SENİN ADIN MARATONU | ANİME VE MANGA YORUMLARIM☄

 


Senin Adın animesinin fragmanını seneler önce görüp merak etmiştim.Oldukça ilgimi çekmişti ve yorumlara bakmamama rağmen sürekli bir yerlerde çok beğenildiği karşıma çıkıp duruyordu.O ara izleyemedim ama uzun zamandır izlenecekler listemde duruyordu.Ama öncesinde manga kitabını aldım ve hikayeyi ilk önce kitabından öğrendim.Hazır mangasını okumuşken animesini de izleyeyim diyerek güzel bir Senin Adın Maratonu yaptım.Bu yazımda hem mangadan hem de animesinden bahseceğim.



Senin Adın Konusu;

Mitsuha, küçük bir kasabada yaşayan liseli bir kızdır.Kasaba oldukça küçük ve imkanları yetersizdir.Bir de sürekli eski gelenekleri yerine getirmek zorunda olduğu bir hayat yaşamaktadır.Bir gün usanıp Tokyo'da bir erkek olarak yaşamayı diler.Taki ise tam Mitsuha'nın istediği hayata sahip, Tokyo'da yaşayan liseli bir gençtir ve aynı zamanda da çalışmaktadır.Mitsuha ve Taki bir gün uyandıklarında kendilerini birbirlerinin yerine geçmiş bulurlar.İkisi de ne olduğunu anlayamazlar ve birbirlerinin yerindeyken kendileri gibi davrandıklarından ortaya tuhaf bir Mitsuha ve Taki çıkar.Bu durum sıkça yaşanmaya başlayınca o gün neler yaptıklarını birbirlerine anlatmayı telefonda günlük tutma yöntemiyle haber vermeye karar verirler.Değişimden sonra yaşadıkları en tuhaf şey de birbirlerinin isimlerini unutuyor olmalarıdır.Bir yere yazmadıktan sonra isimlerini o kişinin kim olduğunu unuturlar.Bu değişim mekanda farklılık gösterdiği gibi zamanda da farklılık göstermektedir.Bu yüzden birbirlerine ulaşmaları imkansızdır.Tabi bu iletişim zorluğunun en büyük sebeplerinden bir diğeri de Mitsuha'nın kasabasında yaşanan kuyruklu yıldız faciasıdır.Taki uzun süre yer değişimi olmadığını fark ettiğinde onu kendine çeken yere yani Mitsuha'nın yaşadığı yere gitmeye karar verir.Bu değişim neden uzun süredir gerçekleşmiyor, tekrarlanması için, o kişinin kim olduğunu bulması için Itomori kasabasına doğru yolculuğa başlar.


Kitap Yorumlarım;

Kitabı bulmak baya zordu.Çoğu yerde tükenmiş görünüyordu ama ne yapıp edip buldum😄Hayatımda okuduğum ilk manga kitabıydı.Açıkçası mangalara çok ilgim yok ama böyle sevdiğim hikayeler olunca ilgimi çekiyor.Daha önce herhangi bir manga kitabı almamıştım ve dediğim gibi bu ilk oldu.Okumaya alıştım hemen.Bizim okuduğumuz gibi değil, tersten başlıyor ve diyalogları da yine farklı sırayla okumak gerekiyor.Daha önce incelemek için baktığım mangalardan az çok bildiğimden kavradım hemen😄 Kitabın çizimleri çok güzeldi.Animelerdeki gibi duygular yüz ifadelerine çok güzel yansıtılmış.Hikaye inanılmaz güzeldi.Bu tarz yer, zaman, evren değişikliği konuları ilgi çekici oluyor zaten.Bu da oldukça güzeldi ve hikaye sonuna kadar sürükleyiciydi.İlk manga kitabımı severek okudum.

Kitaptan alıntılar;

-"Nasıl oluyor bilmiyorum ama ben rüyadayken (bu kızla/bu oğlanla) yer mi değiştiriyorum?"

-"Ben Taki'yim.Fakat şu an Mitsuha Miyamizu'yum.Neden ve nasıl oluyor bilmiyorum ama ben ve Mitsuha rüyalarımızda yer değiştiriyoruz.Uyandıktan sonra rüyada olanları unutmaya başlıyoruz."

-"Taki..Sen de benimle aynı gökyüzüne mi bakıyorsun?"

-"Neden ağlıyorum?Sabahları uyandığımda ağlıyorum.Bunu zaman zaman yaşıyorum.Birini..Bir şeyi arıyorum.Böyle hissetmeye muhtemelen o gün başladım."


Anime Hakkında Bilgiler ve Yorumlarım;

Ülke: Japonya

Yıl: 2016

Tür: Fantastik, Gençlik

Süre: 107 dakika

Kızmazsanız ben bir itirafta bulunacağım; ben anime izlemeyi pek sevmiyorum🤭 Tabii ki izleyip beğendiğim animeler var ama mesela dizi ve film izlemek istediğim gibi anime izlemek istemiyorum.Evet bu itiraftan sonra gelecek yorumlarım da az çok bellidir😄Aslına bakarsanız kusursuz yapılmış.Çizimler, efektler, duyguların karakterlere yansıtılması ama dediğim gibi anime sevemediğimden çok keyifle izlemedim.Bir de mangayla birebir aynı.Sahneler, replikler, detaylar.Daha replik gelmeden ne olduğunu tahmin edince iyice heyecanı kaçtı izlerken.Ama burada ben kaşındım tabii😄Belki biraz bunun da etkisi olabilir.Ama live actionı olsa onu beğenebilirim😄 Yine de anime severler için güzel olduğunu düşünüyorum.Çok heyecanla izlemesem de izlemesi hoş bir animeydi.İkisi arasında hangisi daha güzeldi diye sorarsanız mangayı daha çok beğendim.

Animeden Replikler;















Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Ben de filmleri ve dizileri çok sevemiyorum. :) İzlesem de Kore dizilerine bakarım. Benim çok sevdiğim animelerdendi bu, aman filmini yapmasınlar. Karakterlerin ruh halinin yarısının yarısını bile aktaramıyor insanlar. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Live action birkaç tane izlemiştim, onlar da güzeldi, öyle olursa izleyebilirim ama dediğin gibi anime kadar ruh halini yansıtamıyorlar🤭

      Sil
  2. Animeyi izlemiştim. Kaleminize sağlık... :)

    YanıtlaSil
  3. Animeleri seviyorum ama hepsini değil, seçiyorum izlerken:))) Kitabını okumadığım için filmini izlemedim ama not aldım:))) Ben de dizi ve film izlemeyi daha çok seviyorum:))))

    YanıtlaSil
  4. ayyyy alayım barik kitabını da madem çok güzel diyorsun :)

    YanıtlaSil