çok beğendim.Satsuke ve Mei kardeşlerin korkusuz ve macera düşkünü olmaları, Totoro'nun hem tatlılığı hem de dostluğu, Neko bus'ın hızır otobüs gibi yetişip yine onlara dostluğuyla yardım etmesi.Tüm karakterlere bayıldım.Hatta nine de çok tatlıydı😄 Ben özellikle hayatımızda bir Neko bus olsa ne kadar iyi olur diye düşünmeden edemedim😂Filmin müzikleri de çok güzeldi, bir müddet ağzıma takıldı hatta🤭Keyifle izlediğim güzel bir animeydi.Totoro, genellikle çoğu kimse tarafından izlenmiştir, aranızda da çoğunluğun izlediğini tahmin ediyorum ama izlemediyseniz tavsiye edebileceğim animelerden biri.

Replikler;


















Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Keyifli bir animeye benziyor, seyredeceğim en kısa zamanda:)))) Görseller de merakımı artırdı:))))

    YanıtlaSil
  2. İki kere başladım buna geçmişte. Her defasında bir şeyler çıktı yarım kaldı, bitiremedim gitti. :) Gerçekçiydi karakterlerin hal ve tavırları. Sıcak bir hikaye. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzeldi gerçekten.Fırsatın olursa bitirmeni tavsiye ederim😊

      Sil
  3. Benim ilk animedir. Hâlâ bazen açıp açıp yeniden izlerim.

    YanıtlaSil
  4. Merak ettim doğrusu... Fırsat bulup izlemeye çalışacağım... Emeklerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden keyifli seyirler, teşekkürler😊

      Sil
  5. biliyomusun en sevdiğim anime filmi bu :)

    YanıtlaSil